Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Δελτίο Τύπου Camping ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ CAMPING ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ


   ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

ΚΥΡΙΟΙ,

Σας προσκαλούμε να πάρετε μέρος  στη συνέντευξη τύπου που θα δώσουμε εν όψει της έναρξης

του CAMPING ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ την  31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 στην ΚΡΙΤΟΝΟΥ στο ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ

ΜΕΤΑΞΑΤΟΥ,  την ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 και ώρα 19 μμ.

Θα  σας αναλύσουμε τους σκοπούς του camping,  θα σας  δώσουμε  το πλήρες πρόγραμμα όλων

των εκδηλώσεων – πολιτικών –πολιτιστικών- καλλιτεχνικών  και  αθλητικών- και παράλληλα θα

σας δείξουμε πως μεταμορφώνουμε ένα πανέμορφο φυσικό χώρο, κτυπημένο από τους

πρόσφατους  σεισμούς με εθελοντική εργασία και φαντασία. Αξιζει τον κόπο.



ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ,

ΤΗΝ  ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ  ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ.


                                   ΓΑΙΤΑΝΙΔΟΥ ΕΥΑΝΘΙΑ

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Το Camping ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ Μέτα από 8 χρόνια παρουσίας φέτος επιλέγει να επισκεφτεί την Κριτονού Κεφαλονιάς. Μια επιλογή όχι τυχαία αλλά συνειδητή. Επιλέγουμε να πάμε στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά και σε ένα Camping που τις πληγές του δεν επέλεξε να επουλώσει κάποιο ΕΣΠΑ ηsuccess story της κυβέρνησης και της Ε.Ε.
Σύνθημα μας: «δοκιμάζουμε το μέλλον μας αλλιώς»! Αλλιώς από τον μονόδρομο του καναπέ, της ατομική διαπραγμάτευσης, της μοιρολατρίας και της αδράνειας. Δηλώνουμε καθαρά πως για μας υπάρχει άλλος δρόμος που περνά μέσα από την οργάνωση της πάλης τη συλλογικότητα , τηναλληλεγγύη .
Αυτός ο άλλος δρόμος περνά και μέσα από την επιλογή του προγράμματος των πολιτικών εκδηλώσεων του κάμπινγκ. Ένα πολιτικό πρόγραμμα που επιχειρεί να ανοίξει διάλογο με την ιστορία με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον, καταπιάνεται με όχι και τόσο γνωστές πτυχές της ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να αναζητήσει δρόμους στην θεωρία και στο πεδίο των αξιών. Ενώ τέλος ανοίγεται και στη Κεφαλλονίτικη κοινωνία με δύο εκδηλώσεις μία στο Αργοστόλι και μια στο Ληξούρι.

Το πρόγραμμα του Camping ανοίγει στις 31/7 με το καλωσόρισμα από την οργανωτική επιτροπή του Camping.
Στις 1 Αυγούστου συζητάμε για το χαρακτήρα του πολέμου σήμερα και τους μετασχηματισμούς του κράτους με σκοπό να εξυπηρετήσει αυτό το χαρακτήρα. Συγκεκριμένα η εκδήλωσή μας έχει το τίτλο «αδειάζοντας υπνοδωμάτια με οπλοπολυβόλα»: κράτος έκτατης ανάγκης και πόλεμος στον κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό.
Στις 3 Αυγούστου μελετάμε την ιστορία των εκπαιδευτικών συστημάτων όπως αυτά αναπτύχθηκαν στις αρχές του αιώνα που μας πέρασε τόσο στη λεγόμενη Δύση όσο και στην ΕΣΣΔ, ενώ ταυτόχρονα ψάχνουμε να βρούμε απαντήσεις για το ποιά είναι η απάντηση σήμερα για το σύγχρονο εργατικό πρόγραμμα παιδείας.
Στις 4 Αυγούστου θα γίνει η πρώτη εκδήλωση μας εκτός του χώρου του Camping. Στη κεντρική πλατεία στο Αργοστόλι, στις 6.30 μμ συζητάμε για τις νέες προκλήσεις της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος, επιχειρώντας ταυτόχρονα να περιγράψουμε τον άλλο δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής. Τίτλος της εκδήλωσης: «Η Αριστερά και το εργατικό κίνημα σε νέες προκλήσεις. Αναζητώντας το δρόμο της αντικαπιταλιστικής ανατροπής του μαύρου μετώπου» . Ομιλητές θα είναι οι Αντώνης . Δραγανίγος (μέλος της Π.Ε του Ν.Α.Ρ για τη ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ & μέλος της Κ.Σ.Ε της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Σπύρος Χαϊκάλης (μέλος του Κ.Σ της ν.Κ.Α). Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ευανθία. Γαϊτανίδου από την οργάνωση Κεφαλονιάς.
Στις 5 Αυγούστου μελετάμε τη σχέση του αυθόρμητου και του συνειδητού στα κινήματα, εστιάζοντας τόσο στο διάλογο μεταξύ Σπαρτακιστών και Μπολσεβίκων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα όσο και στο Μάη του ’68.
Στις 6 Αυγούστου πρόκειται να γίνει η δεύτερη εκδήλωση μας εκτός Camping. Στη κεντρική πλατεία στο Ληξούρι, στις 6.30 μμ συζητάμε για τα απελευθερωτικά κινήματα της Κεφαλονιάς και συγκεκριμένα εστιάζουμε στο κίνημα των Ριζοσπαστών και στην ΕΑΜική αντίσταση. Ομιλητές οιΔημήτρης Κουσουρής (ιστορικός), Π. Πετράτος (ιστορικός). Τη συζήτηση θα συντονίσει η Ευανθία Γαϊτανίδου από την οργάνωση Κεφαλονιάς.
Στις 7 Αυγούστου οργανώνουμε μια βραδιά αφιερωμένη στο Νίκο Καββαδία ποιητή της Κεφαλονιάς, συζητάμε τόσο για το έργο του όσο και για τις προεκτάσεις του στο επίπεδο των μελοποιήσεων.
Στις 8 Αυγούστου μελετάμε τον μαρξισμό σε σχέση με την ανεργία. Μια μαρξιστική προσέγγιση σε σχέση με ένα από τα βασικότερα προβλήματα της νεολαίας στο σήμερα.
Στις 9 Αυγούστου παρουσιάζουμε τη Προγραμματική Διακήρυξη του ΝΑΡ για τη ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
Στις 10 Αυγούστου με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα σε Ουκρανία και Γάζα συζητάμε για την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και το διεθνιστικό μας καθήκον.
Στις 11 Αυγούστου συζητάμε για την επιχειρηματικοποίηση και τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών από του αιγιαλούς μέχρι την ενέργεια και το νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου