Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος σε λαϊκή συνέλευση στην Ιθάκη

Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος σε λαϊκή συνέλευση στην Ιθάκη

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014, 10:39 in portoni

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ για τα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ
http://anasa-ionion.gr moc.liamg@ainoi.asana rg.sorodoht@ofni
30/07/2014
Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος πήρε μέρος και μίλησε σε λαϊκή συνέλευση των κατοίκων και φορέων της Ιθάκης που είχε σαν βασικό θέμα τον συγκοινωνιακό αποκλεισμό του νησιού και την κατάργηση της ακτοπλοϊκής γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα.

Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στην ομιλία του στο θεσμικό καθεστώς που έχει εγκαθιδρυθεί στην ακτοπλοΐα, και το οποίο στοχεύει στην αποκλειστική εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εφοπλιστών και των τραπεζών που βρίσκονται πίσω από αυτούς.
Ο λαός της Ιθάκης, οι εργαζόμενοι, οι μη προνομιούχοι του νησιού δεν υπάρχουν καθόλου στην οπτική αυτή της κυβέρνησης, τόνισε ο νέος περιφερειάρχης, και ενημέρωσε ότι θα εργαστεί το επόμενο διάστημα για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου και την αντικατάσταση του από ένα δημόσιο φορέα ο οποίος με την συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και των εκπροσώπων των εργαζομένων θα καθορίζει την ακτοπλοϊκή ροή με κριτήριο την εξυπηρέτηση της τοπικής κοινωνίας και την εξασφάλιση της ανεμπόδιστης πρόσβασης της στα αστικά κέντρα και την ηπειρωτική χώρα.
Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος αναφέρθηκε ακόμη στην πρόθεση της νέας περιφερειακής αρχής να ετοιμάσει τον φάκελο «συγκοινωνία Ιθάκης» και ζήτησε την στήριξη των πολιτών και των φορέων του νησιού στην μάχη που θα δοθεί.
Με την ευκαιρία, ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος ενημέρωσε την συνέλευση για την αναποτελεσματική και προβληματική διαχείριση του έργου «Λιμάνι Πισαετού» από την απερχόμενη Περιφερειακή αρχή, που οδηγεί την σημαντική αυτή υποδομή για το παρόν και το μέλλον του νησιού στην απένταξή του από το τρέχον ΕΣΠΑ.
Ο νέος περιφερειάρχης, καταχειροκροτούμενος από την λαϊκή συνέλευση, έδωσε ξεκάθαρη υπόσχεση-δέσμευση: «το λιμάνι στον Πισαετό θα γίνει είτε το θέλουν είτε όχι».
Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου