Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Αλλάζει ο νόμος για την ανακύκλωση, πρόστιμα μέχρι 500 ευρώ

Αλλαγές στο νόμο περί ανακύκλωσης προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος με το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε και θα είναι σε διαβούλευση για 30 ημέρες. 

Παράλληλα, ο υπουργός περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης προανήγγειλε και νομοθετική ρύθμιση για τη σταδιακή κατάργηση της πλαστικής σακούλας σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ.

Με τον νέο σχεδιασμό προβλέπεται να γίνεται  χωριστά η συλλογή χαρτιού, μετάλλου, γυαλιού και πλαστικών ενώ οι φορείς των συλλογικών συστημάτων διαχείρισης (ΣΣΕΔ) δεν θα μπορούν να εκτελούν εργασίες εναλλακτικής διαχείρισης όπως είναι η συλλογή, η μεταφορά, η αποθήκευση και η εκμετάλλευση των απορριμμάτων, χωρίς προηγουμένως να έχουν πάρει σχετική άδεια από Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ).

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου,  οι Δήμοι θα εχουν την δυνατότητα να μπαίνουν στο παιγνίδι της εναλλακτικής διαχείρισης εφαρμόζοντας προγράμματα ανακύκλωσης και να επιβάλουν πρόστιμα ύψους από 20 έως 500 ευρώ ακόμη και σε ιδιώτες στην περίπτωση που δεν υλοποιούν το πρόγραμμα που έχει αποφασιστεί.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου