Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Καζαμίας 2019 για την Κεφαλονια μας

1Γενάρης: 

Ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης ανακοινώνει στο κατάμεστο θέατρο Αργοστολίου την διάσπαση του ατόμου, την διάσπαση του Ο από το Η2-Ο και την διάσπαση του Αλέξανδρου Παρίση από την καρέκλα του δημάρχου. Αναγνωρίζεται στην Ευρώπη ο Κλεισθένης 1,2,3 ως προστατευόμενη ονομασία προέλευσης Π.Ο.Π,  «Φέτες Κεφαλονιάς«.  Το ιστορικό «Ρεγγίνα» ξανανοίγει, ο Νικόλας Βαλλιανάτος επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ, αλλά το ΠΑΣΟΚ έχει μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ. 


Φεβρουάριος: 

Η κυβέρνηση αναγγέλλει την προστασία της τελευταίας κατοικίας και «βαφτίζει» τον αντίστοιχο νόμο «Νόμο Κασέλα«. Η υπουργός Εργασίας αναπροσαρμόζει τον κατώτατο μισθό και η Ελλάδα, σε μισθούς, ξεπερνά στην παγκόσμια κατάταξη την Ακτή Ελεφαντοστού. Σε διεθνή διοργάνωση της UEFA, της FIFAκαι του ΣΕΓΑΣ, το Ανοικτό Στάδιο Αργοστολίου ανακηρύσσεται το Καλύτερο χωμάτινο Στάδιο από το 1834. Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο υποκατάστατο της Εθνικής Τράπεζας στο Αργοστόλι και παρουσία του Κώστα Λαλιώτη εγκαινιάζεται το νέο υποκατάστημα με τον υπογειοποιημένο σταθμό του Μετρό «Σιτεμπόρων» και το υπερσύγχρονο Πλανητάριο στην οροφή του. Η Επιτροπή Πατρότητας Ζωής του δήμου κλείνει την Λαδόκολα, η οποία μεταφέρεται στο Δημαρχείο. Ο Σύλλογος αστυνομικών υπαλλήλων «Αστυνόμος Μπέκας» δίνει την αποκριάτικη χοροεσπερίδα του στην γνωστή ψησταριά με γκεστ την Βούλα Γκίκα. 

Μάρτιος:

Προκηρύσσονται 7απλές εκλογές, βουλευτικές, ευρωεκλογές, δημοτικές, περιφερειακές, του greece next top model, της Δημοτικής Κίνησης Κεφαλονιάς «Νησί για άλλους» και του σωματείου Αλεξιπτωτιστών. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο καταψηφίζει την Συμφωνία των Πρεσπών και ο Πάνος Καμένος προτείνει νέα, την συμφωνία των Τεμπών. Ο πρωθυπουργός αποσύρει την εμπιστοσύνη του στον Αλέκο Φλαμπουράρη και διορίζει απόλυτο έμπιστο του τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην παγκόσμια συνδιάσκεψη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α ο Παναγής Δρακουλόγκωνας έρχεται πρώτος σε like και παίρνει το χρίσμα για την αντιπεριφέρεια Κεφαλονιάς-Ιθάκης, τον δήμο επαρχίας Σάμης και το SARISTeRA FESTIVAL

Απρίλιος:

Ξεκινούν οι εξορύξεις στο Ιόνιο και ο Κώστας Βουτσάς τιμάται από τα ΕΛ.ΠΕ για την προσφορά του στην ταινία «ο Εμίρης κι ο Κακομοίρης«. Σε ειδική εκδήλωση στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη με συντονιστή τον Θόδωρο με το δίκοχο, οι διευθυντές των σχολείων παραλαμβάνουν αυτόγραφα του δημοφιλούς ηθοποιού και η ΕΛΜΕΚΙ καταγγέλλει την έλλειψη πετρελαίου εντριβής στο ΚΗΦΗ της Πυλάρου. Στην Κέρκυρα, αμέσως μετά το χωροταξικό υπογράφεται και το νέο Χρονοταξικό Πλαίσιο Ιονίων Νήσων,  το οποίο προβλέπει νεροτσουλήθρες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ κι αντίστροφα. 

Μάιος:

Ο δήμος Κεφαλονιάς, 10 μέρες πριν τις εκλογές, «σπάει» σε 6 κομμάτια και το κάθε κομμάτι της τοπικής ΝΔ παίρνει από ένα. Οι νέοι δήμοι δεν θα λειτουργήσουν με υπαλλήλους, αλλά με μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών. Η Θηνιά αποσχίζεται από το υπόλοιπο νησί και καλεί την Tερέζα Μέι my Day να αναλάβει τις διαπραγματεύσεις. Το «Tραβέρσο» οργανώνει ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση στο Αργοστόλι, για την προστασία της άγριας μολόχας. Στο τέλος, προσφέρεται ρεφενέ μπουφέ  με σκέτο από γιουβέτσι της Πέπης και κάτι vegan μελομακάρονα που περίσσεψαν από την εκδήλωση για τις εξορύξεις. Δημοπρατείται ο ελεύθερος αέρας της πλατείας Αργοστολίου και τοποθετούνται τετραόροφα τραπεζοκαθίσματα. Στον ιδιοκτήτη του Καφέ «χαιρέτα μου τον Πλάτανο«, επιτρέπεται να δένει τα παπούτσια του στο γωνιακό κράσπεδο, έναντι της επιχείρησής του.

Ιούνιος:

Ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος του Κώστα (πατήρ) και του Κώστα (ανιψιού) Μητσοτάκης κλείνει τηνΕΡΤ, την οποία αγοράζει ο Θεόφιλος Μιχαλάτος. Ο Διονύσης Αραβαντινός αναλαμβάνει κεντρικός παρουσιαστής Ειδήσεων και την ενημερωτική εκπομπή «εξ απαλών ονύχων«. Ο Γιάνης Βαρουφάκηςαναλαμβάνει πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και προτείνει διπλό νόμισμα, το euro και το ευρώ. Το Σώμα τελικά αποφασίζει να επιστρέψει στην χώρα μας και το δεύτερο «ν» και την μετατροπή της σε Δάννεια του ΝΝότου, σύμφωνα με παλαιότερη πρόταση του τέως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούςμεταφορικής, του Γιωργάκη Μαργαρίτας Παπανδρέου. Στο υποκατάστημα της Eurobank στο Αργοστόλι, οργανώνεται ρεμπέτικη βραδιά με τον Γαβρίλη Σιμωτά και τον διευθυντή του καταστήματος. 

Ιούλιος:

Η Fraport εγκαινιάζει το νέο αεροδρόμιο Αργοστολίου σε ειδική εκδήλωση στον Λόφο Βύρωνα. Στους καλεσμένους χαρίζονται ατομικά ανεμιστηράκια  της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και δοκιμάζει ένα νέο σοσιαλιστικό πρόγραμμα αφίξεων, «με κάθε χειραποσκευή κι ένας επιβάτης μέχρι 40 κιλά δωρεάν«. Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό και αναγγέλλει δημοψήφισμα με το ερώτημα: «Ή καφές ή τσιγάρο ή μπύρα, διαλέχτε«.  Με 68% ο ελληνικός λαός παίρνει (καιτα τρία και ο επιχείλιος έρπης επανέρχεται στα φυσιολογικά για την εποχή του επίπεδα. 

Αύγουστος:

Η νέαΚίνηση Πολιτών Κεφαλονιάς τελικά μετά από μακροχρόνιες διαβουλεύσεις εκλέγει υποψήφιο δήμαρχο Κεφαλονιάς για τις εκλογές του 2028. Ο Μύρτος αποκτά γαλάζια σημαία που απεικονίζει τον πρώην πυρσό της Νέας Δημοκρατίας και οι νυχτερίδες μεταναστεύουν στον Πύργο Ηλείας. Το ΣτΕ ακυρώνει την απόφασή του και επιτρέπει εκτός από καντίνα, το μαλλί της γριάςχαλβά Φαρσάλων και κυπριακό χαλούμι

Σεπτέμβρης:

Ανοίγουν μόνο τα προκάτ σχολεία. Μετά τον Αγιασμό μοιράζονται πρακτικές εργαλειοθήκες με το σήμα «φτιάχτο μόνος σου«. Στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, δίνονται με το φύλλο πορείας στρώματα θαλάσσης, αντίσκηνα, έμπλαστρα και ισιωτική κρέμα μαλλιών. Το Εργοστάσιο Αφαλάτωσης-Ασφαλτόστρωσης-Γουλόστρωσης παραδίδεται σε χρήση και χαρίζονται οικοσυσκευές, αλατιέρες, πιπεριέρες αλλά και μπετονιέρες. Ο Νίκος Ανουσάκης εκφωνεί τον πανηγυρικό της ημέρας, ο ο οποίος μεταδίδεται live, με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά, σε πανελλαδικό δίκτυο. 

Οκτώβρης:

Ο Αλέξης Χαρίτσης ξανα-αναγγέλλει την διάσπαση, αυτή την φορά της ΕΣΣΔ. Ένας άλλος Αλέξης, ο Αλέξης Τσίπρας, εκλέγεται πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο Πάνος Καμένος τελεί το ετήσιο μνημόσυνο των Ελλήνων θυμάτων του κατακλυσμού του Νώε και η Μαρία Ιωαννίδου-Παπάκι (Του) εγκαταλείπει την χηρεία και παντρεύεται τον ιδιοκτήτη της Big Babol.  Για Ταξίδι του Μέλιτος επισκέπτονται το Piccolo Parisi και φωτογραφίζονται στον Σηκουάνα, ενώ δίν..παίρνουν αποκλειστική συνέντευξη από τον Σάκηκαι συ τέκνοΒούτε.

Νοέμβριος:

Αναρτώνται οι δασικοί χάρτες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της δ/νσης Δασών Κεφαλονιάς, ο γυρός στην Αγ. Ευφημία συνορεύει με το δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, ενώ οι συντεταγμένες δίνουν τα Αννινάτα στο οροπέδιο Λασιθίου. Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε νομοσχέδιο για την επιτάχυνσης της επιβράδυνσης της Δικαιοσύνης, συγχωνεύει το Πρωτοδικείο Κεφαλονιάς με το νέο Πρωτοδικείο Κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια, ενώ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς, Σάββας Σαββαόγλου, ζητά την μεταφορά του στο γήπεδο της Αγιάς Σοφιάς, στην Νέα Φιλαδέλφεια. Στο μεταξύ, στην Σάμη, στον περίβολο του Κέντρου Υγείας Σάμης, η Εφορεία αρχαιοτήτων φέρνει στο φως εύρημα ιατρού παθολόγου, ο οποίος και μεταφέρεται για να φυλαχτεί προσωρινά στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς, για να μην αποσπαστεί και αυτός στο Νοσοκομείο.

Δεκέμβρης:

Αναπτύσσεται στην Κεφαλονία χειμερινός τουρισμός, ενώ Μυκονιάτες επιχειρηματίες αγοράζουν το Καφενείο του Βούδα. Ο Βαγγέλης Κεκάτος, παραιτείται από αντί-αντιδήμαρχος Μεταφορών και Ταξιδιών και αναλαμβάνει υπουργός –σκέτο– Τουρισμού στην κυβέρνηση του ΒουΝΔουκαι στην κορυφή κανέλα. Ο Βασίλης Λεβέντης αποσύρει την υποψηφιότητα του για το Νόμπελ Λογοτεχνικού Ειρμού και η Φώφη Γεννηματά αλλάζει όνομα, σήμα και ΑΦΜ και γίνεται Γεννηματά φώΦη, Δ.Ο.Υ Πρώην Πολύ Μεγάλων Εταιριών. Αυξάνεται το ακατάσχετοαιμορραγίας για οφειλέτες του Δημοσίου και ιδρύεται Πολιτικός Φορέας για τα παιδιά που περιμένουν κι ελπίζουν με την επωνυμία «Εμείς Να, Να, Να!… «.




Σταύρος Αντύπας / αντί ευχών /   Αιέν αριστερεύειν
(Οι Αντινομίες επιστρέφουν όταν φύγει το πνεύμα των Χριστουγέννων)
Πηγή: www.kefalonitikanea.gr &  Ανεξαρτητος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου