Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Τριήμερο σεμινάριο για την εκπαίδευση Μελισσοκόμων διεξάγεται αυτές τις μέρες στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Τριήμερο σεμινάριο για την εκπαίδευση Μελισσοκόμων διεξάγεται αυτές τις μέρες στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων


Ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο διεξάγεται αυτές τις μέρες στο ΤΕΙ Τεχνολογίας Τροφίμων και αφορά την εκπαίδευση Μελισσοκόμων.
Το σεμινάριο θα διαρκέσει τρεις μέρες, 29, 30 και 31 Ιουλίου και θα έχει διάρκεια από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, με θέμα την Βασιλοτροφία, Παραγωγή βασιλικού πολτού και προϊόντων κυψέλης ενώ θα αναπτυχθούν και μέθοδοι εντατικής εκμετάλλευσης μελισσοσμηνών από την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Σοφία Γούναρη.

Το σεμινάριο αποσκοπεί στην εκπαίδευση όσον ασχολούνται με την μελισσοκομία έτσι ώστε να ξέρουν πως να φροντίσουν τα μελίσσια τους αλλά και τι πρέπει να προσέξουν για να μην έχουν απώλειες και να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, το οποίο δεν είναι άλλο από την αύξηση της παραγωγής των μελισσών με απώτερο σκοπό το κέρδος.
Η κα Γούναρη στην εναρκτήρια ομιλία της προς τους ενδιαφερόμενους τόνισε το πόσο σημαντικό είναι να εξοικειωθούν με το αντικείμενο ενασχόλησης τους, δηλαδή τις μέλισσες, να μπορούν να κατανοήσουν τη συμπεριφορά τους έτσι ώστε να μπορούν να προβλέψουν τυχόν προβλήματα κατά τη διαδικασία. Οι μέλισσες, είπε η κα Γούναρη, δεν είναι κατοικίδια ζώα, είναι άγρια έντομα και πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε ανάλογα.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να προσέξουν όσοι ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με την μελισσοκομία, πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί με το προϊόν που προσφέρουν καθώς τη σημερινή εποχή η συμπεριφορά των καταναλωτών έχει αλλάξει ριζικά, ο κόσμος πλέον δεν αγοράζει ότι να ναι, διαβάζει, μαθαίνει για το τι περιέχει το μέλι που βάζει στο τραπέζι του, θέλει να ξέρει την ποιότητα και τα συστατικά του κάθε τι που τρώει, έτσι και με το μέλι, θέλει να ξέρει πόσο καθαρό είναι, από που προέρχεται και τις ιδιότητές του.
Μία από τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί και πρακτική εξάσκηση σε αληθινά μελίσσια, όπου οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να δουν από κοντά όλα όσα τους ανέλυσε η καθηγήτρια, για το πως συμπεριφέρονται οι μέλισσες και να λύσουν όποιες απορίες τους έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αλλά και από την ενασχόλησή τους με τα μελίσσια.
Εντυπωσιαστήκαμε με τον αριθμό όσων προσήλθαν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο πολλοί εκ των οποίων νέοι άνθρωποι που θέλουν να ξεφύγουν από τα τετριμένα αλλά και να αντιμετωπίσουν την ανεργία ψάχνοντας για δημιουργικές διεξόδους που μπορούν να αποβούν προσοδοφόρες. Στην αίθουσα του ΤΕΙ Τεχνολογίας Τροφίμων είδαμε και αρκετούς γνωστούς όπως τον τέως Αντιδήμαρχο Παλλικής, Βαγγέλη Θεοφιλάτο και την Πρόεδρο των Ενοικιαζομένων Δωματίων Πόρου, Μαργαρίτα Βαβάση και οι δύο ασχολούνται χρόνια με την μελισσοκομία. Από το πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Πρόεδρος των Μελισσοκόμων, Παναγής Κουνάδης, υπεύθυνος για την διοργάνωση του σεμιναρίου.
1-DSC015871-DSC015861-DSC015851-DSC015841-DSC015831-DSC015821-DSC015811-DSC01593
1-DSC01588
1-DSC015911-DSC015901-DSC01589

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου