Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Τη μνήμη των Αγίων 14.000 σφαγιασθέντων Νηπίων στη Βηθλεέμ τιμά σήμερα, 29 Δεκεμβρίου, η Εκκλησία μας.

Όταν οι Μάγοι δεν επέστρεψαν στον Ηρώδη να του πουν που είναι ο Ιησούς Χριστός, ο πονηρός και πανούργος αυτός βασιλιάς σκαρφίστηκε άλλο σχέδιο για να εξοντώσει το Θείο Βρέφος. Είχε ακούσει ότι, σύμφωνα με τις Γραφές, τόπος γέννησης του Χριστού θα ήταν η Βηθλεέμ.

Επειδή όμως δε γνώριζε ποιος ήταν ο Ιησούς, αν βρισκόταν μέσα στη Βηθλεέμ ή στα περίχωρα της και επειδή συμπέρανε ότι το παιδί θα ήταν κάτω από δύο χρονών, έδωσε διαταγή να σφαγούν όλα τα παιδιά της Βηθλεέμ και των περιχώρων της, μέχρι της ηλικίας των δύο ετών.
Η σφαγή έγινε ξαφνικά, ώστε να μη μπορέσουν οι οικογένειες να απομακρυνθούν με τα βρέφη τους. Και οι δυστυχισμένες μητέρες είδαν να σφάζονται τα παιδιά τους μέσα στις ίδιες τις αγκαλιές τους.
Η χριστιανική Εκκλησία, ανακήρυξε Άγια τα σφαγιασθέντα αυτά παιδιά, διότι πέθαναν σε μια αθώα ηλικία και υπήρξαν κατά κάποιο τρόπο οι πρώτοι μάρτυρες του χριστιανισμού. Μπορεί βέβαια να μη βαπτίστηκαν εν ύδατι, βαπτίστηκαν όμως, μέσα στο ίδιο ευλογημένο αίμα του μαρτυρίου τους. Τα λείψανα (ίσως μερικά) των Aγίων Νηπίων, βρίσκονται στην Kωνσταντινούπολη, στο Nαό του Aγίου Iακώβου του Αδελφοθέου, τον οποίον ανήγειρε ο Iουστίνος.
Απολυτίκιο:
Ως θύματα δεκτά, ως νεόδρεπτα ρόδα και θεία απαρχή, και νεόθυτοι άρνες, Χριστώ τω ώσπερ νήπιον, γεννηθέντι προσήχθητε, αγνά Νήπια, την του Ηρώδου κακίαν, στηλιτεύοντα και δυσωπούντα απαύστως, υπέρ των ψυχών ημών.

2 σχόλια:

  1. Επειδή λοιπόν έχω την εντύπωση ότι είμαι πιστός σε μια θρησκεία με τις καλύτερες αξίες και αρχές αγάπης, μου είναι αδιανόητο να δεχθώ τέτοιες γραφές ή παραδόσεις, γιατί ποτέ δε θα άφηνε ο Πανάγαθος Θεός μας να συμβεί τέτοιο τερατούργημα λόγω της θείας γέννησής Του.
    Αποκυήματα φαντασίας και σκοπιμότητες των τότε καιρών τα βλέπω όλα αυτά, τα οποία δεν συνάδουν φυσικά με τις αρχές της θρησκείας μας, αν είμαι λάθος ας με διορθώσουν οι πιο μορφωμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O ΠΑΝΑΓΑΘΟς ΘΕΟς ,,ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΣΟΥς ΠΟΛΕΜΟΥς, ΚΑΙ ΒΙΑ ΤΟΣΣΟΥς ΑΙΩΝΕς?
    Μας αφηνει να αποδεκατιζομαστε χωρις να λεει κουβεντα! Βεβαια αν καθε τοσο δεν γινοτανε και μια τετοια εκαθαριση,,που να χωρουσαμε ολοι πανω σε τουτον το πλανητη!! Ολα εχουνε την λογικη τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή