Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Τα 6,5 Ριχτερ μετακίνησαν τη Λήμνο!!

Τα 6,5 Ρίχτερ... μετακίνησαν τη Λήμνο!
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗKEFALONIAPRESS

Τα 6,5 Ρίχτερ Ρίχτερ μπορεί να μη δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα, ωστόσο οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι δυνάμεις ήταν τόσο μεγάλες που ολόκληρη η Λήμνος μετακινήθηκε και πλέον βρίσκεται κατά 5 εκατοστά πιο κοντά στον Άη Στράτη

Ήταν 12:25 της 24ης Μαΐου όταν ο εγκέλαδος επισκέφθηκε τη Λήμνο. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το μέγεθος του σεισμού προσδιορίστηκε στους 6,5 βαθμούς (κατά άλλους 6,8 Ρίχτερ). Το επίκεντρο υπολογίστηκε στα 20 χλμ Νότια, Νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης και 296 χμ Βόρεια Βορειοανατολικά της Αθήνας. 

Ο σεισμός είχε μεγάλη χρονική διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Αττική, Αλεξανδρούπολη, αλλά και στην Ξάνθη, τις Σέρρες, τη Δράμα και τη Θεσσαλονίκη. Μέχρι και η Τουρκία... κουνήθηκε!

Ο μεγάλος σεισμός που έπληξε το νησί της Λήμνου φαίνεται πως δεν έμεινε... εκεί!
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η σεισμική δόνηση μετακίνησε το ακριτικό νησί και πλέον βρίσκεται πιο κοντά σε αυτό του Αγίου Ευστρατίου.

Τα 6,5 Ρίχτερ Ρίχτερ που χτύπησαν το νησί μπορεί να μη δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα, ωστόσο οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι δυνάμεις ήταν τόσο μεγάλες που ολόκληρη η Λήμνος μετακινήθηκε και πλέον βρίσκεται κατά 5 εκατοστά πιο κοντά στον Άη Στράτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» τα GPS σε Ελλάδα και Τουρκία δείχνουν ότι οι αλλαγές στο έδαφος είναι μεγάλες και τα δεδομένα δείχνουν μετατόπιση του νησιού κατά πέντε εκατοστά προς τα δυτικά. 
 ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου