Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

H περιφ. σύμβουλος Κατερίνα Βαγγελάτου για την εκποίηση δημόσιας περιουσίας στον Πόρο

σχολια που ειδαμε σε  facebook


  •  
  • Σχόλια
    • Μέμη Τζαμαρία Και νηπιαγωείο θέλει η περιοχή , όχι μόνο Γυμνάσο -Λύκειο.. μην το ξεχνάμε..
       
    • Βασω Διαμαντατου Πολυ σωστη εισαι δεν ειναι αναγκη να ξεπουληθουμε να ερθουν ξενοι να κανουν επειχηρησεις γιατι πιστευω οτι δεν θα απασχολησουν τους κατοικους θα φερουν δικους τους με οτι αυτο συνεπαγεται να μην τα αναφερω γιατι ειναι πολλαΚαλυτερα να την παραδοσουμε σ...Δείτε περισσότερα
    • Βασω Διαμαντατου Και κατι ακομα αρκετα εχει ξεπουλησει αυτη η χωρα φτανει πιαΜην ξεπουλησετε και τον δικο μας μικρο τοπο μας ανηκει Ανηκει στα παιδια μας ας τον εκμεταλευτουμε εμεις με οποιοδηποτε τροπο!
    • ελισαβετ τσουπακη Εχεις απολυτο δικιο.Το παρον και το μελλον το καθοριζουν οι συντονισμενες ενεργειες για το καλο ενος τοπου μεσα απο το τοπικο ιστο και οχι απο ξενους με μονο συμφερον το δικο τους καλο. Και νηπιαγωγειο σωστα για να εχουν τα παιδια απο την αρχη της σχολικης τους ζωης την αγαπη και το σεβασμο στην μαθηση μεσα απο ενα περιβαλλον που τους αξιζει!!!

    • Μέμη Τζαμαρία Και όχι αυτό , που ειναι για κατεδάφιση! Ας αφυπνιστουν οι γονείς επιτέλους!
    • Χριστιαννα Μανεντη Συμφωνω απολυτα, αλλα εχουν ολα δρομολογηθει με την εγκριση μας-------ψηφος---------μεμη -Καλά μας κάνουν λοιπόν και μας δουλεύουν..
       
    • Βασω Διαμαντατου Χριστιαννα σωστη εισαι αλλα δεν εχουν γινει και πολλα με δικη μας εγκριση συνηθως μας ενημερωνουν προ τετελεσμενου και ψηφος την εμπεδωσαμε με το δημοψισμα ποσο μετραει!!
       
    • Katerina Vagelatou Μεμη δεν θίγω το θέμα του νηπιαγωγείου γιατι έχει το χώρο του και κει μπορεί να γίνει εκ νέου ,αν αποφασιστεί φυσικά. Το γυμνάσιο δεν έχει και γι αυτό το συνδέω με την ανάγκη ύπαρξης γης. Απο παλιά και ως δήμος είχαμε επιλέξει το χώρο αλλα έμεινε εκει το θέμα ...
       
    • Katerina Vagelatou Χριστιάννα δεν δρομολογήθηκαν με την έγκριση μας και καταλαβαίνω τι εννοείς. Είχαν ήδη προγραφει με όλες τις διαδικασίες . Απλά ,όπως και πολλά άλλα, η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να τα πάρει πίσω.
       
    • Μέμη Τζαμαρία Για να αποφασιστεί από τους τοπικούς αρχοντες αποκλείεται , δεν τους ενδιαφέρει..Ούτε και ασχολούμαι άλλο με αυτούς.Παραπάνω θα διεκδικήσουμε..Ξερω γιατι δεν το ανεφερες, το σχόλιο δεν ηταν για σενα φυσικα...
       
    • George Diamantatos ΝΑΙ ΕΤΣΙ...ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΑΤΟ....ΠΟΥ ΠΗΔΑΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΥΖΕΙ...ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ...ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ?????...ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ...ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ...Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΤΡΟΧΙΕΣ ΜΑΣ....ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΄ΡΑΓΙΑ...
       
    • Katerina Vagelatou Δεν θεωρώ τον εαυτό μου εξαπατημένο. Ο,τι έκανα το έκανα μετά νου και λόγου γνώσης...προβληματισμένη ήμουν και είμαι, και ο,τι με ενοχλούσε στην προτέρα κατάσταση ακόμα κι αν συνεχίζεται ή αναγκαστικά υλοποιείται σήμερα θα συνεχίσω να το λέω ,όπως το είχα και δημοσίως υποστηρίξει το συγκεκριμένο θέμα πολυ πριν τις βουλευτικές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές .

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ


Ένα μεγάλο ζήτημα για την περιοχή μας, δρομολογημένο απο καιρό, ξαναβγαίνει στην επιφάνεια με τρόπο αποφασιστικό και τελεσίδικο: η πώληση όλης σχεδόν της δημόσιας περιουσίας της κοινότητας Πόρου με την εκποίηση των αδιάθετων οικοπέδων, που βρίσκονται στα Ράγια και τις Λεύκες.
Έν μέσω διαφόρων σχολίων, θετικών και αρνητικών, κρίνω σκόπιμο να διατυπώσω κι εγώ την άποψη μου ώστε να συμβάλλω στο δημόσιο διάλογο έστω και αυτή την ύστατη χρονική στιγμή.
H περιφ. σύμβουλος Κατερίνα Βαγγελάτου για την εκποίηση δημόσιας περιουσίας στον Πόρο

Πολλοί απο την εκποίηση αυτη προσδοκούν τις μεγάλες επενδύσεις που θα αναζωογονήσουν την οικονομική ζωη του Πόρου και τη μαραζωμένη τουριστική του κίνηση. Πιστεύω όμως ότι αν η ιδιωτική πρωτοβουλία ήθελε να επενδύσει στην περιοχή μας, θα εύρισκε την έκταση που θα επιθυμούσε σε ένα τόσο όμορφο φυσικό περιβάλλον που διαθέτει ο Πόρος εκατέρωθεν των ορίων του αλλά και εντός αυτών. Θεωρώ οτι τα προβλήματα στον τομέα αυτό δεν απορρέουν τόσο απο την έλλειψη γης, αλλά από τον ελλιπή επαγγελματισμό των απασχολουμένων στον τουρισμό, από τις ξεπερασμένες πλέον υποδομές και απο την τραγική έλλειψη δημοσίων επενδύσεων στην προβολή και διάσωση της πλούσιας ιστορίας και του πολιτισμού αυτού του τόπου.

Πολλά μπορεί να πει κανείς πάνω σε αυτό αλλά δεν θέλω να ξεφύγω από το θέμα μου. Τα παραθέτω απλά και όχι ιεραρχημένα, ως σύντομη απάντηση σ´αυτά τα επιχειρήματα που όλη την επιθυμητή και προβλεπόμενη ανάπτυξη την περιορίζουν στη μεγάλη τουριστική επένδυση που τάχα μόνο(!!!!)στο χώρο αυτό μπορεί να δημιουργηθεί.

Η αλήθεια είναι ότι η πώληση αυτή θα μας στερήσει ως κοινωνία πολύτιμο χώρο για πολλές παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες στην περιοχή μας. Αναφέρομαι στις τεράστιες ελλείψεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους υγείας και αναψυχής,αλλά κυρίως στον τομέα της εκπαίδευσης, που επιτακτικότερα απο ποτέ μπαίνει το ζήτημα ενός καινούριου και σύγχρονου Γυμνασίου -Λυκείου, καημό και όραμα για όλο τον πρώην δήμο Ελειού-Πρόννων. Σχολείο δυναμικό, ενταγμένο σε αστικό ιστό, ελκτικό σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό και οχι υποβαθμισμένο και απομονωμένο.

Γνωρίζω πολύ καλά, όπως όλοι μας, τη δύσκολη οικονομική συγκυρία . Αυτή όμως δε σώζεται με το ξεπούλημα της δημόσιας γης που στο κάτω-κάτω δεν μας ανήκει και εμείς μόνο στην αξιοποίηση της θα έπρεπε να εμπλεκόμαστε. Αλλά ακόμη και αν λόγω των συνθηκών δεν θα μπορούσαμε να κάναμε κάτι τώρα σε μια τέτοια κατεύθυνση, ας παραδώσουμε αυτή τη γη στις επόμενες γενιές για χρήση και αξιοποίηση, οι οποίες ίσως αποδειχτούν ικανότερες και πιο αποτελεσματικές απο τη δική μας.
Κατερίνα Βαγγελάτου
Φαρμακοποιός
Περιφερειακή σύμβουλος Ιονίων Νήσων
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΙΝΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα οικοπεδα πωλουνται χωριστα για σπιτια. Οχι για μεγαλη τουριστικη επενδυση.
    Ποια ειναι ομως η αλλη μεγαλη εκταση για τουριστικη επενδυση στον Πορο; Δεν υπαρχει.
    Απο τα μεγαλα ξενοδοχεια της Σκαλας ουτε το 1/5 δε χωραει καπου στον Πορο.

    Λαθος οτι οι απασχολουμενοι στον τουρισμο δεν ειναι επαγγελματιες. Το προβλημα ειναι οτι κανεις δεν εχει χρηματα να επενδυσει και ουτε προκειται. Με το ζορι συντηρουνται. Αυτο ειναι το ερωτημα που πρεπει να απαντηθει αφου το κρατος δεν εχει λεφτα. Επενδυση σημαινει χρημα με προοπτικη κερδους. Πως λοιπον;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το συμπληρωσα στο

    http://porosnews.blogspot.com/2015/10/k-52.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή