Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Το Ελληνικό ηλιακό αυτοκίνητο που κατασκευάζεται στην Κρήτη


 Το καλοκαίρι του 2022 θα είναι έτοιμο το νέο πρωτότυπο Sunnyclist L7e-C, το οποίο για την κίνησή του χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια που συλλέγεται από τον ήλιο.

Η κρητική εταιρεία Enermech ετοιμάζει το νέο της ηλιακό τετράτροχο όχημα από το 2019 με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, σχεδιάζοντας να έχει έτοιμο το Sunnyclist L7e-C μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Θυμίζουμε ότι το 2011 το project L7eC ξεκίνησε ως ένα σχέδιο για την παραγωγή ενός τρίκυκλου αρχικά οχήματος το οποίο θα μπορεί να κινείται αυτόνομα, χωρίς την ανάγκη υποδομών φόρτισης.

Από το 2011 έως το 2018 αναπτύχθηκαν 3 ηλιακά πρωτότυπα, με το γνωστότερο από αυτά, υπό την ονομασία Sunnyclist, να καταφέρνει να πραγματοποιήσει το 2014 το γύρο της Κρήτης, διανύοντας 800 χιλιόμετρα σε 5 ημέρες.

Σε ό,τι αφορά στο νέο πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι του 2022, η εγκατεστημένη ισχύς της φωτοβολταϊκής γεννήτριας έχει αυξηθεί στα 780 W, με τις μισές κυψέλες να είναι κρυμμένες και να εκτείνονται μόνο όταν το όχημα είναι σταθμευμένο.

Με τον τρόπο αυτό το design του οχήματος, όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στα σχέδια του βιομηχανικού σχεδιαστή Μιχάλη Ρούλιου, μπορεί να είναι πιο κομψό και με καλύτερη αεροδυναμική.

Στα τεχνικά του τμήματα, το νέο πρωτότυπο Synnyclist διαθέτει ένα στιβαρό πλαίσιο αλουμινίου που αναπτύσσεται σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και έχει μελετηθεί ήδη με προσομοίωση Crash Test κάνοντας χρήση εξειδικευμένου πακέτου λογισμικών της εταιρίας ΒΕΤΑ CAE Systems S.A.

Επίσης, υπάρχει ένα νέο έξυπνο σύστημα διαχείρισης ενέργειας, που δίνει όλη την πληροφορία που απαιτείται στο χρήστη για τον έλεγχο της διαδρομής και της ενεργειακής κατάστασης του οχήματος.

Έχει αναπτυχθεί μάλιστα και μια ειδική εφαρμογή υπολογιστή ταξιδιού για συσκευές android, η οποία συλλέγει στοιχεία από την πρόβλεψη του καιρού (ηλιοφάνεια), τα ενεργειακά δεδομένα του οχήματος και είναι ειδικά παραμετροποιημένη για το Sunnyclist ώστε να προβλέπει με ακρίβεια την ενεργειακή κατάσταση του οχήματος κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Προς το παρόν δεν ανακοινώνονται από την Enermech περισσότερα στοιχεία για το νέο πρωτότυπο. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία διαθέτει το ηλιακό ποδήλατο Sunnyclist Islander το οποίο προσφέρει 65 χιλιόμετρα αυτονομίας με χρήση ενέργειας από τον ήλιο συν άλλα 50 χιλιόμετρα από την ενσωματωμένη μπαταρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου