Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΦΩΤΗ ΧΑΛΙΩΤΗ -ΙΟΝΙΑΝΠΡΕΣΣ- ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Ο ΦΩΤΗΣ ΧΑΛΙΩΤΗΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝ. ΛΥΚΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ..

Habemus Papam ?

Μόλις πριν λίγα λεπτά διάβασα τις δηλώσεις που έκανε ο αντ- αυτού κ. Λυκούδης στον Σάκη Βούτο, σχετικά με το έργο της Πλατείας και όσους..τολμούν να αμφισβητούν το «αλάθητό» του και... ανατρίχιασα!
Ωστε λοιπόν, αν κάποιος από τους κατοίκους της Κεφαλονιάς έχει διαφορετική άποψη και βρίσκει το θάρρος να την έκφράσει ελεύθερα μια και, μέχρι σήμερα τουλάχιστον κύριε Λυκούδη, στην Ελλάδα εξακολουθούμε να έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και η ελευθερία του λόγου είναι κατοχυρωμένη ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ , αυτός ο «κάποιος πολίτης» λοιπόν, σύμφωνα με τις αρχές του κ. Λυκούδη, θα πρέπει οδηγηθεί επειγόντως στον... γιατρό, αφού, η απλή έκφραση αμφιβολιών και η διατύπωση εξ ίσου απλών ερωτημάτων δεν είναι παρά μια ...ωμή ομολογία πως «το μόνο του μέλημα είναι να μην πετύχει το στόχο της η Δημοτική Αρχή. Και ετσι κάνει κακό στον τόπο, όχι σε μας»!!!

Και το ...ωραιότερο όλων; «Ας μας αφήσουν να παραδώσουμε μια σύγχρονη και ανθρώπινη πλατεία» φωνάζει με...σπαρακτική φωνή που ραγίζει απο τη συγκίνηση , έτοιμος να ξεσπάσει σε κλάμμα βουβό πλήν έντονα πατριωτικό ο κύριος Λυκούδης!!!  Για να καταλήξει με το πλέον.. βαρύγδουλο και εξ ίσου εντυπωσιακό: «Όχι άλλα κόμπλεξ εις βάρος του τόπου μας!»
Δεν είναι η πρώτη αλλά δυστυχώς ούτε η τελευταία φορά που ο κ. Λυκούδης επιχειρεί να μας πείσει περί του «αλάθητού» του και του «Μεσιανικού» του ρόλου στα Κεφαλονίτικα πράγματα! Κι αυτό αποτελούσε ανέκαθεν (και εξακολουθεί να αποτελεί) το μείζον πρόβλημα στην τρέχουσα πολιτική και κοινωνική μας ζωή!
Μόνο ο κ. Λυκούδης λοιπόν διαθέτει όνειρα και.. οραμα για τη Κεφαλονιά!  Μόνο αυτός και η ομαδούλα του αντι-δημαρχείου! (Προσέξτε αυτό το.... πρσδιοριστικό του τόπου)!
Το όνειρό του λοιπόν είναι να παραδώσει μια σύγχρονη κι ανθρώπινη πλατεία»! Και όποιος τολμάει να κάνει άλλο όνειρο, δεν μπορεί παρά να είναι... κομπλεξικός και η δημοτική του «εξοχότητα» ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ , θα τον είχε «μπουζουριάσει» σε χρόνο μηδέν, και θα τον είχε αποστείλει με ισχυρή συνοδεία, σε κάποιο δημόσιο ψυχιατρείο, με τη κατηγορία του τρελλού! Αφού, μόνο ένας τρελλός μπορεί να αμφισβητήσει τα οράματα και το Μεσιανισμό του αντ-αυτάτου μας!
Αυτά με το τελευταίο ξέσπασμα του κ. Λυκουδη, τα περί.... κόμπλεξ, πεμπτο-φαλαγγιτών(!) και..ανάγκης γιατρού!
Δεν ξέρω τι πρόκειται να απαντήσουν όλοι όσοι εχουν τολμήσει να σχολιάσουν, να αμφισβητήσουν και να κρίνουν τα ονειρικά οράματα του κ. Λυκούδη!
Εγώ όμως,
Επειδή ότι λέω και ότι γράφω , εκφράζει την παθολογική αγάπη μου για τούτο τον τόπο, και την επιθυμία μου να τον δει πραγματικά ΣΥΓΧΡΟΝΟ, επιτέλους ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ και φυσικά μακριά, πολύ μακριά από τα χέρια όλων εκείνων που αποπειρώνται να παίξουν με το μέλλον του και το μέλλον των ανθρώπων που ζουν και τολμούν να ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ πέρα και έξω απο σαβουρο-ιδέες της στιγμής  δίπλα η.. λιγο πιο πέρα από τα βαρβαρα παιγνίδια της πιο αγοραίας πολιτικής που έχει ποτέ επιβληθεί
επειδή είμαι ΑΚΟΜΑ στο γιατρό, και πάιρνω ΟΛΑ τα χάπια μου, διαθέτω μια υπέρ το δέον υψηλή διανοητική ευκρίνεια (Και με ιατρική βουλα) και δεν βλέπω κανένα μα κανένα πρόβλημα να εκφράσω τα όσα νοιώθω, κρίνω, πιστεύω, εγκρίνω η απορρίπτω, διατυπώντας ερωτήματα και εκφραζοντας απορίες....
Επειδή εγώ, τολμώ να ομολογήσω πως εύχομαι, ελπίζω και προσεύχομαι να υλοποιηθεί και να ολοκληρωθεί το έργο της Πλατείας, έστω έτσι όπως μας λένε πως πρόκειται να βγει., γιατί οτιδήποτε άλλο συμβεί , θα είναι οδυνηρό και πέρα για πέρα καταστρεπτικό όχι μόνο για το Αργοστόλι αλλά για όλο το νησί και τον τουρισμό του!
Επειδή εγώ δεν νοιώθω να εκφράζω κανένα μα κανένα .... κόμπλεξ αλλά απλώς την έγνοια, τους φόβους και την αγωνία ενός οποιουδήποτε αγνού, ανώνυμου Κεφαλονίτη που το μόνο που του έχει απομένει στις μέρες μας είναι το δικαίωμα να.... ονειρεύεται !
Για όλα αυτά τα «επειδή» λοιπόν (αλλά και άλλα τόσα κι ακόμα περισσότερα που θα μπορούσα να μπορούσα να συνεχίσω να παραθέττω εδω, διακινδυνεύοντας να θεωρηθώ από αρκετούς από σας, υπερβολικός) καταλήγω στο «δια ταύτα»:
Κύριε Λυκούδη αφήστε επιτέλους αυτό το ... παπικό ύφος!  Δεν μας εντυπωσιάζει. Δεν μας αφοπλίζει! Και το κυριότερο: Δεν μας  φοβίζει! 
Το πολιτικό σας ύφος και η πολιτική σας γλώσσα εξακολουθούν να καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις του όποιου...Δόγη αλλά η Κεφαλονιά εδώ και πολύ καιρό έχει αποκηρύξει ... Πρίγκηπες , Μακιαβέληδες και λοιπούς φαιδρούς ρετρο- ομιλητάδες!
Κύριε Λυκούδη, αναγνωρίζω κάτι που εχω τολμήσει να εκφράσω εδώ και πολύ καιρό, τόσο μέσα από τα γραπτά μου οσο και τις ραδιοφωνικές και άλλες μου εκπομπές:  Είστε ένας έξυπνος άνθρωπος... Με ιδέες και προτάσεις που υπο προϋποθέσεις θα μπορούσαν να κριθούν από θετικές έως πολύ ενδιαφέρουσες. Και με ικανότητες πολλές για διοίκηση και οργάνωση.
Αφήστε λοιπόν επιτέλους στην άκρη αυτή τη πολιτική του μίσους.. Που σε κάθε ευκαιρία αποκαλύπτει ΔΙΚΑ ΣΑΣ συμπλέγματα,     ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ φοβίες, ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ αδυναμίες.
Γιατί, στις ύβρεις, τις απειλές, τη λάσπη και στην αποπειρα για πολιτική, κοινωνική και επαγγελματική εξαφάνιση των όποιων αντιπάλων, καταφεύγουν εκείνοι που μισούν τον διάλογο και την δια του λόγου αντιπαράθεση, αφού, γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον τις δικές τους αδυναμίες, σε όλα μα όλα τα επίπεδα...
Κύριε Λυκούδη. ΟΧΙ, ούτε μια στιγμή ευχήθηκα να μην προλάβει η Δημοτική Αρχή να ολοκληρώσει το έργο της στις προβλεπόμενες προθεσμίες..
Κύριε Λυκούδη, ΟΧΙ, ούτε μια στιγμή δεν σκέφτηκα να κάνω κακό στον τόπο ετούτο που λατρεύω..
Κύριε Λυκούδη, ΟΧΙ, να είστε σίγουρος πως εγώ τουλάχιστον δεν διαθέτω κανένα μα κανένα κόμπλεξ  και όταν διαβάζω τις αναφορές σας σε τέτοιου είδους.... χαρακτηριστικά, αναρωτιέμαι μηπως μπερδεύετε είκόνες και καθρέφτες...
Κύριε Λυκούδη, σας προκαλώ, αντί  να συνεχίζετε αυτούς τους μοναχικούς , Δον-Κιχωτικούς σας μονόλογους, να δοκιμάσετε να κοιτάξετε επιτέλους τους Κεφαλονίτες στα μάτια και να τολμήσετε ενα τους μιλήσετε ανθρώπινα, ξεκινώντας με ένα πολύ απλό, που όμως εσείς αγνοείτε μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον : «Σήμερα δεν έχω να σας πω τίποτα. Σήμερα είμαι εδώ για να σας ακούσω»!
Κι αυτό θα είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για μια πραγματικά εντυπωσιακή αλλαγή!
Πολυ όμορφο ακούγεται για να γίνει αληθινό! Γιατί πολύ φοβάμαι πως  ούτε το θέλετε αλλά το κυριότερο, ακόμα κι αν το θέλατε, δεν θα μπορούσατε ποτέ να το πετύχετε... Ποτέ..
ΥΓ   Επειδη σας είπα, από την αρχή πως ΕΓΩ είμαι στο ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ, μόλις τώρα έλαβε επείγον μηνυμά του να πάω για ύπνο. Κι αυτό θα κάνω, αφήνοντας για αύριο το δεύτερο και πιο ουσιαστικό μέρος αυτου του άρθρου με τα ερωτήματα και τις απορίες μου σχετικά με το έργο της Πλατείας Αργοστολίου!
ΥΓ1  Πάντως, αυτό που με έχει ενθουσιάσει είναι η ιδέα του... μυστικού φωτισμού της Πλατείας και θα ήθελα να μάθω περισσότερα!
ΥΓ3 Περιμενω με μεγάλη αγωνία το ολοκληρωμένο όραμά σας για τη Παλική. Εσείς το υποσχεθήκατε. Θα έχει και αυτό ημερομηνία λήξεως την 15η Ιουνίου;
Καλή σας νύχτα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου