Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

RADIOPOLIS 2017

Το State of Georgia University  και ο Καθηγητής Craig Dongoski σε συνεργασία με την ΚΕ.ΔΗ. ΚΕ  και το Δήμο Κεφαλονιάς έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στην δημόσια  παρουσίαση του έργου ‘’RADIOPOLIS 2017’’

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΣ
26 Μαΐου, 2017


20:00 Δημόσια παρουσίαση της αφιερωμένης στους Κεφαλλήνες τοιχογραφίας στο 5ο Δημοτικό σχολείο Αργοστολίου, έργου του Τμήματος καλων  τεχνών του State of Georgia University.

20:30 Εγκαίνια της έκθεσης ‘’ RADIOPOLIS’’ του  State of Georgia University (στο Δημοτικό Θέατρο Κέφαλος)

21:30 Παρουσίαση του σύγχρονου ηχητικού /τεχνολογικού /ερευνητικού έργου ‘’RADIO NOOSPHERE’’


Το ερευνητικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα ‘’ RADIOPOLIS’’, με προτροπή του Ιονίου Κέντρου, πραγματοποιήθηκε σε βάθος τετραετίας στο νησί της Κεφαλονιάς και φιλοξενείται  από την ΚΕΔΗΚΕ  και το Δήμο Κεφαλονιάς.

 Η εξερεύνηση, η έκφραση, η ανακάλυψη και η αρμονία των συνισταμένων του νησιού βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδίωξης μας. Το ραδιόφωνο χρησίμευσε ως πρωταρχικό όχημα .Υλοποιήθηκε παράλληλα η κατασκευή αιολικών αρπών, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο  καταγραφής της πρωτογενούς ηχητικής του ανέμου και ως στίγμα για τη  διερεύνηση της σχέσης των ηλιακών με τους επίγειους ανέμους. Το έργο που παρουσιάζεται θα είναι η τεχνολογική απόδοση και παρουσίαση των άνω πειραματικών επιδόσεων.

Αν και το ραδιόφωνο, η ιονόσφαιρα και ο άνεμος είναι τα βασικά υλικά που εκθέτουν την υφιστάμενη φυσική ενέργεια, έχουμε επίσης αφιερώσει  χρόνο στην εξόρυξη, ιδιαίτερα μελετώντας και καταγράφοντας την ενέργεια που ενυπάρχει  μέσα στις πέτρες που είναι παντού στο νησί.

Έχουμε επίσης δημιουργήσει στο 5ο Δημοτικό Σχολείο μια τοιχογραφία, που εορτάζει το Θαύμα της ύπαρξης του Αγίου Γερασίμου. Η τοιχογραφία αντιπροσωπεύει τη σημαντική σχέση των καλλιτεχνών  από τις Η.Π.Α. με την τοπική κοινότητα στην Κεφαλονιά.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς:
Τις Αρχές του νησιού για την εμπιστοσύνη και την τιμή να συνεργαστούμε.
Τον Κώστα Αννίκα, το  φίλο που έχει περισσότερη ενέργεια από όλους όσους γνωρίζω. Όλοι μας ευχαριστούμε τον Κώστα για τον γενναιόδωρο ενθουσιασμό του, που μας βοήθησε να χτίσουμε τις άρπες ανέμου που  εκθέτουμε.
Τον Κώστα Φραντζή, φίλο μου και νέο συνεργάτη στον ήχο, του οποίου η γνώση και η οξύνοια  έχουν κάνει τις επιδόσεις μας εξαιρετικές.

Professor Craig Dongoski.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου