Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Η βραχονησίδα Δασκαλειο

Zoe Ballier
Η βραχονησίδα Δασκαλειο (μήκος 150μ και πλάτος 40μ) ευρίσκεται στο στενό μεταξύ Ιθάκης και Κεφαλονιάς 1,7 ναυτικά μίλια απο Νοτιο-νοτιο,-ανατολικά απο το φανάρι του Φισκαρδου και κοντά στη κεφαλονιτικη ακτη....Η βλάστηση είναι πλούσια και είναι η κατοικία εκατοντάδων γλαρων.., Το μοναδικό κτίσμα εκει είναι το ξω- κλήσι του Αη Νικόλα και κάποια ερείπια.... (Διάφορες θεωρίες ταυτίζουν το Δασκαλειο με την Ομηρικη Αστεριδα και ισχυρίζονται οτι εκει έστησαν καρτέρι οι μνηστήρες στον Τηλέμαχο κατα την επιστροφή του απο τη Πυλο προς την Ιθάκη...Υπάρχει ομως αρκετή αμφισβήτηση μεταξύ των Ομηριστων και νεότερων ερευνητών ως προς τη νησο Αστερις)
ΔΕΙΤΕ  ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕς ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΘΕΣΕΙς  " ΝΗΣΙΩΝ"
Βαρδιάνοι: το νησί που μοιάζει με καραμπίνα πεταμένη στον αφρό της θάλασσας

Βαρδιάνοι: το νησί που μοιάζει με καραμπίνα πεταμένη στον αφρό της θάλασσας Στα νότια της χερσονήσου της Παλικής βρίσκεται το μικρό νησί που φέρει την...
KEFALONIAMAS.GR

 http://porosnews.blogspot.com/2017/05/blog-post_17.html

ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ…
POROSNEWS.BLOGSPOT.COM

2 σχόλια:

  1. Τια τσου Βαρδιάνους λοιπόνε και Δασκαλιού :
    Μία πολύ απλή ερώτηση επί της ονομασίας του νησιού «Βαρδιάνοι».
    Στην ουσία το νησί ήταν ένα νησί και όχι δύο ή περισσότερα, γιατί λοιπόν χρησιμοποιείται πληθυντικός αριθμός?
    Άρα τα απέναντι προς παραλία Παλικής στην ουσία σκόπελοι που είχαν την εικόνα «φρουρών» (Guardians - φύλακες) ήταν κατ΄ουσίαν οι Βαρδιάνοι και το σημερινό νησί είναι το Σλαβικού ονόματος Τράπανο (Trapano = Βράχος στη θάλασσα), όπως απεικονίζεται στους χάρτες του 1600.
    Καλό είναι να χρησιμοποιούμε την βιβλιογραφία βάζοντας και δικές μας εκτιμήσεις στο εκάστοτε θέμα, ώστε να απομυθοποιείται κατά το δυνατόν η υπόθεση και όχι να τα περιπλέκουμε
    Το αυτό ισχύει και για την Αστερίδα.
    Άσχετα αν είναι η Ομηρική Αστερίς ή όχι, ας αφήσουμε πλέον αυτό το Δασκαλιό ή το μετέπειτα Διδασκαλιό γιατί είναι ξεκάθαρο ότι προέρχεται από το scoglio που σημαίνει σκόπελος στα Ιταλικά και όχι σκολειό – δασκαλιό στα Ελληνικά.
    Αν ήταν έτσι θα είχαμε στην Ελλάδα του Μεσαίωνα καμιά πενηνταριά σχολειά πάνω σε ξερούς βράχους αλλά και μορφωμένα μπαρμπούνια, γιατί μπαρμπούνι = Triglia di scoglio.
    Έλεος λοιπόν, λίγη σοβαρότης γιατί δε μπορώ να παραμυθιάζομαι…

    Κάκα κα κα κα κα κα κα κα κα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για μια ευκαιρια σου , και μια ανάυση στο νησι του Εμίρη! οξειες!!
    Το αστεριδα,,εγω εβγαλα το σεναριο μου,, οτι απο Πόρο,, βλέπουμε τον ηλιο ανωθεν του νησιου,, ειδικα Καλικαίρι,, και ισως μας το τονιζει και ο ποιητης για να καταληξουμε στην επόχη γυρισμου του Οδυσσεα χαχα!

    http://porosnews.blogspot.gr/2017/05/blog-post_448.html#comments

    ΑπάντησηΔιαγραφή