Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Η άγνωστη ιστορία του Κεφαλονίτη Κωνσταντίνου Σπ. Ρόκου (1886 – 1968)

1 σχόλιο:

  1. Και επειδή πάντα οι Κεφαλλονίτες “διδάσκουν”, να και ένας ακόμα άγνωστος συγγενής μου, Ρόκκος Κωνσταντίνος.
    Στο κατάλογο των αγίων με αναφορά το σώσιμο περίπου 2000 Εβραίων από το ολοκαύτωμα.

    Βλέπε: www.kefaloniapress.gr/topika/istoria/article/198401/i-agnosti-istoria-toy-kefaloniti-konstantinoy-sp-rokoy-1886-1968/



Ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων σήμερα (27-Ιανουαρίου) και ευκαιρία να γνωρίσουμε έναν μάλλον άγνωστο Κεφαλλονίτη πρωταγωνιστή.
Ρόκος  Σπ. Κωνσταντίνος (1886 – 1968),  καταγόμενος από την Άσσο,  γενικός αρχίατρος του Ελληνικού στρατού  (12-2-1939) και στρατηγός.

Επειδή κάποιες φορές τα λόγια είναι περιττά , παραθέτω μόνο μερικά δημοσιεύματα εφημερίδων (EL TIEMPO και Εβραϊκή Εστία) του 1961- 62 και μια φωτό από  τη μάχη στο Μπιζάνι που υπηρέτησε σαν έφεδρος αξιωματικός το 1913 και υπήρξε η σημαντικότερη σύγκρουση του Α΄ Βαλκανικού  πολέμου. (Τα στοιχεία που παραθέτω προέρχονται από αρχεία που διατηρεί το σόι μου).

Από τα προαναφερόμενα βγαίνουν και κάποια συμπεράσματα ή απλές σκέψεις όπως:

Ήταν τυχαίο που στους καταστρεπτικούς σεισμούς στη Κεφαλονιά το 1953,  η πρώτη βοήθεια κατά πολλούς ήταν από τα Ισραηλίτικα  πολεμικά πλοία που βρίσκονταν κοντά στο νησί κάνοντας ασκήσεις και πήραν το “S.O.S” που εξέπεμψε ο ασύρματος του Αργοστολιού??

¨Όπως και να έχει όμως το πράγμα γίνεται καταφανές ότι η σύμπνοια και οι καλές σχέσεις μεταξύ των λαών   αναδεικνύουν εκείνα τα λεπτά αισθήματα και τις κινήσεις που κάνουν τους ανθρώπους να διαφέρουν από τα ζώα.

Μακάρι κάποτε και για καλό όλων, να ξεφύγουμε σαν άνθρωποι από αρκετές  καταστάσεις «ζούγκλας» που δυστυχώς σαν ανθρωπότητα βιώνουμε.

Σπύρος Ρόκκος

αναδημοσιευση απο  το kefaloniapress.gr  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου