Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Σχιζοφρένειας συνέχεια…


Σχιζοφρένειας συνέχεια…
ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ

Μετά τα αίσχη που σημειώθηκαν στον τελικό Κυπέλλου, μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, στο Βόλο, ασχολήθηκα, την περασμένη εβδομάδα, με την ποδοσφαιρική… σχιζοφρένεια. Είχα γράψει ότι η Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Υεμένη και όλες γενικά οι εστίες πολέμου ωχριούν μπροστά στα έκτροπα των ελληνικών γηπέδων όπου το αίμα ρέει άπλετα και οι καταστροφές των αθλητικών εγκαταστάσεων θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο! Εν τάξει, ήταν χιουμοριστική υπερβολή που δεν αλλάζει, όμως, την πραγματικότητα: Τα ελληνικά γήπεδα είναι ακατάλληλα για σώφρονες! Έχουν γίνει κάτι σαν ζώνες μεγάλης επικινδυνότητας για όσους σέβονται τη ζωή τους! Στην Ελλάδα έχουμε, δυστυχώς, φτάσει στο τραγικό σημείο να πηγαίνει κάποιος τολμηρός στο γήπεδο και να μην ξέρει αν θα γυρίσει σπίτι του! Δεν πέρασαν λίγες μέρες και το σκηνικό της τρέλας επαναλήφθηκε στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης», στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής των “Play off” της Super League, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ.
Ο αγώνας διακόπηκε στο 55ο λεπτό από τον διαιτητή, κ. Κομίνη, λόγω του τραυματισμού του προπονητή των «ασπρόμαυρων» Βλάνταν Ίβιτς στο κεφάλι από κουτάκι μπύρας. Μετά τις πρώτες βοήθειες ο προπονητής του ΠΑΟΚ μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Νωρίτερα είχαν  σημειωθεί συμπλοκές παικτών στην περιοχή του Παναθηναϊκού.
Παρακολουθούσαμε τον αγώνα από την τηλεόραση και δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε αυτά που συνέβαιναν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο κακός χαμός! Σκηνές που δεν τιμούν τους παίκτες δύο μεγάλων ελληνικών ομάδων. Το ποδόσφαιρο είχε μετατραπεί σε αγώνα ελεύθερης πάλης!
Κατά γενική ομολογία το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται εκ βάθρων αναθεώρηση. ΔΙΑΓΡΑΦΗ και ΕΠΕΝΕΝΑΡΞΗ. “DELETE and RESTART”, όπως λένε οι ξενομανείς νεοέλληνες τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί… αστέρες!
Οι ηγεσίες των περισσότερων ομάδων είναι αναμφισβήτητα ελλιπείς, οι διοικήσεις των φορέων τραγικά ανεπαρκείς και η πολιτεία κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Για δεκαετίες οι κυβερνήσεις επιδεικνύουν μια ανεξήγητη αδράνεια. Βλέπουν τα αιματηρά επεισόδια, βλέπουν τις ζημιές στις αθλητικές εγκαταστάσεις, βλέπουν τις διαμαρτυρίες των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων και αυτές πέρα βόσκουν! Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι από την επικρατούσα κατάσταση πλήττεται ο αθλητισμός αλλά και η οικονομία. Η επανόρθωση των ζημιών κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ ενώ οι ομάδες ζημιώνουν αφού όσοι έχουν λίγο μυαλό διστάζουν να πάνε με τις οικογένειές τους στο γήπεδο. Το θεότρελο σκηνικό συμπληρώνεται από την κουτσή διαιτησία!
Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών, Ποδοσφαιρικά Ανισόρροπων!
ΝΟΥΜΕΡΟ ΔΥΟ
Δηλώνω εξ αρχής ότι είμαι υπέρμαχος του περιβάλλοντος. Πιστεύω ότι οφείλουμε να το προστατεύουμε για το καλό των επερχόμενων γενεών. Η αποψίλωση των δασών είναι εγκληματική. Η προστασία του ζωικού και φυτικού βασιλείου επιβεβλημένη. Η ανακύκλωση κάτι παραπάνω από αναγκαία.
Έχοντας εκθέσει ξεκάθαρα πιστεύω τη θέση μου στο καυτό αυτό θέμα πρέπει να προσθέσω ότι ορισμένοι οργανισμοί προστασίας του περιβάλλοντος το παρακάνουν με τις συμβουλές που δίνουν και τις πολιτικές που κατορθώνουν να περνούν μέσω των πιέσεών τους στις κυβερνήσεις.
Παράδειγμα που αντιμετώπισε (και κατά ένα βαθμό εξακολουθεί να αντιμετωπίζει) η πολυβραβευμένη πανέμορφη ακτή της Κεφαλλονιάς Μύρτος! Ο λόγος, η προστασία μιας νυχτερίδας που συχνάζει εκεί και– όπως λένε– είναι σπάνιας ράτσας!
Δεν πάμε καλά σας λέω. Σε λίγο οι ακραίοι της προστασίας του περιβάλλοντος θα μας απαγορεύσουν να κάνουμε μπάνιο για να μην ανησυχούμε τα… ψάρια!
Βέβαια τα σχιζοφρενικά τούτου του κόσμου (για τον άλλο δεν γνωρίζω) δεν σταματούν εδώ. Η συνέχεια τους λίαν προσεχώς…
Αυτά για σήμερα. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα να περνάτε όσο πιο καλά μπορείτε τώρα που μπορείτε…
ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η πανέμορφη ακτή του Μύρτου στην Κεφαλλονιά που αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργίας λόγω… προστασίας των νυχτερίδων! Μετά σειρά θα έχουν οι… αράχνες!   
  • Οποιοδήποτε σχόλιό σας μπορείτε να το στείλετε στο ΜΜΕ που φιλοξενεί το δημοσίευμα ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση georgemessaris@gmail.com και εγώ θα το μεταβιβάσω.
  • Τελευταία παραγωγή ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ του Γιώργου Μεσσάρη: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ –  ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ. Για να αποκτήσετε το DVD επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας http://www.omegadocumentaries.com ή επικοινωνήσετε με τον ίδιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου