Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

O ARIS,,ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΕ ΑΒΡΑΑΜ,, ΣΕ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥς ΜΑς ΜΕ ΡΟΚΚΟ

Ο φίλος ο Αβραάμ στα πρώτα του χρόνια στην Αμερική.
Όλοι μπλατσουλάγανε μέσα στα λασπόνερα και εκειός  άρχοντας, σκαφάτος!! Θιακοκεφαλλονίτη αθάνατε!
Αλλά φίλε άμα εφκειές οι σκέψεις περί Οδυσσέα και Κανέναν δεν είναι εφκειού του φαρμασόνου του Γιώργη παρί δικιές σου, τότε είσαι πελαωμένος περισσότερο από ότι στη φωτό.
Και για να μη σε αδικοβγάνω τελείως σε μπερδεύει ίσως κάποιου είδους αλληλοβοήθεια, ή διαδικτυακή περιστασιακή συνεργασία ας πούμε και μια φιλία που ξεκινάει από 32 μήνες στο πολεμικό ναυτικό.
Σε μπέρδεψα περισσότερο?
Να είσαι καλά φίλε και άμα θέλεις να σε βγάλω σε φωτό παλιό Μαραθωνοδρόμο στη Νέα Υόρκη  πές το κι΄ έγινε!
"aris"
Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα


ΑΠΟ  ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

http://porosnews.blogspot.com/2015/10/blog-post_80.html
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΟΙ:



αν φιλε φιλτατε σπύρο ειναι η ιθακη στην Ασσο,,τότε πάω πασο,,! αν πάλι είναι Παλικη,, πάμε όλοι μας εκει!! αν ομως ειναι στα Τζαννατα φκιος ο κουρλοποριοτης σας τα πε μπονορα τα μαντατα ,, καλο μηνα σε Η ΓΝΩΣΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑ,,ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


  1. Κοίτα τι κάνει η συνεργασία! Ο φίλος Μέγας Αλέξανδρος ο Κεφαλλήνας με ξεστράβωσε για μερικές ξένες λέξεις που έχουνε Ομηρική ρίζα με πρώτη - πρώτη τη μαρμελάδα την ώρα μα τον Άγιο που η γυναίκα παιδευότανε με κάτι κυδώνια να τα κάμει μαρμελάδα αλλά το φοβάται γιατί είναι μάλλον άγουρα. Χα χα.
    Με τις Ομηρικές λέξεις λοιπόν πιστεύω ότι πρόστεσε (Μ. Αλέξανδρος) ένα πολύ καλό και καθοριστικό στοιχείο με τη παρακάτω λέξη:
    «LORD: εκ του λάρς. Οι Πελασγικές Ακροπόλεις ονομάζοντο Λάρισες και ο διοικητής τους λάρς ή λαέρτης. ( Λαέρτης - πατέρας του Οδυσσέα).».
    Και μετά τους Πελασγούς πλακώσανε σε πολλά μέρη οι Φοίνικες που αφήσανε και αυτοί στοιχεία της Σημιτικής τους γλώσσας.
    Το αντίστοιχο του «λαρς» είναι αναμφίβολα το Αλκομεναί, ή κάποια ρίζα της λέξης γιατί μπορεί να έχει (Ελληνοποιηθεί) και με το Σημιτικό άρθρο αλ έγινε Αλαλκομεναί, (Αλ – Αλκομεναί).
    Με αυτή τη βάση ο Οδυσσέας λεγόταν και Αλαλκομενεύς όχι γιατί καταγόταν, ή γεννήθηκε στις Αλαλκομενές αλλά ήταν διοικητής του φρουρίου, ή της ακρόπολης της Ιθάκης.
    Άρα πλέον δεν ψάχνουμε για ανάκτορο του Οδυσσέα αλλά για ΚΑΣΤΡΟ.
    Φίλε συνκεφαλλήνα Μ. Αλέξανδρε κερνάω!! Χα χα.
    Υ.Γ.
    Λάρισα λοιπόν λέγεται το κάστρο του Άργους και πιθανολογούσαν ότι η πόλη Λάρισα στη Θεσσαλία έχει φτιαχτεί από Αργίτες αποίκους. Και για να πω την αλήθεια παραξενευόμουνα πώς φύγανε οι Αργίτες και πήγανε στη Λάρισα .
    Σπ.Ρ. 






    1. ΤΟ ΕΙΧΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΑΛΑΞΑ,,! ΛΗΓΜΕΝΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΠΑΙΡΝΕΙς,,, ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΠΑΥΣΑΝΙΑ? ΧΑΧΑΧΑ,, (ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΩ ΓΙΑΤΙ ΣΑς ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΣΟΥ ΡΙΣΙΑΝΝΟΥς ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙΤΖΙΔΕς),, ΕΜΕΙς ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΜΑΧΕΙΑ,, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΛΙΑ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟς ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΗς,, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΤΟΥ ΛΑΙΝΗ Ο ΚΑΜΠΟς!!,, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΟΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΜΩς ΤΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ "ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ" ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΛΙΓΟ ΚΟΝΤΙΤΕΡΑ,, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ,,, ΠΟΛΥ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑΔΑ,,, ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΕΡΤΗ,! ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ "ΚΑΘΑΡΕΣ ΣΤΡΑΤΕΣ,, ΦΤΑΝΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΑ ΔΙΠΟΛΙΑ (ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΤΑ ΜΕ,, ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΩ ΣΥΝΤΟΜΑ,, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙς ΣΤΟ ΠΑΧΝΙ (ΠΑΧΥ ΝΗΙΟΝ) ! ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΤΟΠΟΝΥΜΙΑ ΜΙΛΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ (ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΑ, ΛΙΜΙΩΝΑΣ)
  2. Ο Λαέρτης μη ξεχνάμε ότι ζούσε σε περιοχή βραχώδη όχι σε πεδιάδα.
    Τώρα η τοποθεσία Λαήνη μπορεί να έχει το όνομα από τη σαρκοφάγο («λαήνα» κατά τους αρχαίους Κεφαλλήνες), υποθετικά πάντα μιλάω γιατί μπορεί να είναι και όνομα κάποιου, ή παρατσούκλι.
    Τώρα τα άλλα ονόματα μπορεί και να τα αλλάζεις λίγο πάρα πάνω, αλλά το ψάξιμο δεν κάνει κακό.
    Και μη ξεχνάς το γνωστό:
    «Του Ομηριστή και του ψαρά το πιάτο δέκα φορές είν΄ αδειανό και μια φορά γεμάτο!».
    Έπειτα εσύ είτε από πάνω είναι η Ιθάκη, είτε από κάτου μέσα πέφτεις λόγω προίκας τυχερέ…
    Χα χα.
    Σπ. Ρόκκος.
  3. λοιπον,, εξ αρχης αν δεις τα φωτορεπορταζ ολων αυτων που σου περιεγραψα στο ποροσβρεςς ,, ολα ορεινα ειναι!,, δευτερον το ακρωτηρι εκει λεγεται καπρος (το εχουν σχεδον ολοι οι χαρτες) και ως γνωστον και ο λαερτης ειχε γουρουνια,, και ακομη εχει,, τριτον την προικα την εχω εφεδρικη,, αμα βγει η δικη ου θεωρεια να ρθω κιο πανω να ανοιξω μαγαζι με σουβενιρ ,,τωρα αμα μας την φέρει ο καμπάνης την πατησαμε!
    τεταρτον και τελευταιο,, κατι που του Αβρααμ του εχει μπει στο μυαλο,, και δεν μπορω να του το βγαλω,, (αυτος βάζει τα πιο τρελα σεναρια),,, μου λέει οτι αρις και ροκκος λεει ειναι το ιδιο ατομο,, σαν τον Οδυσσεα και τον Κανένα,, οπότε το μονο που μου μενει, στις εξερευνησεις μου να ρθω να σας βρω αποικου,,,! βεβαια ,,για τον Αρη ,,πρεπει να παρω το παπορο,, μια μερα από Πόρο,, να παω θιακι!
  4. Το ακρωτήρι Κάπρος ή και Κάπρι είναι εκεί κάτου στα Κάκκαβα. Για το άλλο ισχύει όλα ορεινά είναι αλλά στα Ομαλά και στη Παλική άλογα τρέχουνε δεν είναι βραχότοποι όπως η Ιθάκη και Έρισσο.Ο aris πλάκωσε τα γέλια και θα σου στείλει κάτι σχετικό για τον Αβραάμ γιατί πολλά λέει του έχει φτιάσει και εκείνος.
    Δε γράφει τακτικά γιατί το καλοκαίρι κάνει εργασιοθεραπεία χα χα.
    Εδώ και κάτι μέρες όμως τεμπελιάζει και προσπαθεί λέει να μπεί στο κλίμα γιατί έχει χάσει επεισόδια. χα χα.
ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
  1. Μπερδεύτηκα φίλε “Poros” και μέχρι να διορθώσω εσύ με «κρέμασες» διά αναρτήσεως.
    Ήμαρτον! Όπου Παυσανίας μπαίνει το όνομα Μ. Αλέξανδρος , ή ο διαχειριστής ας μπει στο κόπο να αλλάξει το πρώτο μου σχόλιο με αυτό που το αντικατέστησα.
    Χίλια συγνώμη
    Ρόκκος Σπύρος.
  2. ΕΙΜΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΙΣΤΟΛΙ,, ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΑς ΠΕΡΙΜΕΝΩ,, ΓΙΑ ΝΑ ΣΑς ΕΚΤΕΛΕΣΩ!,, ΤΙ ΣΟΙ ΟΜΗΡΟΘΕΩΡΙΟΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ? ΧΑΧΑ,, ΕΠΙΤΟΠΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΑ!
    ΕΝΤΟΜΕΤΑΞΥ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΗ,, ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΦΚΙΟΥ ΠΑΝΩ,, ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΩ ,,ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΠΡΩΤΟΣΑς,, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΦΑΤΕ ΤΗΝ ΔΟΞΑ!
    ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ,,ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ!!!!!
Χμουμμμ… Ορχομενός , Βοιωτοί, Θεσσαλοί κλπ. κλπ.,υπάρχουν και καινά δαιμόνια εκεί ! Δύσκολη περιοχή και δύσκολα χρόνια. Μια περιοχή που μπορεί να ανατρέψει πολλά ιστορικά δεδομένα για Κεφαλλονίτες, Κέφαλους και άλλους. Αλλά να αφήσουμε και κάτι για το Χειμώνα. Χα χα Σπ.Ρ. σε ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΡΗΣΙΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΛΙΛΙΑΝ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ,, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΝΥΕς
'

3 σχόλια:

  1. Και για δε μου λέτε ορέ συνομοσιολόγοι και μη, αποκατινοί και αποπανινοί, αφού τα θέλει ο αποτέτοιος σας για μπόμπες εκειό τον Ελειό από πότα αρχινίσατε να τόνε γράφετε με έψιλον γιώτα (ει)? Από την εποχή του Ομήρου?
    Γιατί και τον Αχλαδόκαμπο κάμπο με αχλάδια τονε λένε αλλά μας έβγηκε με ελιές…
    Μπας και γράφεται έτσι από ότα στην Έρισσο «σχεδιάστηκε» ο Δήμος Δουλιχίου? Χα χα χα χα χα.
    Αρπάχτε τη πρώτη χειμωνιάτικη μπομπίτσα !
    Άαααα το φχαριστήθηκα!
    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν σου απάντησα στο μηνυμα,, γιατι κοιταω να συμάσω το μαγαζι,, τωρα που το εκλεισα,, πρωτου πιασουνε οι μπόρες!! (και να τσεκάρω μιας και ανάφερες ελιες τι θα κάμω φετος) ,,αστο που κει πάνω η προικα κάτι έχει,,αλλά ποιος πάει να τσι μαζεψει!!,, Στο θέμα μας τώρα!,,εσένα σε ψανα και μου βγήκε η Αριστέα αν θυμάσαι,, τον Ρόκο ,,με εβγαλε σε μονοπάτια περίεργα η αναζητηση μου,, γιατι υπήρξε παρατσούκλι στα μέρη μας,, με μπερδεμένη ιστορία,, και πηγα να πέσω σε βαθιά νερα!,, Τώρα αν η τρελη θεωρία Αβρααμ στεκει και είστε το ιδιο ατομο,,! Παραδινομαι! χαχαχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. με τον Ελειο,, δεν πρέπει να τον μπερδευεις με τσι ελιες,, (οπως την ελια του Οδυσσεα που βρήκατε φτου πανω), Ελειος ήταν το πρωτοπαλίκαρο του κεφαλου, και το Παλιοκαστρο που θέλω με ησυχία μου να κάμω μια καλή ανάρτηση,, πρέπει να ήτανε το στρατηγειο του,.!Αν μπορεσω να συναρμολογιζω κοματια,, και με τα κακκαβα, και με τον Ηρακλη,, να βάλω και λίγο Αργοναυτική εκστρατία, μπλέξαμε και με εφκιον τον Μεγαλεξανδρο, συν της ιστορια της Δράκαινας, και του Δρακου του Αινου, θα φτιαξω μια τέλεια Σούπα!,, την κόβω για Οσκαρ,, και εκπομπη και στι νασιοναλ, ή στο ανιμαλ πλανετ! χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή