Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Ο Πορος σε φωτο απο 50 εως 100 χρονια πριν.

Γιωργος Γκιαφης http://porosnewstv.blogspot.gr/2015/03/1964.html

ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ, ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ,ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ
POROSNEWSTV.BLOGSPOT.COM



Η ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΦΩΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ,, ΕΤΟΥΣ 1930,, ΟΠΟΥ
ακομη δεν εχει  φτιαχτει ουτε η προβλητα, η οποια  φτιαχτηκε  λογο του Εμποριου
Μονοπολιου τις εποχής ,,οπου με καικαι γινοταν το εμποριο με απέναντι!
Και στελναμε ενα καρο εμπορευματα, και λαβαιναμε  φυσικα!
ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΦΕΙς,,

  1. Anna-Maria Chatziafrati 
    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωρις να ειμαι γεωλογος, μηπως σ' αυτες τις χιλιετηριδες που εχουν μεσολαβησει εχουν συμβει γεωλογικα φαινομενα ικανα να αλλαξουν τη μορφη μιας παραλιας?

  3. Νικόλαος Καμπάνης Με έκπληξη πέρσυ διαπίστωσα ότι ΚΑΙ ο Αθέρας έχει κάτω από την άμμο τις ίδιες λευκές κροκάλες που έχουν και οι άλλες παραλίες του Ιονίου. Απλά αυτό που βλέπουμε είναι άμμος βυθού, που μόνο ο βοριάς μπορεί να φέρει και να σκεπάσει τα γνωστά μας χαλίκια.
  4. Αγαπητή Anna-Maria Chatziafrati, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ΚΑΙ στις Αφάλες και μόνο από τις άλλες παραλίες που παρουσίασα ο βοριάς δεν κάνει το ίδιο... Ίσως επειδή τα βάθη αμέσως μπροστά από την ακτή να είναι μεγάλα και να αδυνατεί τοκύμα να σηκώσει μεγάλη ποσότητα. Αν επιμείνουμε άλλα 100 χρόνια, με τέτοια επιχειρήματα, μια μια θεωρία θα πηγαίνει αρχείο, όπως ήδη έχει γίνει με τη θεωρία των Παξών και της Άσσου.


    Anna-Maria Chatziafrati
  5. Δεν ειμαι σε θεση να εχω θεωρια ουτε πολυ περισσοτερο να καταρριπτω υπαρχουσες θεωριες! Μια συζητηση κανουμε τιποτε περισσοτερο!

    Νικόλαος Καμπάνης ...Όπως επίσης οι θεωρίες του Τσιμαράτου ότι Σάμη ήταν το Ληξούρι και Ιθάκη η υπόλοιπη Κεφαλλονιά, όπως επίσης ότι Ιθάκη ήταν το νότιο Θιάκι, κιας έχουν μείνει ακόμα όλες οι ψεύτικες ταμπέλες περί κάμπου Λαέρτη, περί λιμένος Φόρκυνα, περί σπηλαίου των...ΚΛΠ

    Γιωργος Γκιαφης παρα πολυ πετυχημενος σχολιασμος
     της Αννας Μαριας - σ' αυτες τις χιλιετηριδες που εχουν μεσολαβησει εχουν συμβει γεωλογικα φαινομενα ικανα να αλλαξουν τη μορφη μιας παραλιας?

    Γιωργος Γκιαφης ο Πορος ζωντανο παραδειγμα,, παραλία αμμωδης περισσοτερο και απο της Σκάλας,, και μεσα σε ουτε αιωνα αλαξε εντελως

    Anna-Maria Chatziafrati Εσεις γνωριζετε την απαντηση σ' αυτη την ερωτηση?

    Γιωργος Γκιαφης http://porosnews.blogspot.gr/2017/01/blog-post_738.html
    ΑΝΑΜΝΗΣΕΙς!!

    Anna-Maria Chatziafrati Παντως με τα ματια μου εχω δει την αλλαγη της παραλιας στο Τουρκοποδαρο.

    Γιωργος Γκιαφης γμωριζω πολυ καλα τον τοπο μου,,, Ηπαραλια πορου αποτέλεσε το υλικο να ανοικοδομηθει ολη η κεφαλονια μετα τους σεισμους, ο λογοσ που οι παραλίες εχουν Αμμο ,, και περισσοτερο νοτιοανατολικη Κεφαλονια, και οπου τα πελαγη μπροστα ειναι ανοικτα ειναι λογο του συχνου κυματισμου που δουλευει την παραλία,, εξτρα σε περιοχες οπως Σκάλα -πορο,, παρΑ ΠΟΛΎ ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ ΡΟΛΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΑΜΜΟ

    Anna-Maria Chatziafrati Διαβαζοντας τον συνδεσμο σας που αναφερεται σε βυθισμενες πολεις τεινω στο να πιστευω οτι πραγματι εχουν συμβει διαφορα γεωλογικα φαινομενα .

  6. Γιωργος Γκιαφης ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕΧΡΙ ΣΑΜΗ ,,ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕς ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ (ΦΥΣΙΚΟ ΤΕΙΧΟς) Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΕς ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ,, ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ 2 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΑ Η ΜΑΚΡΥΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑ ΣΕ ΠΥΡΓΙ
     ΑΠΟ ΣΑΜΗ ΕΩς ΚΑΙ ΕΡΙΣΣΟ,,ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΕΙΧΟς ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥς ΙΘΑΚΗ,, ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΠΑΝΙΩς ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΜΑΤΙΣΜΟ ΟΠΟΤΕ ΙΣΩς ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕς ΠΑΡΑΛΙΕς ΜΕ ΑΜΜΟ
    ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ,, ΠΟΥ Ο ΝΙΚΟς ΤΑ ΘΕΤΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΕ ΛΙΜΕΝΙΑ,, ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΟς ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΚΝΥΕΙ,, ΤΟ ΓΕΓΟΝΟς ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ,, ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ 53, ΤΟ ΕΔΑΦΟς ΤΗς ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ 60 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ, ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ,, ΜΕ ΓΡΑΙΟ (ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΜΑ ΣΕ ΠΟΡΟ) ΤΑ ΞΥΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΦΤΑΝΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΡΟΥ,, ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΡΙΣ ΣΤΡΙΨΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟ ΛΙΜΑΝΙΟΥ!
  7. Νικόλαος Καμπάνης Επαναλαμβάνω:
    "...Το Γεωλογικό μοντέλο λέει ότι για να υπάρχει λεπτή άμμος όπου θα συρθεί το πλοίο σα ράμπα και χωρίς να βουλιάξει, δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή ότι η παραλία είναι ίδια επί 3 εκατομμύρια χρόνια και πρόλαβε να κάνει το κύμα την πέτρα άμμο Ή.... ότι η παραλία είναι τελείως βόρεια και έχει σκεπάσει η άμμος του βυθού, τις Κεφαλλονίτικες κροκάλες εξ αιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων και μόνο. "

    Anna-Maria Chatziafrati Δεν νομιζω οτι διαφωνω με το γεωλογικο μοντελο. Μιλατε για γεωλογικο μοντελο ηρεμιας. Αν ομως εχουν συμβει σεισμοι, καταποντισμοι κλπ., αν εχουν πεσει βραχια απο τη στερια τοτε τι λεμε?

    Νικόλαος Καμπάνης Anna-Maria Chatziafrati ...ότι η παραλία θα παρουσιάζει το μπάχαλο των Βαρδιάνων που είναι πάνω σε επίκεντρα.

    Anna-Maria Chatziafrati Εδω επι των ημερων μας το Τουρκοποδαρο ηταν ενωμενο με την στερια ενω μετα την καταβυθιση της στενης λωριδας γης που το ενωνε εχει γινει ενας βραχος μες στη θαλασσα.

    Anna-Maria Chatziafrati Στους Βαρδιανους δεν εχω παει και δεν γνωριζω κατι για τη μορφολογια των ακτων.

    Νικόλαος Καμπάνης Anna-Maria Chatziafrati Τη φωτογραφία που είναι μαζί με τις άλλες σχολίασα, γιατί έχω να πάω εκεί από το 2005.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου