Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Δικαίωση μετά θάνατον για τον γιατρό-ήρωα της Κίνας

Ήταν ο πρώτος που προειδοποίησε για τον κορονοϊό, όμως όχι μόνο δεν εισακούστηκε από τις κινεζικές αρχές, αλλά κατηγορήθηκε ως αντιφρονών, ανατρεπτικό στοιχείο και συνελήφθη.

Η ιστορία του δρ. Λι Γουενλιάνγκ είναι πραγματικά τραγικά, καθώς ο γιατρός ήρωας δεν βρίσκεται ποια εν ζωή, έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό μόλις στα 33 του χρόνια.
Τώρα το κινεζικό καθεστώς, σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας, αποφάσισε να αποκαταστήσει την τιμή του γιατρού και να αποσύρει, μετά θάνατον, ορισμένες από τις κατηγορίες που του είχε προσάψει η αστυνομία.

Κορονοιός: To ολέθριο λάθος της ανθρωπότητας στην επιδημία του κορωνοϊού!!!
Τον Νοέμβριο του 2002 σημαίνει παγκόσμιος συναγερμός από το ξέσπασμα επιδημίας κορωνοϊού στην Κίνα που προκαλεί οξύ αναπνευστικό σύνδρομο. Καθώς η θνητότητα αγγίζει το 10% και δεν υπάρχει κάποιο εμβόλιο ή φάρμακο για να σταματήσει τη διασπορά, η διεθνής κοινότητα αποφασίζει ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της επιδημίας είναι η απόλυτη απομόνωση των κρουσμάτων.

Πραγματικά, σε ελάχιστο χρόνο, οι περισσότερες χώρες (μεταξύ τους και η Ελλάδα), κατασκευάζουν χώρους απομόνωσης στα αεροδρόμια και τα νοσοκομεία και ξεκινούν αυστηρούς ελέγχους στις εισόδους των χωρών με θερμομετρήσεις.
Η επιδημία τελικά φτάνει σε 37 χώρες αλλά, λόγω των μέτρων απομόνωσης, πλήττει μαζικά μόνο την Κίνα, την Ταϊβάν, τη Σιγκαπούρη και τον Καναδά. Έναν χρόνο μετά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δίνει τη λήξη του συναγερμού.
Η ανθρωπότητα πιστεύει ότι ο κορωνοϊος νικήθηκε από την απομόνωση. Τα πανάκριβα προγράμματα για την εύρεση εμβολίων και φαρμάκων σταματούν, καθώς δεν υπάρχει προοπτική κέρδους από μία ανακάλυψη για επιδημία που “δεν υφίσταται πλέον”…
Κι έτσι γίνεται το ολέθριο λάθος: χωρίς να έχει κατανοηθεί ο μηχανισμός του ξεσπάσματος της επιδημίας, χωρίς να έχουν μάθει οι επιστήμονες πώς πέρασε από τις νυχτερίδες σε ζώα-ξενιστές και στη συνέχεια στον άνθρωπο, χωρίς να έχουν βρεθεί φάρμακα ή εμβόλια, η ανθρωπότητα βάζει στο «αρχείο» την επιδημία κορωνοϊού του 2002. Μεμονωμένοι επιστήμονες φωνάζουν ότι «δεν εξαφανίζεται έτσι απλά μια επιδημία», αλλά κανείς μεγάλος οργανισμός δεν θέλει να τους ακούσει και να δώσει τα κονδύλια για τη συνέχιση των ερευνών…
Η ανθρωπότητα κοιμάται για 17 χρόνια και ξυπνά πάλι στις ημέρες μας με έναν μεγαλύτερο εφιάλτη: το ξέσπασμα καινούργιας επιδημίας κορωνοϊού με παρόμοια χαρακτηριστικά αλλά ακόμα μεγαλύτερη δυνατότητα διάδοσης. Οι συνθήκες τώρα επιβαρύνονται λόγω των διακρατικών μετακινήσεων ανθρώπων που είναι πολλαπλάσιες του 2002. Η απομόνωση που θεωρήθηκε ως «λύση» για την επιδημία του 2002, σήμερα είναι απλά ανέφικτη και τα σενάρια για την εξέλιξη της επιδημίας μοιάζουν από δυσοίωνα μέχρι εφιαλτικά…
ΠΑΝΔΗΜΙΑ:
Σοβαρό Οξύ αναπνευστικό σύνδρομο SARS-COV (με στοιχεία από το βρετανικό NHS) Η πανδημία του SARS προήλθε από την Κίνα το 2002. Πιστεύεται ότι ένα στέλεχος του κορωνοϊού, που συνήθως βρίσκεται μόνο σε μικρά θηλαστικά, μεταλλάχθηκε, και μπόρεσε να μολύνει τους ανθρώπους. Η μόλυνση του SARS εξαπλώθηκε γρήγορα από την Κίνα σε άλλες ασιατικές χώρες. Υπήρξε επίσης ένας μικρός αριθμός περιπτώσεων σε αρκετές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων 4 κρουσμάτων στη Βρετανία και ένα σημαντικό ξέσπασμα στο Τορόντο του Καναδά. Η πανδημία SARS τέθηκε τελικά υπό έλεγχο τον Ιούλιο του 2003, ακολουθώντας μια πολιτική απομόνωσης των ατόμων που ήταν ύποπτα και εξετάζοντας όλους τους επιβάτες που ταξίδευαν αεροπορικώς από τις πληγείσες χώρες. Η παγκοσμιοποίηση δεν ήταν ακόμα στην πλήρη της εξέλιξη…
Κατά την περίοδο της μόλυνσης, υπήρξαν 8.098 καταγεγραμμένες περιπτώσεις SARS και 774 θάνατοι. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός σκότωσε περίπου 1 στους 10 ανθρώπους που είχαν μολυνθεί. Οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 65 ετών ήταν ιδιαίτερα εκτεθειμένοι, με περισσότερους από τους μισούς αυτής της ηλικακής ομάδας να πεθαίνουν από τη μόλυνση.
ΙΟΓΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ
Πολλές παγκόσμιες εστίες μολυσματικών ασθενειών (πανδημίες) που έχουν συμβεί στην πρόσφατη ιστορία πιστεύεται ότι προκλήθηκαν από ιούς που προηγουμένως βρίσκονταν μόνο σε ζώα. Παραδείγματα μεταλλαγμένων ιών περιλαμβάνουν: HIV: θεωρείται ότι είναι μια μεταλλαγμένη εκδοχή ενός ιού που βρισκόταν σε πιθήκους Γρίπη των πτηνών: μεταλλαγμένη εκδοχή ενός ιού της γρίπης που βρέθηκε στα πτηνά Γρίπη των χοίρων: μεταλλαγμένη εκδοχή ενός ιού της γρίπης που πιστεύεται ότι προέρχεται από χοίρους SARS-COV: θεωρείται ότι πρόκειται για μετάλλαξη ιού που εντοπίζεται στις πεταλοειδείς νυχτερίδες της επαρχίας Yunnan της Κίνας που πέρασε στον άνθρωπο με ξενιστή το θηλαστικό ζώο μοσχογαλή.
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ – ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ SARS-COV
Προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη ότι η αντιμετώπιση και τα μέτρα προφύλαξης της σημερινής πανδημίας είναι ακριβώς τα ίδια με της πανδημίας του 2002. Δηλαδή επί 17 χρόνια η ανθρωπότητα δεν έμαθε και δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα περισσότερο για την αντιμετώπιση μίας θανάσιμης επιδημικής ασθένειας!
Οι οδηγίες του ΝHS τότε ήταν: Ένα άτομο που είναι ύποπτο για ύπαρξη SARS θα πρέπει να εισέλθει αμέσως στο νοσοκομείο και να παραμείνει απομονωμένο υπό στενή παρακολούθηση. Η θεραπεία είναι κυρίως υποστηρικτική και περιλαμβάνει υποβοήθηση της αναπνοής με αναπνευστήρα για την παροχή οξυγόνου.
«Δεν υπάρχουν πολλά επιστημονικά στοιχεία που να δείχνουν ότι οι θεραπείες με αντιικά φάρμακα είναι αποτελεσματικές. Το φάρμακο ριμπαβιρίνη είναι γνωστό ότι είναι αναποτελεσματικό στη θεραπεία του SARS».
Πρόληψη της εξάπλωσης του SARS

«Μην ταξιδεύετε σε περιοχές του κόσμου όπου υπάρχει ανεξέλεγκτη εστία SARS. Για να μειώσετε τον κίνδυνο να μολυνθείτε, αποφύγετε την άμεση επαφή με άτομα που έχουν τον ιό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου