Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

“Στάχτη” εκατοντάδες στρέμματα δάσους στη Ζάκυνθο

“Στάχτη” εκατοντάδες στρέμματα δάσους στη Ζάκυνθο
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε εξέλιξη στους πρόποδες του Σκοπού μεταξύ Καλαμακίου, Αργασίου και Βασιλικού στην Ζάκυνθο.
Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι στη θέση Κάναλος και αμέσως επεκτάθηκε, με τη βοήθεια του αέρα, καίγοντας δάσος και ελαιώνες.
Στην κατάσβεση παίρνουν μέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο από την Ανδραβίδα, ένα πεζοπόρο τμήμα από την 6η ΕΜΑΚ Πατρών και τρία πυροσβεστικά οχήματα με το προσωπικό τους από την Πελοπόννησο. Από τη Ζάκυνθο στην κατάσβεση συμμετέχουν 17 άνδρες και 9 οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Μέχρι στιγμές έχουν καεί εκατοντάδες στρέμματα δάσους και χαμηλής βλάστησης. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες αεροσκαφών, ελικοπτέρου και πυροσβεστών η φωτιά περιορίστηκε, ενώ στο σημείο έχουν παραμείνει 6 οχήματα με 14 πυροσβέστες και 7 πεζοπόρο τμήμα ώστε να κατασβήσουν την πυρκαγιά.
Αντίθετα, η πυρκαγιά που ξέσπασε στη θέση «Ρύζι Κασιδιάρη στα Φάρσαλα Θεσσαλίας καίει σε δυσπρόσιτη περιοχή με αποτέλεσμα το έργο της κατάσβεσης να είναι εξαιρετικά δύσκολο.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία υπάρχει αισιοδοξία ότι σύντομα θα τεθεί και αυτή υπό έλεγχο ενώ στο σημείο επιχειρούν 10 οχήματα με 26 πυροσβέστες και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου