Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

O Zηνων ανηφορησε για Ιταλια





See current wind, weather, ocean, and pollution conditions, as forecast by supercomputers, on an interactive animated map. Updated every three hours.
EARTH.NULLSCHOOL.NET
Ο Orestis Kappatos πρόσθεσε 2 νέες φωτογραφίες.
Για τους φίλους μου στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη. Σας το είχα πει ότι δεν υπάρχει κανένας "Κυκλώνας". 

Ένα βαρομετρικό χαμηλό με μετωπική δραστηριότητα, που περιστρέφεται στο Ιόνιο κάπως πιο γρήγορα σε σχέση με συνηθισμένα συστήματα καιρού, θα επηρεάσει τα νησιά μας. Σε καμία περίπτωση, αυτή η κακοκαιρία δεν συνιστά επίσκεψη τροπικού κυκλώνα με ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως αυτά που εμφανίσθηκαν σχετικά πρόσφατα σε περιοχές της Καραϊβικής και όπως κάποια sites , συνεχίζουν να αναπαράγουν. Για να μιλήσουμε με πιο μετεωρολογικούς όρους, το σύστημα αυτό ξεκίνησε χθες στο Ιόνιο με κανονική μετωπική δραστηριότητα, ένα θερμό και ένα ψυχρό μέτωπο, τα οποία στην πορεία συνενώθηκαν, δημιούργησαν «συνεσφιγμένο μέτωπο» όπως μετεωρολογικά ονομάζεται, και περίπου στο κέντρο του, αυτό που έχει μείνει είναι ένα «vortex». Η πιο τρανταχτή απόδειξη για αυτό που περιγράφω, είναι ο μετεωρολογικός χάρτης καιρού στην επιφάνεια της θάλασσας, της Βρετανικής Μετεωρολογικής υπηρεσίας, όπου παρουσιάζει με μετεωρολογικά σύμβολα, πώς θα είναι το «συνεσφιγμένο» μέτωπο σήμερα το μεσημέρι. Οι Βρετανοί δεν ανακάλυψαν τον «Κυκλώνα» και αυτό νομίζω τα λέει όλα. Άλλωστε και η επίσημη θέση της δικιάς μας ΕΜΥ, είναι αυτή που αναφέρω.
Αναλυτικά για σήμερα Παρασκευή, στην Κεφαλονιά & Ιθάκη ο καιρός θα είναι άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κάποιες στιγμές θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Πρόσκαιρα, στο πλησίασμα αυτού του μετώπου (και όχι κυκλώνα) οι άνεμοι μπορεί να αγγίξουν τα 9 μποφόρ. Σε πολλές περιοχές των νησιών έπεσε αρκετό νερό. Μην πιστεύετε ότι ανυπόστατο έχει γραφτεί για δημιουργία τροπικού κυκλώνα στο Ιόνιο με ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως αυτά που εμφανίσθηκαν σχετικά πρόσφατα σε περιοχές της Καραϊβικής.Δείτε τις αποδείξεις ότι πρόκειται για ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό. Θα υπάρξουν ξανά βροχές, κάποια καταιγίδα μπορεί να είναι πιο έντονη στο πέρασμά της, οι νοτιάδες θα ενισχυθούν και ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Όμως πρόπερσι τον Σεπτέμβριο τα ποσά υετού που έπεσαν στην περιοχή Δηλινάτων -Φαρακλάτων – Λαγκάδας και πέρυσι τον Νοέμβριο στην Πύλαρο, ήταν πολύ μεγαλύτερα από αυτά που περιμένουμε σήμερα. Υπάρχει διέλευση "στροβίλου" τον Μάρτιο του 1998 , που οι άνεμοι ήταν πολύ πιο ισχυροί από τους σημερινούς. Δεν έρχεται και η συντέλεια του κόσμου. Σε κάθε περίπτωση, θα παρακολουθούμε την εξέλιξη.
Φωτογραφία του Orestis Kappatos.

Φωτογραφία του Orestis Kappatos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου