Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΣΑΡΔΕΛΗ: Η ΙΘΑΚΗ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ!

Το Σαββακοκύριακο 29 και 30 Απριλίου 2017, στην Κεφαλλονιά πραγματοποιήθηκαν οι πρόσφατες Συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συνεδρίου Ιονίων Νήσων με πολύ σημαντικά θέματα για τα νησιά μας με πρωτεύον αυτό της εξόρυξης των Υδρογονανθράκων στην περιοχή του Ιονίου.
Ένα τεράστιο θέμα με πολλές αρνητικές παραμέτρους όπως αυτή της πιθανής ενεργοποίησης ενός επικείμενου σεισμικού ρήγματος, σύμφωνα με τις επισημάνσεις των σεισμολόγων, μιας και οι δραστηριότητες εξόρυξης θα πραγματοποιηθούν στο Ιόνιο, που έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης.

Η ´προκλητική´ απουσία της Κυβέρνησης, των αρμοδίων Υπουργικών παραγόντων, της Κυβερνητικής εκπροσώπου του Νομού μας, αλλά και των εκλεγμένων θεσμικών παραγόντων της Ιθάκης-πλην του Επάρχου Ιθάκης κου Σπύρου Τσιντήλα, ήταν εμφανές.
Καθώς όλοι θυμόμαστε επί θητείας μας και Περιφερειακής Αρχής κου Σπύρου Σπύρου είχε πραγματοποιηθεί Σύσκεψη στην Κεφαλλονιά με όλους τους αρμόδιους φορείς και παρουσία του τότε αρμόδιου Υπουργού κου Μανιάτη.
Σήμερα… που φτάσαμε πλέον στη φάση της εξόρυξης η Συνεδρίαση επί του θέματος έγινε μόνο με του υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και ελλείψει του Δήμου Ιθάκης η παρουσία του οποίου θα ήταν βαρυσήμαντη σε ένα τέτοιο θέμα…!
Μήπως δεν έχει κατανοηθεί η ιδιαιτερότητα του εθνικού αλλά και τοπικού χαρακτήρα του θέματος και η ευθύνη των αρμοδίων θεσμικών παραγόντων απέναντι στο σήμερα αλλά και το αύριο των νησιών μας???
Ένα θέμα που ίσως να επιφέρει τρομακτικές αλλαγές στον τουριστικό χαρακτήρα των νησιών μας ή τρομακτικές εξελίξεις στο θέμα της πιθανής ενεργοποίησης της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή…!!!
Ένα επίσης ζωτικής σημασίας θέμα που συζητήθηκε στη Συνεδρίαση του Π.Σ. , Π.Ι.Ν., είναι αυτό της δεδομένης πλέον διακοπής της ακτοπλοϊκής γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα.
Μια γραμμή ζωτικής σημασίας η οποία ειδικά στην Ιθάκη έχει επιφέρει πολύ μεγάλο πλήγμα στον αναπτυξιακό και τουριστικό τομέα του νησιού, που αυτή τη στιγμή , ακόμη και στην έναρξη επισήμως πλέον της τουριστικής περιόδου , η Ομηρική Ιθάκη, η Πατρίδα των Πατρίδων, έχει μοναδκή συγκοινωνιακή σύνδεση-μόνο με το λιμάνι του Αστακού της Αιτωλοακαρνανίας.
Και ερωτώ εάν πραγματικά οι ίδιοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι του νησιού και
η νυν Περιφερειακή Αρχή είναι ικανοποιημένοι από την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στην Ιθάκη με ό,τι αυτό σημαίνει , αλλά και από τις διικές τους »χλιαρές»… έως ανύπαρκτες ενέργειες προς το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και τον νυν Υπουργό κο Κουρουπλή…!!!
Ο αγώνας πρέπει πάντοτε να γίνεται ανεξαρτήτου αποτελέσματος και φυσικά πάντα ακομμάτιστα και …αχρωμάτιστα όπως έχουμε κι εμείς αποδείξει επί δικής μας θητείας.
Τότε τουλάχιστον …φωνάξαμε, απαιτήσαμε και διεκδικήσαμε και φυσικά δεν αποδεχθήκαμε αδιαμαρτήρητα όπως τώρα μια καταστροφή που έχει επέλθει κατόπιν του συγκοινωνιακού αποκλεισμού της Ιθάκης από την Πάτρα…!
Δυστυχώς η Ιθάκη μαραζώνει όσον αφορά την ανάπτυξή της και…»αδειάζει´ κυριολεκτικά ειδικά από τους νέους ανθρώπους οι οποίοι …δυστυχώς αναζητούν μια καλύτερη τύχη κάπου αλλού.
Επί θητείας μας , παρότι προσπαθήσαμε για οποιοδήποτε θέμα προέκυπτε και ειδικά για το συγκοινωνιακό, με όλες μας τις δυνάμεις, η νυν Περιφερειακή Αρχή μας κατηγορούσε… τώρα αυτή τι κάνει???
Πού είναι οι αντιδράσεις τους τώρα που η συγκοινωνιακή κατάσταση της Ιθάκης είναι ισοπεδωτική και η χειρότερη των Επτανήσων???
Πόσο αυτό έχει επηρεάσει αρνητικά το βιοτικό επίπεδο των μόνιμων κατοίκων αλλά και την επισκεψιμότητα του νησιού…???
Ένα άλλο τεράστιο θέμα της Ιθάκης που τέθηκε επί τάπητος στο Π.Σ., είναι ο Βιολογικός Καθαρισμός . ένα έργο πνοής, λίαν απαραίτητο για το νησί , το οποίο επί θητείας μας , είχαμε εντάξει στο ΕΠΠΕΡΑΑ,προϋπ. 7.500.000 ευρώ, έργο το οποίο περιελάμβανε δίκτυο αποχέτευσης και βιολογικό καθαρισμό και είχε φτάσει στην υπογραφή σύμβασης του έργου.
Ένα αναπτυξιακό έργο που χρήζει άμεσης εξέλιξης , την τύχη του οποίου δεν γνωρίζουμε γιατί σαφώς …´λιμνάζει´και ´μουχλιάζει´, σε …κάποιο ασυνείδητο συρτάρι…!!!
Κι όμως… το καλοκαίρι ειδικά η έλλειψη της αποχετευτικής υποδομής … «κοστίζει» πολύ στο νησί της Ιθάκης στην πόλη του οποίου κυριαρχεί η δυσοσμία και η υποβάθμιση…!!!
Κρίμα δεν είναι???
Ποιος είναι αυτός που εμποδίζει την ομαλή εξέλιξη και λύση του θέματος το οποίο εμείς είχαμε προωθήσει???
Ποιος είναι αυτός που κωλυσιεργεί ένα έργο πνοής που θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα κάθε αρμόδιου θεσμικού παράγοντα???
«Λιμνάζοντα» αναπτυξιακά έργα και μεγάλη αδιαφορία για την αναπτυξιακή αναβάθμιση της Ιθάκης…!!!
Εμείς για 3,5 χρόνια μόνο που ήταν η θητεία μας ότι μπορέσαμε κάναμε, τώρα τί γίνεται??? Και φυσικά δε μιλάμε μόνο για την καθημερινότητα του νησιού, αλλά για έργα ανάπτυξης.
Εμείς τα λέμε και …θα τα λέμε…!!!
Επικροτούμε φυσικά κάθε σωστή κίνηση και ομαλή εξέλιξη και αποδοκιμάζουμε την εγκληματική αδιαφορία.
Την αδιαφορία όπως αυτή που αντιστοιχεί στη διατήρηση και αναβάθμιση της Περιφερειακής Ενότητας Ιθάκης, μέσω της προκείμενης αναθεώρησης του «Καλλικράτη» από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών.
Μετά λύπης μας και μετά τους αγώνες μας για την κατοχύρωση και αυτοτέλειά της, δεν γνωρίζουμε πλέον να έχει γίνει κάποια κίνηση σήμερα για την ισχυροποίησή της και μετεξέλιξή της σε αυτοτελή και ευέλικτη Περιφερειακή ενότητα,από πλευράς Περιφέρειας.
Δυστυχώς επιβεβαιώνουμε ξανά το γεγονός ότι οι διεκδικήσεις που αφορούν την Ιθάκη είναι σχεδόν ανύπαρκτες και αντιθέτως γίνονται αποδεκτές αδιαμαρτύρητα οι όποιες καταστροφικές εξελίξεις…!!!
Κι όμως… η Ιθάκη …αξίζει καλύτερη τύχη και δεν της αξίζει η υποβάθμιση που βιώνει…!!!
Ας κοιτάξουμε επιτέλους το …δάσος και… όχι το δέντρο…!!!
ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΣΑΡΔΕΛΗ
τ. Αντιπεριφερειάρχης Π.Ι.Ν.
τ. Έπαρχος Ιθάκης

ΠΗΓΗ  http://www.ithacanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου