Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Από την Κεφαλή στους Κεφαλλήνες


Κατά τη μυκηναϊκή περίοδο (1600 - 1100 π.Χ.) στο μυκηναϊκό κέντρο του νησιωτικού συμπλέγματος του κεντρικού Ιονίου και της απέναντι ηπειρωτικής ακτής...

7 σχόλια:

  1. Δηλαδής εγώ τώρα θέλεις ορέ Poros να πιστέψω ότι ήρτανε οι ορεινοί (τσέλιγκες δηλαδής) από τα αψηλά τσή Ρούμελης οι κεφαλάνες και πετσοκόψανε τσού Τάφιους ή Τηλεβόες, τσι μαφίες!!
    Ορέ άμα εφκείνοι μπαίνανε σε πλεούμενο (γιατί σιγά μη μπαίνανε ), θα είχανε πρώτο ξεκάμει από τα ξερνατά με το συμπάθιο και δεύτερο από ευκοίλιο γιατί άμα και διψάανε θα επίνανε θάλασσα. Χα χα χα.
    Αδύνατο των αδυνάτων!!
    Δε μπα να γράφουνε ότι θέλουνε.
    Κεφαλλήνες τσού λέει ο Όμηρος και για την ώρα πιο πιστικό και πρακτικόνε βλέπω το Σπύρο το Ρόκκο το Ρισσιάνο στο άρθρο του «Το όνομα τση Κεφαλονιάς μας» http://www.portoassos.gr/

    Κεϊφ - αλ - λήνες, με τα δύο λού του και τη Μεγαθυμία τσου.

    Τώρα να μου πεις τα υπογράφει ο συμπαθής κ Πετράτος!
    Και εγώ τι πρέπει να κάμω δηλαδής?
    Ότι σκέφτομαι λέω, κακό είναι?

    Χουά χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ,, (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΣΥ ΠΟΣΟ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΦΕΙς,, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΤΙΟΥ (ΑΙΓΥΠΤΟΣ) ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕς, ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΕς (ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΓΕΝΕΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΥ,, ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΗΡΑΚΛΗ,, ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ) !! ΤΏΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΣΚΕΛΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ΣΕ ΠΑΛΙΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑς (Π.χ Αη Γρηγόρης παλια εκκλησια στην περιοχη προς αράγια) το κεφάλι ήταν Τεράστιο,, (προφανως οι ανθρωποι της περιοχης να ήταν και γιγαντοσωμοι) Επισης για την περιπτωση του Λιμανιου, και της περιοχής μας τόσο η μοναδικότητα της παραμελημένης Δράκαινας, όσο και εν συνεχεια της περιπτωσης των Μυκηναικων κατασκευων, και ταφων δειχνει οτι η τοποθεσία,, ήταν αξιοζήευτη,, και τ συνεχη καθοδικ'α ρευματα από τον /αινο,, βοηθούσαν την τότε επόχη κατα πολυ τα ταξίδια,, και το εμποριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν σε βλέπω και πολύ ενημερωμένο για την Ρισσιάνικη ανάλυση περί Κεφαλλήνων! Χα χα χα.
    Περί συμπάθειας, άμα έχεις φάει ψωμί και αλάτι 2,5 χρόνια στο ναυτικό μαζί του εσύ τί θα έκανες? Ακόμα θυμάται που σε μια δύσκολη περίπτωση παρακολούθησης εκτός χωρικών μας υδάτων του είπα στο αυτί «άμα τη γλυτώσουμε μόνο με μπουκάλι κόκα κόλας στον ------ θα είμαστε τυχεροί» χα χα χα. Έπειτα μου έχει αφιερώσει και ένα σχετικό άρθρο στο blog του και εγώ τον έχω βοηθήσει στην ονομασία των Αθεριάνων σας!
    Στη περίπτωση της Ομηρικής Ιθάκης έχουμε κάποιες κόντρες, αλλά πολλά συμφέρουν και την σημερινή Ιθάκη, οπότε το ξίφος παραμένει στο θηκάρι!
    Έπειτα απόψεις γράφει, δεν είναι σαν κάποιους άλλους απόλυτος…

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν τα πιστεύεις αυτά που λες ,τότε πως θα τα στηρίζει; έτσι και εγώ συζηταω όλες τσι θεωρίες αλλα. Μέσα μου
    Τη. Μονη που βλέπω λογικότερη είναι ή δική μου. Χαχσ,,δημοκρατικού στις δηλαδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν τα πιστεύεις αυτά που λες ,τότε πως θα τα στηρίζει; έτσι και εγώ συζηταω όλες τσι θεωρίες αλλα. Μέσα μου
    Τη. Μονη που βλέπω λογικότερη είναι ή δική μου. Χαχσ,,δημοκρατικού στις δηλαδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε σε βλέπω να μιλάς για κούπες χα χα χα.
    Εγέλασε και το χειλάκι τσι χανούμισσες! Έ για προπόνηση καλός ήτανε ο αγώνας χα χα χα.
    Σάματι παραβρωμίσαμε μου φαίνεται πολύ «μύριζε» αυτό το ματς…
    Στα δικά μας τώρα:
    Ορέ εκειός ο Παυλόπουλος έρκεται στο Αργος – τόλι, πριν λίγες μέρες ήτανε στο Άργος (άλλα εγκαίνια εκεί τσου βλάχους και αυτοί επίτιμο τόνε κάμανε), έχει λέει και ένα σκύλο που τόνε λέει Άργο!
    Μπας και είναι Ομηριστής ορέ να τόνε βάλουμε στην παρέα??

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ,, ΓΙΑ ΜΑς ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΛΛΟ ΕΝΑ,, ΓΙΑ ΤΣΙ ΧΑΝΟΥΜΙΣΕς,, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ!!,,ΧΧΑΧΑ,, Ας ΤΟ ΧΑΡΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ,, ΕΞΑΛΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΡΑΦΙΑ,, ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΕΗ ΚΥΠΕΛΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ!ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΤΙ ΝΑ ΠΩ,,ΣΗΜΑΔΙΑΚΟ ΑΠΟ ΑΡΓΟ, ΣΕ ΑΡΓΟ-ΣΤΟΛΗ , ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΥΚΗΝΕς ΣΕ ΜΥΚΗΝΑΙΚΑ,, ΙΣΩς ΚΑΤΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑς ΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ!! ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΜΗΡΙΣΤΗς,, ΓΙΑΤΙ ΤΟΝΕ ΒΛΕΠΩ ,,ΝΑ ΚΟΛΑΕΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΜΕΤΑΚΟΥΝΑΕΙ ΟΥΤΕ ΕΓΓΕΛΑΔΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή