Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Λευκάδα: Τουριστική μαρίνα 80 σκαφών θα αποκτήσει το Νυδρί

2022.01.27 @ Ανδρέας Κτενάς: «Ένα σπουδαίο αναπτυξιακό έργο τουριστικής υποδομής στο Νυδρί» - Έναρξη εργασιών για τη κατασκευή της Μαρίνας στο Νυδρί στο πλαίσιο της πράξης AI SMART του προγράμματος ΙNTERREG Ελλάδα-Ιταλία. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Νυδρί #Μαρίνα #ΤουριστικόΚαταφύγιο #AISMART #Interreg #GreeceItaly #InterregGrIt #InterregProject #EUproject #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων #Lefkada #lefkadaIsland #Nydri #Nidri #SmallPort #Marina #Mooring #Yachts #Sailing

 Στην έναρξη των εργασιών κατασκευής του έργου «Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών Νυδρίου Λευκάδας», παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει εκτενώς με τον υπεύθυνο του έργου εκ μέρους του Αναδόχου.

Το έργο, προϋπολογισμού 3,6 εκ ευρώ, χρηματοδοτείται από το διαπεριφερειακό στρατηγικό έργο AI SMART – Andriatic Ionian Small Port Network (Δίκτυο Μικρών Λιμένων Ανδριατικής-Ιονίου) και περιλαμβάνει:
– Την κατασκευή της λιμενικής εγκατάστασης του καταφυγίου τουριστικών σκαφών, με την κατασκευή προσήνεμου μώλου (μόνιμου και πλωτού), την αξιοποίηση των υπαρχόντων κρηπιδωμάτων, και την πόντιση πλωτού προβλήτα.
– Την κατασκευή κτιρίου διοίκησης και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου, ώστε να εξυπηρετούνται συστηματικά και ουσιαστικά οι επισκέπτες, παρέχοντας όλες τις ανέσεις που επιβάλουν οι σύγχρονες τουριστικές απαιτήσεις.

Ο κ. Κτενάς εξέφρασε την ικανοποίησή του “για την αφετηρία κατασκευής ενός σπουδαίου αναπτυξιακού έργου τουριστικής υποδομής στο Νυδρί, που αναμένεται να δώσει προστιθέμενη αξία και οικονομική ευημερία στην ευρύτερη περιοχή. Το έργο αυτό έρχεται να συμπληρώσει το πάζλ των μεγάλων έργων που έχουν προβλεφθεί για την ευρύτερη περιοχή, όπως η ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου που οδεύει προς ολοκλήρωση.

Το Νυδρί θα αποκτήσει ένα σύγχρονο τουριστικό καταφύγιο, που θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ελλιμενισμού με προφανή οφέλη για την τοπική κοινωνία, αλλά και ολόκληρη τη Λευκάδα. Με την αξιοποίηση ελληνικών και ευρωπαϊκών πόρων, προχωράμε στη διαμόρφωση των υποδομών και προϋποθέσεων για τη αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού ρεύματος στο νησί μας, την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας γύρω από τον τουρισμό σκαφών, την αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης, την τόνωση της τοπικής οικονομίας” ανέφερε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου