Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Αγορά ηλεκτρικού οχήματος: Επιδότηση από 8.000 ευρώ

 


Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε την αύξηση της επιδότησης για την απόκτηση ηλεκτρικού οχήματος σε ποσοστό 30% επιβεβαιώνοντας ρεπορτάζ του Newsauto.gr σύμφωνα με το οποίο η επιδότηση από 6.000 ευρώ στα ηλεκτρικά ΙΧ αυξάνεται στις 8.000 ευρώ. Για τα ταξί δε, θα φτάσει στα 22.500 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1: «Θέλουμε να βοηθήσουμε την ελληνική κοινωνία να αντικαταστήσει το παλαιό του αυτοκίνητο με ένα καθαρό ηλεκτρικό όχημα. Για αυτό τον λόγο η επιδότηση θα αυξηθεί κατά 30% και από 6.000 ευρώ η επιδότηση θα αυξηθεί σε 8.000 ευρώ. Παράλληλα ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι εξετάζεται και η αύξηση του ποσού της απόσυρσης παλαιών οχημάτων ώστε να μειωθεί περαιτέρω η τιμή απόκτησης των ηλεκτρικών οχημάτων.»

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr το ποσό της απόσυρσης θα αυξηθεί λίγο για τα οχήματα ιδιωτικής χρήσης και περισσότερο για την απόκτηση ηλεκτρικού Ταξί.

Ειδικά για τα Ταξί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε ότι η επιδότηση θα ανέλθει σε 22.500 ευρώ ώστε οι επαγγελματίες οδηγοί να αντικαταστήσουν τα παλαιά και ρυπογόνα οχήματα με καινούρια που δεν εκπέμπουν ρύπους και να μειώσουν τις μέσες εκπομπές CO2 στην Αττική και Θεσσαλονίκη και άλλες περιφέρειες με υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση.

O κ. Σκρέκας επισήμανε χαρακτηριστικά ότι θα δοθούν 40 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την αλλαγή του γηρασμένου στόλου των Ταξί.

Πηγή: aftodioikisi.gr &  kefaloniamagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου