Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Η γενιά του 2004 (Generation Z)-Καλή ενηλικίωση και πάντα παρόντες

 Ο ένας μετά τον αλλον οι συμμαθητες μου και εγώ πρόκειται κλείσουμε τα 18!

Η γενιά του 2004 που φθάσαμε στο κατώφλι των πανελλαδικών εισαγωγικών εξετάσεων για τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Μια γενιά που άνοιξε τα μάτια της στον κόσμο υπό την πανηγυρική έναρξη των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας.
Μια γενιά που νανουρίστηκε με τους πανυγηρισμούς του πανευρωπαικού πρωτάθληματος ποδοσφαίρου και της επιτυχία της eurovision!!!

2004 μια χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα αφού ήταν η αρχή μιας μακράς περιόδου ύφεσης, οικονομικών προβλημάτων, πολιτικής, κοινωνικής κρίσης και παρακμής.

Τα απόνερα της περιόδου αυτής ζουμε ακόμη και σήμερα , σε μια χώρα που το μέλλον των 18 αρηδων ειναι αβέβαιο και ασφαλώς καθόλου προστατευμένο από το υπερφίαλο,ανέμελο ,ανύπαρκτο κράτος.

Ήρθε λοιπόν η ώρα της ενηλικίωσης μιας ολόκληρης γενιάς που καλείται να σύρει το χορό της ανάπτυξης και της προόδου!

Η ενημέρωση – η κριτική σκέψη – η ταξική συνείδηση και η κοινωνική αλληλεγγύη είναι χρέος κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου καθε νέου και νέας .

Η δυστυχία της σύγχρονης κοινωνίας δεν είναι οι ανέντιμοι , ανεπαρκείς, διεφθαρμένοι , αδαείς, μόνιμοι (έτσι βλέπουν τους ευαυτούς τους) «ιδιοκτήτες» της εξουσίας αλλά οι χρήσιμοι και πρόθυμοι κάθε φορά “ηλίθιοι” που τους στηρίζουν και τροχιοδρομούν το τρένο των εκλογών.

Η πρόσφατη κακοκαιρία
που έπληξε την ελληνική πρωτεύουσα έφερε και πάλι στο προσκήνιο τις παθογένειες του κράτους και την απούσα έννοια της πολιτικής προστασίας.

Όταν ο φόβος και η ανασφάλεια δίνουν το ΠΑΡΩΝ τότε ή κοινωνική ευημερία είναι ΑΠΟΥΣΑ!

Όταν το κράτος είναι διαχρονικά-προκλητικά -εγκληματικά ΑΠΟΝ στις ανάγκες και τη καθημερινότητα των νέων τότε οι τελευταίοι οφείλουν να είναι ΠΑΡΟΝΤΕΣ στις κάλπες την ώρα των εκλογών.

Ας μην αναζητούμε τις ευθύνες σε προκλητικούς υπουργούς και άλλους ανεκδιήγητους υπηρεσιακούς παράγοντες αλλα σε εμάς και τη στάση μας πρώτα στην κοινωνία και κατόπιν στην κάλπη!

Εύχομαι την τυπική ενηλικίωση της γενιάς μου να συνοδεύσει πολιτική και ιδεολογική ωρίμανση και ριζοσπαστικοποίηση!

Νίκος Χριστοδούλου

Έφηβος βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

πηγη   kefaloniamagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου