Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΟΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ
Βασ. Σοφίας 15, 10674
τηλ.  210-3385110,114                         
φαξ. 210-3385172

Αθήνα, 20.10.15
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΘΕOΔΩΡΟΥ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΔΡΟΦΟΡΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ»
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΟΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
«ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ»
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην Κεφαλονιά στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Γερασίμου, προστάτη του νησιού.
Στο πλαίσιο της μονοήμερης επίσκεψής του στο Αργοστόλι, ο Τέρενς Κουίκ είχε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Επτανήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, με τον οποίο συζήτησαν σημαντικά θέματα, που αφορούν και στην Περιφερειακή Ενότητα των Ιονίων Νήσων αλλά και κάθε νησί ξεχωριστά.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο Τέρενς Κουίκ είπε σχετικά:
«Με τον κύριο Περιφερειάρχη είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα θέματα των Ιονίων Νήσων, που θα συνεχιστεί και στην Κέρκυρα, στην έδρα της Περιφέρειας, όταν θα την επισκεφθώ, πιθανότατα το πρώτο σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου που εορτάζεται και ο Άγιος Σπυρίδωνας. Μιλήσαμε για την ύδρευση και για τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο, για θέματα που σχετίζονται με μετασεισμικές εκκρεμότητες εδώ στην Κεφαλονιά, για ζητήματα υποδομών στη Λευκάδα και στους Παξούς, αλλά και για τον ξενοδοχειακό τουριστικό «στόλο» της Κέρκυρας, ο οποίος είναι η αλήθεια ότι παρουσιάζει σημεία κόπωσης λόγω του χρόνου.
Επίσης, άκουσα με πολύ μεγάλη χαρά τον φίλο μου τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο να μου εκμυστηρεύεται ελέγχους που ξεκίνησε, τόσο σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες όσο και σε Δήμους, σχετικούς με τον βιολογικό καθαρισμό, που στοχεύουν στην προστασία των θαλασσών και του υδροφόρου ορίζοντα. Θεωρώ ότι είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία από την πλευρά του, τα αποτελέσματα της οποίας θα τα ανακοινώσει ο ίδιος, όταν ολοκληρωθούν οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί και εξακολουθεί να προβαίνει.
Τέλος τον παρακάλεσα, αν ο καιρός το επιτρέψει όταν επισκεφθώ την Κέρκυρα, παρόλο που θα είναι χειμώνας, να πάμε στα τρία Διαπόντια νησάκια».
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με την υπόσχεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για την πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, ο Τέρενς Κουίκ απάντησε:
«Οι αμετακίνητοι στόχοι της κυβέρνησης είναι δύο: Η σωστή διαχείριση της τριετούς συμφωνίας εξόδου από την κρίση, που θα βάλει την Ελλάδα στην τροχιά της ανάπτυξης και η πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, που επίσης θα βοηθήσουν την πατρίδα μας να μπει στο δρόμο που της αξίζει, με όλους τους Έλληνες να πληρώνουν λιγότερους φόρους.
Όταν κάποιοι εξαπατούν το κράτος, στην ουσία εξαπατούν τους συμπολίτες τους, μετακυλώντας στις πλάτες τους φορολογικά βάρη, που οι ίδιοι τα κρύβουν μέσα από κομπίνες και κλεψιές σε Ελβετικές ή σε «παραδεισένιες» τράπεζες.
Όπως βλέπετε, ακόμα και στην περίπτωση του σκανδάλου του ΚΤΕΛ Κεφαλονιάς, που προκάλεσε ερωτηματικά και αντιδράσεις ως προς την διερεύνησή του, ότι η Δικαιοσύνη δια του Αντιεισαγγελέα Εφετών Πάτρας, έχει παρέμβει και επιταχύνει το έργο της. Και μη γελιόμαστε... Εδώ στην Κεφαλονιά υπάρχουν, απ' ότι ακούω και άλλα θέματα για ψάξιμο.
Επίσης, εκφράζοντας και εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, ότι εφεξής, δεν θα υπάρξει δικαστικός λειτουργός ή εισαγγελέας σε όλη τη χώρα, για όποια σχετική τοπική ή γενικότερη υπόθεση με καταγγελίες για διαφθορά, που θα συμπεριφέρεται με καθυστερήσεις ή με μη συμβατούς τρόπους. Η Δικαιοσύνη δεν το αντέχει. Οι πολίτες δεν το αντέχουν και θέλουν κάθαρση. Αυτή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν θα ακολουθήσει τη μεθοδολογία των «άνωθεν εντολών» που βιώναμε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Σέβεται και θα επιβάλει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί ο Τέρενς Κουίκ συναντήθηκε επίσης με τον οργανωτικό Περιφερειάρχη Επτανήσων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μάκη Πετράτο, τον Πρόεδρο της Συντονιστικής ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Κεφαλονιάς Βασίλη Καμπίτση και οργανωτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου