Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Το ΠΑΛΑΤΙ του ΑΤΛΑΝΤΑ πατέρα της ΚΑΛΥΨΟΥΣ στην ΩΓΥΓΙΑ-GOZO


Νικόλαος Καμπάνης

Θα ήθελα στο σημείο αυτό να ξεκαθαρίσουμε ένα ιδιαίτερο σημείο, όσον αφορά στην τοποθέτηση της Καλυψούς στα πέρατα της Μεσογείου, από την πλειοψηφία (;) των θεωρητικών της Οδύσσειας.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο εκείθεν Ωκεανός, κάποτε ονομάστηκε Ατλαντικός. ... Και αφού ο Άτλαντας είναι και πατέρας της Καλυψούς, κάπου εκεί θα έπρεπε να "τραβιέται" και ο Οδυσσέας...
Όμως ο Όμηρος, απέναντι σε αυτούς τους αυθαίρετους είναι αμείλικτος, γιατί θα πρέπει, ο Οδυσσέας χωρίς κουπιά και χωρίς πλήρωμα, με μια μη αεροδυναμική σχεδία, φτιαγμένη μόνο από τον ίδιο εντός πέντε ημερών...
... Θα πρέπει με απαλό αγέρι πρίμο και ζεστό, με Άρκτο επ' αριστερά, μέσα σε 18 μέρες, να φτάσει έξω από την Κέρκυρα !
Τώρα μόλις αυτή τη στιγμή άρχισα να υποψιάζομαι, γιατί ορισμένοι δεν δέχονται την Κέρκυρα ως Σχερία... Ώστε τα τηλεκατευθυνόμενα πλοία των Φαιάκων να μοιράσουν την απόσταση, να πάρουν "πάνω τους" την ασάφεια (και να βγάλουν το φίδι απ' την τρύπα).
Μα και εκείνα τα έρμα τα πλοία δεν πάνε και όπου θέλουν, αφού με την έρευνα για το Δουλίχι, ανακαλύψαμε και τη θέση της άγνωστης Χαλκίδας στην οποία πήγαν και γύρισαν αυθημερών... Δεν είναι δυστυχώς η του Ευβοϊκού, αλλά η σημερινή Καλχίτσα βόρεια από τις Εχινάδες.
...Και εντάξει τελικά, το Golf stream βοηθάει τις θεωρίες των προαναφερόμενων μελετητών, κάνοντας ότι μπορεί εκτός Μεσογείου, εντός Μεσογείου τι stream ήταν αυτό που θα "σώσει τελικά την παράσταση";
Το ΠΑΛΑΤΙ του ΑΤΛΑΝΤΑ πατέρα της ΚΑΛΥΨΟΥΣ στην ΩΓΥΓΙΑ-GOZO.

Το παλάτι της Καλυψώ (όχι η σπηλιά που διέμενε με τον Οδυσσέα), στο νησί Gozo δίπλα στη Μάλτα, είναι το μεγαλύτερο ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΟ μνημείο των νησιών του εκεί αρχιπελάγους.
Τα στοιχεία για τον προσδιορισμό αυτόν εμπεριέχονται στην περιγραφή της κατάστασης του Οδυσσέα από την Αθηνά στη συνέλευση των θεών, στην αρχή της ραψωδίας α' της Οδύσσειας.
Εδώ, στη ραψωδία ε', γίνεται απλή αναφορά.
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ραψωδία ε' στίχος 242:
...... η μεν μετέβη στο παλάτι η Καλυψώ θεών ευλογημένη,
Διάδρομος μεταξύ των αιθουσών του ναού.

Με τα σημερινά δεδομένα: Το Άβατον
Προσωπικά ποτέ δεν πίστευα στην ύπαρξη εξωγηίνων.
Αυτή όμως η υποθαλάσσια κατασκευή μέσα σε σπήλαιο του Gozo, με υποχρεώνει να παραδεχτώ ότι εδώ στη Γη υπήρχαν παλαιότεροι Πολιτισμοί με λαμπρή τεχνογνωσία.

1 σχόλιο:

  1. Η Μάλτα αγαπητέ Καμπάνη και ειδικά το Γκόζο είναι πιθανότατα το νησί των Φαιάκων. Το δε νησί με την Καλύψω άντε βρές το…
    Είπαμε να βάζουμε λίγο πρακτική στις περιγραφές της Οδύσσειας γιατί διαφορετικά θα μοιάσουμε στον Ιούλιο Βερν.
    Τα χρονικά περιθώρια των ταξιδιών προφανέστατα αναλύουν μόνο τις αποστάσεις και δεν μπορούν να έχουν ακρίβεια.
    Είναι παραμύθι για μικρά παιδιά να μη γνώριζαν οι Κερκυραίοι τους Κεφαλλονίτες της τότε εποχής και ανάποδα.
    Δηλαδή γνώριζε ο Οδυσσέας τη Λευκάδα (που ίσως να ήταν και τμήμα του Βασιλείου του) και δεν κοίταζε πάρα πάνω να δεί την Κέρκυρα?
    Ξέρεις πόσα του φυλάγανε οι Κερκυραίοι από τα κουρσέματα που τους είχε κάμει? Σουβλιστό θα τον κάνανε άμα έβγαινε εκεί με τη σχεδία του. Χα χα, χα.
    Έπειτα η Κέρκυρα να παρουσιάζεται από τους αηδούς σαν νησί στην άκρη του κόσμου? Θα τρώανε ψημένα μπούτια στο κεφάλι που θα βάζανε και τσι τσέπες τους! Είχανε τσέπες οι χιτώνες αλήθεια τότε? Χα χα χα
    Σημ. Καλώς ή κακώς δεν θέλω να χρησιμοποιώ facebook και δεν μπορώ έτσι να παρακολουθήσω κάτι περισσότερο από αυτή την ανάρτηση.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή