Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ

Μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και μεγαλοπρέπειας, η Κεφαλονιά γιόρτασε τον Πολιούχο της, Άγιο Γεράσιμο στην Ιερά Μονή στα Ομαλά. Οι λαμπρές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας (19/10) με την Ιερά Παράκληση στη μικρή εκκλησία και τη μεταφορά του Ιερού Σκηνώματος στον μεγάλο ναό, όπου τελέστηκε το βράδυ ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός από τους Μητροπολίτες Ελασσώνος, κ.κ. Χαρίτωνα, Θερμοπυλών, κ.κ. Ιωάννη και Ηλείας, κ.κ. Γερμανό.

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ

Δείτε εικόνες από την πρώτη ημέρα εορτασμού του Αγίου Γερασίμου.
Το πρωί της Τρίτης (20/10), ανήμερα της εορτής του Αγίου Γερασίμου, τελέστη ο Όρθρος και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με τη λιτάνευση του Λειψάνου μέχρι τον Πλάτανο του Αγίου και την επιστροφή του στον Ιερό Ναό. Μετά το πέρας της λιτανείας, ακολούθησε τρισάγιο στο σημείο ταφής των Μακαριστών Μητροπολιτών Κεφαλληνίας, Σπυρίδωνος Καλαφατάκη και Γεράσιμου Φωκά.

Τη λιτανεία του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου, συνόδευσαν, αποδίδοντας τιμές η Φιλαρμονική της Σάμης "Θέμος Αμούργης", το Λύκειο Ελληνίδων (παράρτημα Αργοστολίου), οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Βαλσαμάτων "Ο Βάλσαμος" και Φραγκάτων "Ο Μέρμηγκας", πρόσκοποι, μαθητές Δημοτικών Σχολείων και σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

H ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΣΚΗΝΩΜΑΤΟΣ

Όλα όσα έγιναν ανήμερα της εορτής του Πολιούχου του νησιού.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ ενώ παρευρέθηκαν ακόμα από τις αρχές του νησιού ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κεφαλονιάς, Θεόφιλος Μιχαλάτος και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μείνετε συντονισμένοι στο ΚEFALONIA PHOTO καθώς θα ακολουθήσει η παρουσίαση ενός μοναδικού video από τις διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Γερασίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου