Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Διάσωση “θρίλερ” πλοίου ανοιχτά της Ζακύνθου

Συναγερμός ετοιμότητας σήμανε στο λιμεναρχείο του νησιού μας από το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε χθες λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι φορτηγό πλοίο ΒEE MASTER με σημαία Μολδαβίας, που έπλεε 16 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Μαραθία, παρουσίασε μηχανική βλάβη και έμεινε ακυβέρνητο.

Η είδηση ότι υπάρχει black out στο ηλεκτρομηχανικό του σύστημα ήταν γνωστή από νωρίς το πρωί, ωστόσο παρά τις προσπάθειες από το πλήρωμα προκειμένου να διορθωθεί, κάτι τέτοιο δεν στάθηκε δυνατόν.
Αμέσως ενημερώθηκε για αυτή την εξέλιξη ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και ακολούθησε τηλεφώνημα προς το λιμεναρχείο Ζακύνθου όπου ζητήθηκε συνδρομή. Ο λιμενάρχης ενημέρωσε ότι δεν υπάρχουν ιδιώτες στο νησί που να διαθέτουν ικανά σκάφη που θα μπορούσαν να προσεγγίσουν στο σημείο, ούτε το πλωτό της Υπηρεσίας μπορεί να το πράξει, ωστόσο παραμένουν σε ετοιμότητα.
Λίγες ώρες αργότερα κατάφεραν να προσεγγίσουν στο σημείο δυο πλοία προκειμένου να συνδράμουν στην επιχείρηση μεταφοράς του πληρώματος και ρυμούλκησής του με ασφάλεια. Ωστόσο, το πλήρωμα είχε διορθώσει μέρος της βλάβης και ζήτησε άδεια προσέγγισης έξω από το λιμάνι, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως αυτή. Το υπουργείο ενέκρινε το αίτημα και σήμερα τα ξημερώματα αναμένετο λόγω και των ισχυρών ανέμων να φθάσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου