Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ...


ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ...
Στις 21 Μαϊου γιορτάζεται η επέτειος του τέλους της βρετανικής κυριαρχίας και της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα. Οι Επτανήσιοι Ριζοσπάστες με τους αγώνες τους, σε συνδυασμό με την επιθυμία του Λονδίνου να πετάξει το Βαυαρό Όθωνα και την αντικατάστασή του με βασιλιά της αρεσκείας, πέτυχαν την πολυπόθητη Ένωση.

Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης γράφτηκαν και φέτος πολλά ιστορικά και εορταστικά για τη σημαντική αυτή επέτειο.
Γράφτηκαν, όμως, και ένα δύο σχόλια που με εξέπληξαν και κυρίως με λύπησαν.
Αναφέρθηκε, για παράδειγμα, ότι οι Επτανήσιοι είναι διαφορετικοί από τους υπόλοιπους Έλληνες και έχουν άλλα ήθη και έθιμα επειδή τα νησιά του Ιονίου δε γνώρισαν τουρκοκρατία!
Η διαφορετικότητα των Επτανησίων είναι ένας αβάσιμος ισχυρισμός γιατί τα Επτάνησα δέχονταν συνεχώς από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα «κατατρεγμένους από τους Τούρκους Έλληνες».
Σε ότι αφορά τα ήθη και τα έθιμα αλλά και γενικά τον πολιτισμό, και βέβαια οι Επτανήσιοι είναι διαφορετικοί όπως διαφορετικοί είναι οι Κρητικοί, οι Μακεδόνες, οι Ηπειρώτες, οι Πελοποννήσιοι. Οι τοπικές αυτές διαφορές ισχύουν σε όλες τις χώρες. Ας μην αφήνουμε λοιπόν τον άκρατο τοπικισμό να μας επηρεάζει.
Ο ενδοεθνοτικός φυλετισμός που εκφράστηκε από ορισμένους (ευτυχώς ελάχιστους) είναι προϊόν άγνοιας και δεν οδηγεί πουθενά.
Γιώργος Μεσσάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου