Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Διονύσης Λυκούδης: «Αύριο κιόλας βάζω καράβι στη Σάμη αν…»


λυκουδης
Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης με την Πάτρα από το λιμάνι της Σάμης την τελευταία πενταετία έχει περάσει από πολλά κύματα, με τους κατοίκους της βόρειας και δυτικής Κεφαλονιάς, αλλά και αυτούς της Ιθάκης να διαμαρτύρονται.
Η λύση του προβλήματος μπορεί να μοιάζει απλή, αλλά ταυτόχρονα είναι και πολύ δύσκολη. Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισκεπτόμενος τα νησιά μας το Σ/Κ είχε την ευκαιρία να ακούσει τους κατοίκους και τους φορείς της Ιθάκης, αλλά και να κάνει σύσκεψη εδώ στην Κεφαλονιά, με την παρουσία της Βουλευτού και του Δημάρχου, όχι μόνο για το πρόβλημα της γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα, αλλά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας. Συμφωνήθηκε να έρθει σε επικοινωνία με τις δύο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην ακτοπλοΐα της Κεφαλονιάς και μετά να κάνει μια ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο, προκειμένου να δοθεί λύση. Με το πέρας της συνάντησης μιλήσαμε με τον Αντιδήμαρχο, Διονύση Λυκούδη, ο οποίος ταυτόχρονα εκπροσωπεί και την Kefalonian Lines. Ο κ. Λυκούδης ήταν κατηγορηματικός αναφορικά με την γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα. Αφού εξέφρασε το παράπονό του τόσο για το ΣΑΣ όσο και για το Υπουργείο Ναυτιλίας για το γεγονός ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια το Υπουργείο επέτρεψε στην Ionian Group να πάρει τη συγκεκριμένη γραμμή μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, έθεσε θέμα άνοιγμα της γραμμής και πάλι υπό έναν όρο. «Η συνάντηση που έχει προγραμματίσει ο Υπουργός με τις δύο εταιρίες είναι πολύ σημαντική, ωστόσο δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση.

 Με βάση τον αριθμό των πλοίων των εταιριών, το σωστό θα ήταν η Ιθάκη να εξυπηρετείται πέντε φορές την εβδομάδα, όπως γινόταν πριν απο δύο χρόνια μέσω Πόρου-Κυλλήνης. Τρεις φορές την εβδομάδα από την Ionian Group και δύο φορές από την Kefalonian Lines. Υπάρχει και η άλλη λύση που θα θέσω στο τραπέζι και είναι η εξής: Αν η κάθε εταιρία μείνει στο νησί της, οι Ζακυνθινοί στη Ζάκυνθο και οι Κεφαλλονίτες στην Κεφαλονιά, εγώ δεσμεύομαι ότι αύριο το πρωί κιόλας θα ανοίξω την γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα με καθημερινό δρομολόγιο, χωρίς να αφήσω την γραμμή Πόρος-Κυλλήνη. Αυτές τις δύο λύσεις θα προτείνω στον Υπουργό και ελπίζω να βρεθεί η χρυσή τομή έτσι ώστε η Ιθάκη και η βόρεια και δυτική Κεφαλονιά να έχουν πρόσβαση στην Πάτρα».
Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος εφημεριδα  Κεφαλονια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου