Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

ΞΑΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ !!!!!!!!

ΑΡΘΡΟ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΟΥ

 ΞΑΝΑ   ΜΑΣ   ΠΟΥΛΗΣΑΝ   ΟΙ   ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ  !!!!!!!!


ΜΕΤΑ   ΤΗΝ   ΜΑΧΑΙΡΙΑ   ΜΕ   EAST  MED  !!!!!!

ΝΕΑ   ΚΑΤΡΑΠΑΚΙΑ   ΜΕΤΑ  ΤΟΝ   EAST  MED !!!!!

Οταν διαβάζεις τέτοιες αρλούμπες απο ανθρωπάκια του ISKRA  της Ανταρσίας του ΣΥΡΙΖΑ  και ΠΑΜΕ δεν δίνεις σημασία δεν ανησυχείς . Ο καθένας μας ειναι γεννημένος για να κάνει κάτι στη ζωή του. --- Ετσι και αυτά τα ανθρωπάκια είναι γεννημένα για  SHIT   DISTURBERS  !!!!!
Τα πράγματα ομως είναι ανησυχητικά και κάπως παράξενα οταν λαμβάνεις  ( διαβάζεις ) απόψεις οπως  (  Οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ   ΜΑΣ  ΤΗΝ   ΕΦΕΡΑΝ   ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ )  και τις υπόλοιπες που αναφέρω στην αρχή απο άτομα σοβαρά άτομα που τα εκτιμάς τα πράγματα ξεφεύγουν απο την λογική... 
Εχουμε και λέμε.........
1ον   Φτιάχνουν οι Αμερικάνοι αγωγούς ?  
Πότε ήταν η τελευταία φορά που οι Αμερικάνοι έκαναν αγωγό ?    Αυτά τα εργα γίνονται απο ιδιωτικές εταιρείες και ιδιωτικά κεφάλαια.  ( Στην Αμερική......)

2ον   Μας υποσχέθηκαν οι Αμερικάνοι οτι θα μας φτιάξουν αγωγό και τώρα μας πούλησαν στους Τούρκους ?   
Κάθε άλλο... Οι Αμερικάνοι ηταν ειλικρινής μαζί μας δια μέσου του Διπλωματικού αντιπροσώπου τους τον Πρεσβη  κυριο  Τζεφρι Παϊατ.   Σε ερώτηση Ελληνα Δημοσιογράφου για την γνώμη του εαν θα γίνει ο αγωγός απάντησε τότε (περυσι ).  Αυτά τα εργα τα αποφασίζουν οι αγορές...    Και το ξανά είπε ( επανάλαβε ) πρόσφατα....

3ον    Οι Αμερικάνοι δεν το κρατάνε μυστικό οτι είναι κατά του Ρωσικού  αγωγού NORD  STREAM   και είναι έτοιμη για πόλεμο να υποστηρίξουν τα συμφέροντά τους.  .
Και αναρωτιέμαι ?????
Γιατί να είναι οι Αμερικάνοι κατά του  EAST  MED  που εαν γινόταν θα γινόταν με Αμερικάνικα κεφάλαια και τεχνολογία και οι Αμερικάνικες εταιρείες θα το εκμεταλλεύονται....
Στην ουσία δικό τους.....

4ον    Τότε γιατί το έκανε ο Πρωθυπουργός κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης?   
Και θα αναρωτηθείς αναγνώστη ?  Το κατάλαβες εσύ (  disclosure  δεν είμαι Ακαδημαϊκός--ειδικός  επιχειρηματίας - επενδυτής είμαι )  και κοτζάμ πρωθυπουργός με σπουδές στα καλύτερα Πανεπιστήμια  και διπλώματα πιο πολά απο τις χάντρες του κομπολογιού σου δεν το κατάλαβε ? 
Τόσο βλάκας είναι ο Πρωθυπουργός ? 
Κάθε άλλο παρά βλάκας είναι ο Πρωθυπουργός .... Αλλά δεν τον λέω - εχω και για CLEVER   !!!!  Πονηρώ  YES   !!!!!

5ον   Με την συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης που επιασε  ολον τον Ελληνισμό στον ύπνο κάτι έπρεπε να κάνει. 
Κανονικά θα έπρεπε άποψή μου είναι δεν είμαι σίγουρος αν στέκει νομικά ( γι αυτό θα ήθελα την γνώμη κάποιου ειδικού οπως του κ. Γεωργιου Ρωμανου η Γιαννη Μαζη  η κάποιου άλλου ) να διαμαρτυρηθεί στο ΟΗΕ στην Ευρώπη  και οπου αλλού.... 
Αλλά προτίμησε να εντυπωσιάσει.  Να κάνει κάτι να βγεί απο την ευθύνη οπως αποδειχτηκε για τα μάτια του κόσμου....   Είναι αυτό το κάτι ύπουλο ?  Προδοτικό ? δεν ξέρω. Το αφήνω στην νοημοσύνη του καθενός..... 
Οσο για διαμαρτυρία. Τίποτα. Πουθενά.  Είτε μια άτυπη απο οτι διαβάζω....

6ον    Απο οτι διαβάζω η προθεσμία για την όριοθέτηση ΑΟΖ με την Σύμβαση- Συμφωνία για το Δικαιο της Θάλασσας που υπεγράφη στις 10 Δεκεmβρίου 1982 στο Montego  Bay της Tzamaika  τελειώνει σε λίγα χρόνια.  ( και εδώ θα ηθελα την γνώμη κάποιου είδικού )
Και μετά τι γίνεται ? 
Οποιος εχει μαχαίρι τρώει πεπόνι ??? 
Θα έρθουν οι Τούρκοι εξω απο την Εβοια και Καφηρέα και θα μας πούν η δική μας ΑΟΖ φτάνει  μέχρι εδώ ??? 
Για την Τουρκολιβυκή συμφωνία τι γίνεται ?    Η Ελλάδα δεν αντέδρασε δεν διαμαρτυρήθηκε . Επικυρώνεται ??  

Υ Γ... Παρά την κριτική προτιμώ τον Κυριάκο απο τον Τεμπελχανά Αλέξη... 

Peter Triantafyllos Toronto  Jan 17- 22


<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Αυτο το άρθρο το έγραψα μετά την ανακοίνωση του Κ. Μητσοτακη για τον αγωγό EAST  MED  αυτή ηταν η αποψή μου τότε ( περυσι ) και ειναι και σήμερα . Εχει αλλάξη κάτι απο πέρυσι για να αλλάξω και εγω τη γνώμη μου ???


BΑΖΟΥΜΑΙ   ΤΟ   ΚΑΡΟ    ΜΠΡΟΣΤΑ   ΑΠΟ    ΑΛΟΓΟ  ???
Απόψεις  απο οτι ακουω και διαβάζω .........

Καθημερινή 23-12-19   Ερχονται στην Αθήνα 2 Ιανουαρίου 2020  για να υπογραφεί απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη  Νικο Αναστασιάδη και Μπετζαμιν Νατανιάχου η διακρατική συμφωνία για τον αγωγό EAST  MED

WOW W W WΣαν Ελληνας νιώθω υπερύφανος  ( λίγο πράγμα το εχεις ) και εαν με την βοήθεια του Θεού το εργο πραγματοποιηθεί θα ειμαι ο πρώτος που θα επενδύσω χρήματα. 
Αλλά ?
Αλλά είμαι απο γέννα πολύ συντιριτηκός σαν τον μαραγκό δυό φορές μετράη και μιά κόβει.  Κοιτάζω The facts and no't the myths .
Και το ερωτημά μου είναι?
1ον  Που θα βρεθούν τα χρήματα για ενα εργο σαν αυτό ?   Ακουσα εναν αρθιμό περίπου 7.5 δις  Δολλαρια . Αυτά τα εργα απο διάφορες καταστάσεις μέχρι να τελειώσουν η τιμή τους διπλασιάζεται.  Πόσο μάλλον εαν ο εργολάβος ειναι Ελληνας σήγουρα θα τριπλασιαστεί. 

Ερώτημα 2ον  Που θα βρούν το αέριο ? 
Yes . Που θα βρούν το αέριο ? Οι δικές μου πληροφορίες απο οτι ακούω και διαβάζω απο εγκυρους αναλυτές (proven reserves ) Αποδεδειγμένα αποθέματα (κοιτασματα ) Νοτια της Κύπρου ήταν πριν ενα χρόνο περίπου 150 τριλιον c.m.μεταξύ Κύπρου και Ισραηλ. Και κάποια τριλιον στο οικόπεδο της Αιγύπτου  η οποία Αιγυπτος δεν ενδιαφέρεται για αγωγό διότι το δικό της αέριο το υγροποιοί. 

Τώρα εχουμε 150 τριλιον c.m.αέριο μεταξύ Κύπρου και Ισραηλ. Και τα 100 τριλιον ειναι στο οικόπεδο του Ισραηλ. Η Κύπρος ειχε πέρυσι πριν ενα χρόνο   50 τριλιον c.m.αέριο. Η Ευρώπη καταναλώνη  50 τριλιον αέριο το χρόνο. Αρα η Κύπρος εχει αέριο να προμηθεύει την Ευρώπη για ενα χρόνο. 
Κάποιος θα αναρωτηθεί ? Υπάρχουν και τα Ελληνικά. Ποιά Ελληνικά ? 
Ο καλός καθηγυτής κ. Θεόδωρος Τσακίρης γράφει στην Καθημερινή 23-12-19 για την Ελληνική υφαλοκρηπίδα μεταξύ Μεγίστης - Ρόδου - και Ξεροκάμπου  Λασιθίου  οτι ειναι η πλέον ανεξερεύνητη απο άποψη σεισμογραφικών ερευνών περιοχή της Ευρώπης. 
Αρα ο διακυβενώμενος πλούτος ειναι άγνωστος.!!!

Πολλοί θα αναρωτηθούν . Και τώρα τι κάνουμε ? 
Κάλλιστα μπορούμε να σκεπτόμαστε σαν τον Καραγκιόζη. 
ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ? 
ΑΝ  ΒΡΟΥΜΕ ?
Ναι αλλά οι επαγκελματίες επενδυτές δεν συμβιβάζοντε με καραγκιοζιλίκια.  Θέλουν facts. Ενα τέτοιο εργο χρειάζεται εγγυήσεις απο της χώρες ή εταιρείες οτι θα προμηθεύουν αέριο το λιγότερο για 50 χρόνια. 

Ερώτημα  3ον     Τιμή ... Κοστος ? 
Πόσο θα κοστίζει να βγή το Ελληνικό η Κυπριακό αέριο απο τη θάλασσα ? Θα ειναι ανταγωνιστικό ?  Δεν ξέρω .  Αλλά ξέρω οτι το κάθε γεωτρύπανο κοστίζει απο 5 χιλιάδες μέχρι 5 εκατομμύρια την ημέρα.. Dollars !!!
Τώρα εχουμε και τους ανταγωνιστές. Χώρες με ιστορία και πλούσια παραγωγή. 
Οπως ρο Ιραν με αποδεδειγμένα αποθέματα 600 τριλιον. 
Το Αζερμπαϊτζαν με 700 τριλιον 
Το ΚουβεΪτ με 800 τριλιον 
Το καταρ με 1 τριλιον τριλιον 
Η ρωσσία με 1.6 τριλιον τριλιονς
Και κάποια ακόμη οπως  Ιρακ  Αυστραλια  Εμιρατα  Σαουδικη Αραβια  Καναδας  ΗΠΑ .  Και μην ξεχνάμε την Κίνα με τα περισσότερα αποθέματα .  Αλλο εαν δεν μπορεί ( απο οτι διάβασα ) να τα βγάλει διότι δεν εχει την τεχνολογία. Κόστος παραγωγής απο τους ανταγωνιστές  25-50 cents to c.m. Πόσο θα κοστίζει το Ελληνικό ?

Πριν 6 μήνες περίπου και συγκεκριμένα στο ΑΝΤΕΝΑ ακουσα Ελληνα δημοσιογράφο να ρωτά τον Πρέσβη των ΗΠΑ κ. Τζεφρι Παιατ εαν και πότε θα γίνει ο αγωγός EAST  MED.Και η απάντησητου κυριου Παιατ ηταν. Τέτοια εργα τα κανονίζουν οι αγορές.  Και συμπληρώσω και εγώ. Οχι οι  ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΔΕΣ !!!
Συνεχεια στο   στο    www.filikieteria2.blogspot.com
I wish  every one a HAPPY  NEW  YEAR  
28-12-19  Toronto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου