Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Επαφές και συναντήσεις του νέου περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρου Γαλιατσάτου στην Κέρκυρα.



ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ για τα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ


Κέρκυρα, 27/07/2014

Σειρά επαφών και συζητήσεων εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων του την 1/9/2014 είχε την εβδομάδα 21-26/7/2014 ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Συγκεκριμένα:

1.      Την Δευτέρα 21/7 συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας. Οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τις μεγάλες ελλείψεις των σχολείων σε διδακτικό προσωπικό και ιδιαίτερα στα Ειδικά Σχολεία. Επεσήμαναν επίσης τα μεγάλα κενά στις επισκευές των σχολικών κτιρίων και ζήτησαν από τον περιφερειάρχη την προσοχή του ώστε να λειτουργήσει σωστά το έργο της μεταφοράς μαθητών.
2.      Την Τρίτη 22/7 ο νέος περιφερειάρχης περιόδευσε στα Διαπόντια νησιά.

3.      Την Τετάρτη 23/7 το πρωί συναντήθηκε με επιτροπή κατοίκων από την Λευκίμμη, οι οποίοι παρουσίασαν το μεγάλο πρόβλημα των τελευταίων χρόνων όπου η θάλασσα κατατρώει την ακτή και καταστρέφει τις εκεί ευρισκόμενες κατοικίες. Το βράδυ της ίδιας ημέρας πήρε μέρος και έκανε παρέμβαση στην εκδήλωση φορέων και ενεργών πολιτών που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη ΝΕΡΙΚΙ και ο νέος δήμαρχος Κώστας Νικολούζος για την προστασία της δημόσιας περιουσίας.
4.      Την Πέμπτη 24/7 ο νέος περιφερειάρχης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της διοίκησης του υπεραστικού ΚΤΕΛ και ενημερώθηκε για την ανέγερση σε σύντομο διάστημα του νέου κτιρίου του υπεραστικού σταθμού. Εν συνεχεία είχε συνάντηση με την ομάδα παραγωγών «η Κέρκυρα παράγει», όπου εξέφρασε την πρόθεση της νέας περιφερειακής αρχής να βοηθήσει στην παρουσία της ομάδας και στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου. Το μεσημέρι ο νέος περιφερειάρχης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό της ΕΡΑ Κέρκυρας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της ΠΟΣΠΕΡΤ. Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε ευρεία ολομέλεια της ΑΝΑΣΑ Κέρκυρας, όπου εξετάστηκαν πολλά ζητήματα της δράσης της παράταξης το επόμενο διάστημα.
5.      Την Παρασκευή 25/7 ο Θόδωρος Γαλιατσάτος συναντήθηκε με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Ιονίων, με τον οποίο έγινε εκτενής συζήτηση για τα ζέοντα προβλήματα της παιδείας στην περιοχή, όπως είναι η σχολική στέγη, τα κενά των εκπαιδευτικών, η αξιολόγηση, οι συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων και η μεταφορά μαθητών.
6.      Το Σάββατο 26/7 πραγματοποιήθηκε ενημερωτικό σεμινάριο-συζήτηση των περιφερειακών συμβούλων και μελών της ΑΝΑΣΑ για το μέγα θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στα Ιόνια νησιά. Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Θόδωρος Γαλιατσάτος παραβρέθηκε σε σύσκεψη φορέων και κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Κορισσίων στο πολιτιστικό κέντρο Αργυράδων όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
7.      Στην διάρκεια της εβδομάδας, ο νέος περιφερειάρχης είχε επίσης αρκετές συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΠΙΝ, τόσο για θέματα ενημερωτικού χαρακτήρα, όσο και για την προετοιμασία της ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.
8.      Ιδιαίτερης σημασίας συναντήσεις πραγματοποίησε ο νέος περιφερειάρχης, αφ’ ενός με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων κ. Νεκτάριο, με αντικείμενο την προετοιμασία της έλευσης στην Κέρκυρα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, και αφ’ ετέρου με την πρύτανη του Ιόνιου Πανεπιστήμιου κα Σαλή-Παπασαλή, όπου εκτιμήθηκε η ανάγκη της από κοινού προσπάθειας για την στήριξη και ανάπτυξη του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στις συναντήσεις της εβδομάδας, ο Θόδωρος Γαλιατσάτος συνοδευόταν από την αντιπεριφερειάρχη  Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή και περιφερειακούς συμβούλους της ΑΝΑΣΑ, ενώ στο σεμινάριο-συζήτηση του Σαββάτου για την διαχείριση απορριμμάτων συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος και Λευκάδας Θοδωρής Χαλικιάς, καθώς επίσης ο νέος Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος και δημοτικοί σύμβουλοι της ΝΕΡΙΚΙ.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου