Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ,,ΑΠΟ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ


Παύλος Καρούσος Τα τέμπη της Κεφαλληνίας ονόμαζε ο μεγάλος Αρχαιολόγος Σπυρίδων Μαρινάτος τα στενά του Πόρου. Η προσεισμική γέφυρα είναι έργο του Ιωάννη Μεταξά, βουλευτή Κραναίας από το 1926 έως το 1936. Την περίοδο που την κατασκεύασε ήταν Υπουργός Συγκοινωνιών. Είχε προβλέψει από τότε την αξία του Πόρου στην επικοινωνία με τη Στερεά Ελλάδα. Κατάγονταν βέβαια από τα Αννινάτα. Ο Μεταξάς εκτός των άλλων μεγάλων έργων του ήταν που διόρισε Διευθυντή Αρχαιοτήτων τον Σπυρίδωνα Μαρινάτο που έκανε σπουδαία έργα επί εποχής του. Ο Μαρινάτος ήτα εξ άλλου ο πρώτος ο οποίος πίστευε ότι το Μυκηναϊκό Κέντρο που διαδραματίστηκε η Οδύσσεια στη Δυτική Ελλάδα είναι η Κεφαλληνία. Αυτά που μάλλον τα ξέρετε αλλά εγώ αγάπησα και αγαπώ τον Πόρο και όλους τους Πρόννους που τους έχω περπατήσει και περιγράψει δημοσιογραφικά.



ορφεας τζανετοπουλος ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ , ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ - ΠΑΥΛΟ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ. ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΡΟ ΜΑΣ - ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ -.

7 σχόλια:

  1. Και μπροστά από τα Τέμπη το λιμάνι του Ρείθρου και πίσω από τα Τέμπη κρυμμένη η
    ευδείελος (ευδιάκριτη) Ομηρική Ιθάκη!
    Πώς μας έχετε μπερδέψει εσείς εκειαπουκάτου ορές?
    Τώρα που το σκέφτομαι μπας με κείο το προς Ζόφον (σκοτάδι) να μην εννοεί ο Όμηρος τη Δύση αλλά τα σκοτάδια πίσω από τα Ποριώτικα Τέμπη ??
    Χουά χα χα χα χα χα χα.
    Υ.Γ.
    Και εκείνη τη πηγή που έχω βγάλει πιο παλιά φωτογραφία ο Μεταξάς την είχε φτιάκει. Το έγραφε μια ταμπέλα μαρμάρινη αηπάνουθε.
    Τι διάολο πόσα χρόνια εκάμετε για να γδείτε έργα από Σάμη – Πόρο?
    Δε σας είχανε από καλό μάτι φαίνεται…

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΤΗΝ ΕΧΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΩ,,ΧΑΧΑΧΑ,, ΛΟΙΠΟΝ Η ΒΡΥΣΗ ΣΕ ΠΥΡΓΙ , ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΑΒΥΘΟς [ΡΕ[ΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑς ΑΝ ΙΘΑΚΗ ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΔΩΘΕ,, ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΜΕΤΑΞΑς ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟς ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑΙ,,! ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΝ ΝΟΜΑΡΧΗς ΝΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΛΟ ΠΑΡΑΠΟΝΙΑΡΗς ΗΜΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΧΡΕΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΡΟ-ΣΑΜΗ, ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΡΟ-ΣΚΑΛΑ, ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ, ΤΙς ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΕς, ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΗ,, ΠΟΥ ΔΥΣΤΗΧΩς ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑς,,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟς ΠΟΥ ΓΟΗΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ,, ΚΑΙ Ας ΤΑ ΛΑς ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΗΛΕΙΑ ΣΟΥ,, ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΑς ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΕΝΩ Ο ΧΑΡΑΚΑς ΠΑΕΙ ΝΤΟΥΓΡΟΥ ΓΙΑ 5ΕΤΙΑ ΚΑΚΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εμένα τι με μέλει ο Χάρακας? Άντε καμιά φορά πέρναγα Έρρισο και πήαινα για κανιά βουτιά στο Μύρτο. Τρώαμε και κάνα μπριτζολικό έδεκει αηπάνουθε στα Διβαράτα. Τώρα κάθουμε στα αυγά μου και τελείωσε.
    Λοιπόνε κάθουμε και κοιτάω το λιμάνι στο Πόρο από τη κάμερα του kefaloniapress.
    Πές μου ποια μέρα και ώρα μπορείς να πας έδεκει στο μώλο να μου ρίξεις ένα διπλό φάσκελο για να σε γνωρίσω.
    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα όσο αφορά τα υπόλοιπα σε τούτα τα κουρλονήσια έχεις δεί κανένανε να αναγνωρίζει το καλό που του κάνει ο άλλος?
    Εδώ συμβαίνει εκείο που λένε, εγώ σου δείχνω το φεγγάρι και εσύ κοιτάς το δάχτυλό μου.
    Έ και? Θα μου πείς το κάνουνε όλοι οι κουτοί.
    Μα οι Θιακοκεφαλλονίτες δεν είναι κουτοί αλλά κοιτάνε το δάχτυλο για να δούνε αν είναι ακριβό το δαχτυλίδι που φοράς…
    Κά κα κα κα κα κα κα
    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ωρε να παω να σου το στειλω το φασκελο,,αλλα και πρεπει πρωτα να συντονιστουμε, και θα το φανε και ασχετοι και θα παρεξηγηθουνε χαχα, Βέβαια σε μερικους μπορει να βγει με την ευκαιρια μια χαρα,,αλλα τι τα θες,, θα την επληρωσουνε και οι αθωοι.
    Μερικες φορες που μου βγαινουν λαθος γραμματα σε λεξεις ειναι γιατι βραδυ σβηνω φωτα,,και στο τυφλο συστημα ειμαι ολιγον ασχετος,, αλλα το νοημα που θελω να πω βγαινει!εγώ σου δείχνω το φεγγάρι και εσύ κοιτάς το δάχτυλό μου,, πολυ σωστο,, και ακόμη καλυτερα σε υποθεση Μεταξα αυτο τους εδειξε τον δρομο και αυτοι χασανε τα μονοπατια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. λοιπον φιλτατε Αρη,,εαν και δεν ξερω αν τελικα βρισκεις ακρη σε ποιο απο τα σχολια σου πρωτοαπαντησα, αν δεν το δεις αυτό θα στο επαναλάβω καποια αλλη στιγμη!
    Δεν ξερω αν βρουμε τελικα ακρη με την ΣΧερία,αλλα αυτό δεν με απασχολει εφοσον εμενα με ενδιαφερει η Ιθάκη,, ας κάνω ακόμη μια προσπαθεια να βρω ακρη με σενα και τον Ροκκο, που ο Αβρααμ απο την πρωτη στιγμη μου ειπε οτι εισαστε το ιδιο ατομο!! Βασικα αυτός που με περοτρυνε σε παλιοτερες αναρτησεις ροκκου ησουν εσυ, και πριν απο εσενα πάλι εσυ με το προφιλ που λογικα εχεις πια διαγραψει το Ατρος - Άτρος15 Δεκεμβρίου 2010 - 2:12 μ.μ.
    Εδώ στο σατυρικό σχόλιο με την ελιά του Οδυσσέα σου λείπει ένα κομμάτι στην αρχή για ψάχτο αν δεν βαριέσαι στο Google.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με βρηκες καλο στο να λυνω παζλ.,, και κοιτας να με παιζεις μπαλα απο δυο ποστα,, για να μου ξεφευγεις, ή να με βομβαδιζεις και απο τσι δυο μεριες! εχω ομως ενα πολυ καλο χαρτι σαν σερλοκ χολμς,,,, εχω παλιες σου φωτο, και ξερω που μενει και ο ροκκος, οποτε θεμα χρονου αυτον τον γριφο να τον λυσω κακακακα,, βρες καμοια περουκα μπας και με ξαναμπερδεψεις! Πως με βλεπεις ψαρευω καλα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή