Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Ο Βασιλικός θολωτος Μυκηναικος τάφος Τζαννατων

 Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι


Βασιλικός θολωτος Μυκηναικος τάφος, για βασιλέα του Ιονιου εποχής Τρωικόυ πολέμου στα Τζανατα Πόρου (ανασκαφή Λαζ. Κολώνα 1994).Ο Σφραγιδολιθος με το βασιλικό σύμβολο (Λέων) ήταν ένα από τα σημαντικά ευρήματα, παρότι ο τάφος ήταν συλημενος.
Δίπλα στον τάφο βρέθηκε οστεοφυλακιο με κόκκαλα πολλών νεκρών (μνηστήρων?) και λίγο πιο πέρα υπάρχει άλλος λόφος που μάλλον πρόκειται για άλλο τάφο, όμως δε δίδεται έγκριση για ανασκαφές. Η όλη περιοχή κάτω από τα αρχαία τείχη του Πόρου μήκους 3χλμ. Ο τάφος ένας από τους σημαντικότερους Μυκηναικης εποχης, ανάμεσα στους 5-6 μεγαλύτερους θολωτους, βασιλικούς, Μυκηναικους σε όλη τη χωρα
 
 Γιωργος Γκιαφης
Να το εξηγησω με δικα μου απλα λογια ! τα νησια που διοικουσε ο ανακτας Οδυσσεας ηταν 3 η Σαμη , η Ζακυνθος και η Ιθακη,,  .. και ολοι μαζι λεγοταν Κεφαλληνες !
 Τα βασιλεια ειχαν γενος ουδετερο , οπως και  το Δουλιχι , ετσι λοιπον ολοκληρο το βασειλιο λεγοταν "ΤΟ ΘΙΑΚΙ ",, και γι αυτο και ηταν δυτικοτερα των αλλων (βασιλειων) Χαλαει ετσι το σεναριο του φιλου νικου Καμπανη για Παλικη!  οποτε ξαναλεω αλλο η Ιθακη αλλο ΤΟ ΘΙΑΚΙ.
Αστεριδα ο φαρος που θα μας οδηγησει στην ομηρικη ιθακη,, μεσυγης (μεση αποσταση=ιδια Η  απο ιθακη  και Σαμη,,) ΚΑΙ  οπτικα στην μεση στον πορθμο (Σαμης και ιθακης ομηρικων) δηλαδη σημερ. ιθακης και Κεφαλονιας οπως φαινετε απο Καραβομυλο (Φορκυνα)  https://porosvress.blogspot.com/2017/01/blog-post_13.html
ΝΗΣΟΣ ΑΣΤΕΡΙΣ , ΚΑΙ ΦΟΡΚΥΝΑΣ
POROSVRESS.BLOGSPOT.COM
ΝΗΣΟΣ ΑΣΤΕΡΙΣ , ΚΑΙ ΦΟΡΚΥΝΑΣ
ΝΗΣΟΣ ΑΣΤΕΡΙΣ , ΚΑΙ ΦΟΡΚΥΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου