Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Μαθε παιδι μου γραμματα! Σχολιακι από Σπ. Ροκκο για το Δασκαλειο,



1 σχόλιο:σε 



ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
POROSNEWS.BLOGSPOT.COM
  1. Τια τσου Βαρδιάνους λοιπόνε και Δασκαλιού :
    Μία πολύ απλή ερώτηση επί της ονομασίας του νησιού «Βαρδιάνοι».
    Στην ουσία το νησί ήταν ένα νησί και όχι δύο ή περισσότερα, γιατί λοιπόν χρησιμοποιείται πληθυντικός αριθμός?
    Άρα τα απέναντι προς παραλία Παλικής στην ουσία σκόπελοι που είχαν την εικόνα «φρουρών» (Guardians - φύλακες) ήταν κατ΄ουσίαν οι Βαρδιάνοι και το σημερινό νησί είναι το Σλαβικού ονόματος Τράπανο (Trapano = Βράχος στη θάλασσα), όπως απεικονίζεται στους χάρτες του 1600.
    Καλό είναι να χρησιμοποιούμε την βιβλιογραφία βάζοντας και δικές μας εκτιμήσεις στο εκάστοτε θέμα, ώστε να απομυθοποιείται κατά το δυνατόν η υπόθεση και όχι να τα περιπλέκουμε
    Το αυτό ισχύει και για την Αστερίδα.
    Άσχετα αν είναι η Ομηρική Αστερίς ή όχι, ας αφήσουμε πλέον αυτό το Δασκαλιό ή το μετέπειτα Διδασκαλιό γιατί είναι ξεκάθαρο ότι προέρχεται από το scoglio που σημαίνει σκόπελος στα Ιταλικά και όχι σκολειό – δασκαλιό στα Ελληνικά.
    Αν ήταν έτσι θα είχαμε στην Ελλάδα του Μεσαίωνα καμιά πενηνταριά σχολειά πάνω σε ξερούς βράχους αλλά και μορφωμένα μπαρμπούνια, γιατί μπαρμπούνι = Triglia di scoglio.
    Έλεος λοιπόν, λίγη σοβαρότης γιατί δε μπορώ να παραμυθιάζομαι…

    Κάκα κα κα κα κα κα κα κα κα. 
Έ καλά δεν πήγε και πολύ μακριά ο Τηλέμαχος αλλά λίγο πιο κάτω για να μην τον ακούνε. Το πρόβλημα και το μπέρδεμα είναι πού ήταν το μέρος της συνέλευσης των Θιακών? Κάπου φαίνεται σαν να ήταν αλλού η πόλη, αλλού το ανάκτορο αλλά όχι και μια ώρα ποδαρόδρομο, μάλλον κοντύτερα. Και κάπου έδεκει και η θάλασσα. Τώρα έτσι βόλευε την «ιστορία» του Ομήρου, για έτσι ήτανε πραγματικά, δε ξέρω. σε Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τζαννάτων ενημερωνει


και λοιπά σχολια  πάνω στα Ομηρικα βιβλία!

Γιωργος Γκιαφης http://pronoikefalonias.blogspot.com/.../blog-post_30.html

ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΟΝΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
PRONOIKEFALONIAS.BLOGSPOT.COM

Yangos Metaxas Νικολεττα, και Γιωργος, Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για την ώρα, η κρατούσα άποψη είναι ότι ο Όμηρος δεν έγραψε Ιστορία αλλά ήταν ένας παραμυθάς. Αυτό βέβαια δίνει το δικαίωμα στον κάθε σκηνοθέτη ή συγγραφέα, να εμπνέεται και δημιουργεί παραλλαγές ή να διασκευάζει όπως του αρέσει την αφήγηση του Ομήρου. Και αυτό, μέσα σε κάποια όρια δεν είναι κακό. Διαφήμιση είναι. Κατά την άποψη μου, και μέχρι η έρευνα που διεξάγεται να προσκομίσει και άλλα στοιχεία είμαστε υποχρεωμένοι να λαβαίνουμε σοβαρά υπόψη τα παραπάνω. Μπορεί να διαφωνούμε με την κρατούσα άποψη, αλλά το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να την επηρεάσουμε ώστε να αλλάξει, είναι να παρουσιάζουμε αποδεκτά από την επιστημονική κοινότητα στοιχεία. Είτε αρχαιολογικά, είτε ιστορικά, είτε φιλολογικά. Αντιλαμβάνεστε ότι τα πρώτα φέρουν την μεγαλύτερη βαρύτητα... Αλλιώς, το όλο θέμα μπλέκεται σε ατέρμονες συζητήσεις, ΧΩΡΙΣ επιστημονική βάση, που δεν καταλήγουν πουθενά.

Γιωργος Γκιαφης ο Οδυσσέας περιέγραψε τι περιπετειες στου στους Φαίακες,, οποτε μονο αυτός και οι "Φαίακες" τα γνωριζαν! Το τελος του Τρωικου πολοέμου και ο Δουρειος ιππός πάλι μέσω της αφηγησης Οδυσσέα ειναι γραμμενα από Ομηρο, ενω ολοκληρη η Ιστορία του πολέμου, το πως ξεκινησε, ποιοι συμμετηχαν, πως εφυγαν, τι ειχεπροηγηθει και λοιπα σχετικά τα εχουμε μαθει από αλλους ποιητες της αρχαιοτητας αν δεν κανω λάθος

,συν  φυσικα  ατα Αργοναυτικά ,, που και αυτά μας δινουν πολλά στοιχεια  ομηρικής  τοπογραφιας
Γιωργος Γκιαφης επισης η Οδυσσεια , παλι ως γνωστο ηταν τρια διαφορετικα εργα,, που τα συννενοσαν και αριθμησαν αργοτερα με οτι αυτο συνεπαγετε, και επιπλέον,, φρασεις ιδιαιτερα της Τηλεμαχιας τις βρισκουμε και στην Ιλιαδα " βλέπε λέξη μεσηγυς" ! Ενω υπάρχει και η Τηλεγονια, με το τελος του Οδυσσεα, που και αυτό σηκωνει πολυ συζητηση! Στην τηλεμαχια τα συμβάντα τα ηξερε μονο , ο Τηλεμαχος, στους Φαιακες μονο ο Οδυσσέας , και στην Μνηστηροφωνια και οι δυο! Προφανως καποιος τα μεταβιβασε σε καποιον τριτο,, που κατα την γνωμη μου ηταν ο Ευμαιος


Eleftherios Lefcochilos Βλέπουμε εδώ και άλλες διαστάσεις εκτός του πολέμου και της γεωγραφίας. Όπως οι σχέσεις της ζωής και του ερώτα. Πχ η Ελένη αγάπησε μικρασιάτη και ο Αχιλλέας Μικρασιατισα, Άρα οι Έλληνες στο σεξ δεν ήσαν αιμομικτικοι ως θεώρηση ζωής και αυτό είναι εξαίρεση και όχι ο κενών.

Γιωργος Γκιαφης ΙΣΩς ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΑΚΟΜΗ,,ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕς

Γιωργος Γκιαφης ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΛΗΝΙΚΟΤΑΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Γιωργος Γκιαφης μαλλον πρεπει να ξαναπαιχτουν και  τα δυο επη στην τηλεοραση,,χωρις λάθη!! Ελληνικος πολεμος ηταν, ουτε ανατολες να δειχνει από την παραλία Τροίας, ουτε μποινκ να πετανε οταν δειχνει Αχιλέα, ουτε το λιμανι της Σπάρτης ητανε σε κάτι βραχια,, και πολλά άλλα στραβα και ανάποδα!
Βασικο  και η επιστροφή του Οδυσσέα,, που πρεπει να παικτει  στην 
πραγματική του  "ΙΘΑΚΗ¨¨"




Νικόλαος Καμπάνης Είδατε εκείνο το γελοίο έργο και συνάμα ανιστόρητο με τον Μπραντ Πιτ;
Εκεί που ο Μπάνια σκοτώνει τον "Μενέλαο" μπροστά στην "Τροία", άλλαξα κανάλι.
Ήθελε να πει ο γελοιοθέτης ότι "Είμαι τσαμπουκάς και μην τολμήσει να γυρίσει κανείς Οδύσσεια γιατί έχω βγάλει από τη μέση έναν από του βασικούς πρωταγωνιστές του έπους... έχω καταργήσει την Τηλεμάχεια και... έχω βιάσει όλες σας τις Ομηρικές συνειδήσεις".

4 σχόλια:

  1. Και για να μάθετε περισσότερα σε πολλούς «Βόρειους» αρέσει το όνομα τση Αστερίδας σαν «μπαρμπούνι» = Triglia di scoglio! Το προτιμούνε γιατί κάπου αλλού αναφέρεται και σαν Δολίχα (επειδή είναι στενόμακρη).
    Και ξέρετε γιατί το προτιμούνε?
    Ποιό θεωρείται το «Αστέρι» των ψαριών?
    Μα το μπαρμπουνάκι φυσικά, άρα πάλε Αστερίς!!!
    Υ.Γ.-1
    Ποιός σας είπε να παίζετε με τσι λέξεις, όπως τη θεωρία του Αστέρι είδα = Αστερίδα?

    Υ.Γ.-2
    Θερμούς χαιρετισμούς στον κύριο Βασιλάκη και καλά αποτελέσματα.
    Ομολογουμένως πάτε πολύ πιο μπροστά από μας!
    Εμείς καλέσαμε από τη Κρήτη τη Παναγία τη Χαρακιανή σα τελευταία ελπίδα, γιατί βαλτώσαμε σε όλα και στα σκαψίματα του Χάρακα και στα ψαξίματα τα αρχαιολογικά.
    Οψόμεθα…

    Κα κα κα κα κα κα κα κα κα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατι πεζος θαρρω δεν ηρθες,, που λέει και κοπανάει και ο Καμπάνης!! σε 4-5 φορες στην Οδυσσεια) χαχα, Λοιπόν αυτο με τα μπαρμουνια δεν το βλέπωνα στεκει,, αλλα μου αρεσει τρομερα ο τροπος που σκεφτεσαι !! Ειναι πολυ ωραιο τελικα να μιλας εκ του ασφαλους, Τωρα πρεπει οπως λεει και η Αναρτηση να ασχοληθω και με τσι διαγωνιζόμενες στο μιςς πλαζ Πόρος, και εχω και την οραματική διαισθηση,, οτι τελικά μπορει να μην γινω προφητης σεισμων, αλλά τσι Ιθακης εχω πολλές πιθανότητες,, αλλα το βλέπω να αναγνωριστω μετα θάνατο! χαχα

    Και μια ακόμη πρόβέψη,, επειδη φετος βλέπω την χειρότερη μεχρι στιγμης τουριστική χρονιά, και όλοι εχουν λυσαξει (καταγγειές, νευρα, απέλπισια, αφραγκιές κλπ) το οτι ασχολουμε με την αναζήτηση του Οδυσσέα, και δεν με απασχολουν αλλά προβλήματα με ηρεμει αφανταστα θα έλεγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ίδιο κάνω και εγώ φίλε ψάχνω για τη προίκα τση Πενέλοπε και εξηγώ και κάποια πράματα που είναι μπερδεμένα. Έτσι δε με μπερδεύουνε άλλα πράματα και ηρεμώ.
    Να δείς που αρχινάνε να σκέφτουνται και άλλοι έτσι, όπως αυτοί με το διεθνές συνεδριο για τον τουρισμό υγείας στην Ιθάκη και θα κονομήσουμε σε κάνα δυό χρόνια σα πεπειραμένοι γιατροί.

    Κά κα κα κα κα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΡΩΤΑΝΕ ΑΝ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΧΑΠΙΑ!!,, ΑΛΛΑ ΑΝΤΑΧΩ ΑΚΟΜΗ,, ΑΡΚΕΤΑ ΧΑΧΑ, ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΕΤΑΓΟΜΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ (ΘΙΑΚΙ) ΝΑ ΜΕ ΒΕΠΟΥΝΕ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή