Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Μέγα, το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΘΟΣ,να εορτάζουμε,την Άλωση της Πόλης, την 29η Μαίου.....

..Αναδημοσιευση  περσινης αναρτησης
(οπου  στο τελός ακολουθει και σχολιασμος)
στο face τα σχολια ειχαν ως εξης:
Ιωαννης Θεοδωροπουλος Το πιο πιθανό είναι αν δεν υπήρξε η πρώτη Άλωση να μην γίνονταν η δεύτερη. Όμως η συρρίκνωση της αυτοκρατορίας είχε αρχίσει προ πολλού, από τότε που ο Ελληνικός πληθυσμός αποδεκατίστηκε από τους παπάδες , δεσποτάδες, και αυτοκράτορες. Πιστεύω ότι το μοιραίο θα συνέβαινε, ίσως σε άλλο χρόνο και άλλη μορφή. Η άλωση άλλωστε ήταν η τελευταία πράξη της τραγωδίας για τους Έλληνες.
 Tim Sidiropoulos ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΜΗ; ΟΠΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΟΥΝ ΜΕ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ...ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ...ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΗΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΞΗΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ...ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΟΥΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΕ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΗΣΚΕ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΙΟΙ ΝΟΜΟΙ ΟΠΟΙΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΕΠΙΤΟΠΟΥ. ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΘ´ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΝ ΧΙΛΟΧΡΟΝΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΑΤΗΣΑΝ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝ. ΟΣΟ ΦΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ...ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΑΝΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ...ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ...ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ.
Tim Sidiropoulos ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΜΗ; ΟΠΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΟΥΝ ΜΕ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ...ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ...ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΙ Ν...Δείτε περισσότερα
Ελενη Γεροντοπουλου Συμφωνώ και επαυξάνω!!!!!! Ευχαριστώ πολύ για την ιδιαίτερη έμφαση που δίνεται στα γεγονότα. Προσωπικά πέρασα στα παιδιά μου και τώρα στα εγγόνια μου, την Αλωση της Πόλης από τους Φραγγους. Διάβασα την ανάρτηση σας, και την κοινοποιησα. Πριν μου την στείλετε εδώ. Σας ευχαριστώ πολύ!!!!! Να έχετε μια υπέροχη ημέρα..
ακολουθεί  το  αρθρο:
Ο Κωστας Δελιακης δημοσίευσε μια σημείωση.

Αποτελεί,μέγα ιστορικό λάθος, να εορτάζουμε την Άλωση της Πόλης,την 29η Μαίου, κάθε χρόνο τέτοια μέρα ,καθώς σε ιδιαίτερα σημαντικά Ιστορικά γεγονότα, όπως η Άλωση,η έννοια του ιστορικού λάθους,δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο και πάντα,σε μιά ημερολογιακή απόκληση. Μπορεί να εντοπίζεται και στο πεδίο,ενδεχόμενα, της “λαθεμένης στόχευσης”,που είναι το σημαντικότερο,ως ημέρας Μνήμης, του συγκεκριμένου συμβάντος.Ιδιαίτερα που η Άλωση της Πόλης,στους Οθωμανούς,συγκλώνισε,όταν συνέβει,όλο τον γνωστό τότε Κόσμο και σήμανε για την Ελλάδα και τους Έλληνες,όπου γής, μιά πολυαιώνια, περιπέτεια και κατάπτωση,μιά αφετηρία πολλών κακών,που κουβεντάζονται ακόμη και σήμερα,όπως ήταν φυσικό,από τον Ελληνισμό. Απο τα παιδικά σχολικά βιβλία μάθαμε και εξακολουθούν να μαθαίνουν ακόμη και τα παιδιά των παιδιών μας,πως σαν σήμερα έγινε η Άλωση της Πόλης,ωσάν να έγινε ΜΙΑ Άλωση, που ήταν και καθοριστική. Εκείνο που δεν μαθαίνουμε,είναι,πως έγιναν ΔΥΟ Αλώσεις και που η 1η ιδιαίτερα, δημιούργησε όλες τις δυσάρεστες προϋποθέσεις για την 2η και οριστική Άλωση στους Οθωμανούς. Είναι ωσάν να απεβίωσε ένα προφιλές μας πρόσωπο,που οι οικείοι του,ΑΓΝΟΟΥΝ όταν τους ρωτούν,για τους ιδιαίτερους λόγους της αποβίωσης του,αφού το γεγονός συνέβει,έτσι κι αλλοιώς και δεν απαιτεί την ανάγκη ιδιαίτερης υπόμνησης. Οι πραγματικοί όμως λόγοι αυτής της απώλειας;

Την 12η, προς 13η Μαρτίου 1204, έγινε η 1η Άλωση της Πόλης,από τις συνασπισμένες τότε Ευρωπαϊκές ηγεσίες (με την Δ΄Σταυροφορία),όταν το Βυζαντινό κράτος,όπως βεβαιώνουν οι Ιστορικοί, “ είχε πάψει να τους εξυπηρετεί”.Κατ΄ αυτήν, αφού υφάρπαξαν, όλους τους οικονομικούς πόρους των Ελλήνων Πολιτών του Βυζαντίου μοιράζοντας τους μεταξύ τους ,λεηλάτησαν τις εστίες τους και την Πόλη τους,απογυμνώνοντάς την από κάθε αξιόλογου μνημείο και έργο του τότε και του πολυαιώνιου Πολιτισμού τους. Και δεν αρκέστηκαν μόνο σ αυτά.Διαμέλυσαν και την χώρα τους,έως την Κρήτη, εγκαθιστώντας για αιώνες (2,5 αιώνες, και 7 έτη) Λατινογενείς ξενόφερτες ηγεσίες, διαμορφώνοντας έτσι στους Έλληνες Πολίτες,ένα έντονο αντιλατινικό πνεύμα,εξ αιτίας της πολυαιώνιας αυτής ,ταλαιπωρίας τους. Μετέβαλλαν, έτσι και μ’αυτόν τον τρόπο,μιά ακμάζουσα Πόλη ,του 1.000.000 και πλέον κατοίκων, στην μικρή και ασήμαντη πλέον πολίχνη ,των 80 με 100.000 ψυχών,τις ημέρες της 2ης και οριστικής Άλωσης ,στους Οθωμανούς. Πράγμα που σημαίνει πως εάν δεν είχε υπάρξει ,η 1η Άλωση ,δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα είχαμε την ατυχή εξέληξη, της 2ης .

Η έννοια της Μνήμης ,στο οργανόγραμμα μιάς Πολιτείας των Εθνικών επετείων,έχει την σημασία πως,πέραν της υπενθύμισης σημαντικών ιστορικών γεγονότων ,έχει και την ανάγκη να λειτουργήσει η συγκεκριμένη μέρα του εορτασμού, κι ως ηθικό δίδαγμα ,για την αποτροπή ενδεχόμενων ,παρόμοιων αρνητικών φαινομένων, στο μέλλον. Στοιχείο ,που η σημερινή ημέρα , ΔΕΝ την υπηρετεί και απαιτεί την συμπλήρωσή της,εάν όχι την διόρθωση, με τις παραπάνω αναφερόμενες ημέρες ,12η και 13η Μαρτίου.

(Τα παραπάνω απεστάλησαν με μέηλ στον Υπουργό Παιδείας, κο Φίλη, Παρασκευή 27/5/2016 και ωραν 23:ο7, προς αποκατάστασην του λάθους,επ ευκαιρία της ημέρας Μνήμης,της Άλωσης,της Πόλης.)

2 σχόλια:

  1. Δυο λόγια μόνο προς απάντηση:
    Η ιστορία των εθνών έχει ομοιότητες με τη θρησκεία τους.
    Το ενδιαφέρον στρέφεται στη ποιότητα του λιβανιού και όχι στα λόγια του παπά.
    Το λιβάνι ευφραίνει αλλά αποβλακώνει.
    Η σκέψη κουράζει αλλά ξυπνάει.
    Και ο κόσμος φυσιολογικά την δολίως προσφερόμενη ευκολία του θα κοιτάξει.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκειό που δεν αναφέρει κανένας είναι τη ποιότητα του πολιτισμού που είχαν οι Λατίνοι την εποχή εκείνη, πριν την Αναγέννηση δηλαδή.
    Αν αναφερθούμε στην Βυζαντινή περίοδο προσωπικά δεν έχω κατασταλάξει πως πέρασαν οι Έλληνες αυτή τη περίοδο αλλά και ποιο ακριβώς επίπεδο πολιτισμού υπήρχε στην επικράτειά της και ποια ήταν η επίδραση του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού στο Βυζάντιο. Ήταν τάχα στο βίο των αυτοκρατορικών οικογενειών, στην ελίτ δηλαδή?
    Αλήθεια υπήρξε έστω και μία εφεύρεση ή επιστημονική πρόοδος έστω θεωρητικά στην Κωνσταντινούπολη????
    Η Πόλη λοιπόν είχε αλωθεί από της ιδρύσεώς της, οι τούρκοι ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα.
    Χα χα χα χα χα.

    Το μόνο που έχω καταλάβει είναι ότι από την αρχαιότητα όποιος πρόσφερε λίγο νεράκι για να μεγαλώσει το δενδράκι του πολιτισμού τον έκλεε η μάνα του.
    Αλήθεια έχουμε σκεφτεί οι περισσότεροι τι σημαίνει πολιτισμός? Γιατί η Πόλη ήταν το λίκνο του!!! (Εγώ έτσι έμαθα)…
    Οι Λατίνοι και οι αηπάνουθε εσαεί χρήμα και συμφέροντα έψαχναν και ψάχνουν από την Ελλάδα και πέρα δυστυχώς. (Ελλάδα – Κύπρος)
    Κοιτάτε παράδειγμα τον «εκπολιτισμό» τση Αφρικής.
    Υ.Γ.
    Δεν αφήνουμε αυτή τη κουβέντα να πιάσουμε καμιά άλλη να μη πικραινόμαστε σαν ΕΛΛΗΝΕΣ?

    Χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή