Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
POROSNEWS

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

Στην Κεφαλονιά η Ομηρική Ιθάκη


ΚΑΙ  4 ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ  ΣΕ ΕΚΤΟς ΝΗΣΙΟΥ ΣΕΛΙΔΑ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
αυτα ειναι αυθερεσιες, αραγε πια συμφεροντα ειναι απο πισω, ποσο αφελεις πιστευουν οτι είμαστε για να τα μασισουμε οπως τα μασανε οι εγγλεζοι και οι αμερικανοι. μμ μμ μμ πιναει καμια αγελαδα κανενα γαιδουρακι κσκσκσκοθοθο
George είπε...
Έτυχε τόσο μεγάλης προβολής αυτή η θεωρία που αμφισβητείται από τους αρχαιολόγους, που αυτό και μόνο δημιουργεί υποψίες.Εγώ πέρα από τυχόν επιστημονικά επιχειρήματα που υπάρχουν δεν καταλαβαίνω γιατί στην Ιθάκη υπάρχουν και επιβιώνουν τα τοπονύμια της Οδύσσειας και όχι στην Κεφαλλονιά? Γιατί δεν τυχαίνουν παρόμοιας προβολής τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Ιθάκη, που ΔΕΝ ενισχύονται από το κρατος?Μπορώ να γράψω κι άλλα, δεν έχει νόημα.Απλά πιστεύω ότι κάποιοι έχουν ανάγκη προβολής και επειδή η Ιθάκη είναι ένα μικρό νησί πολύ θα ήθελαν να εκμεταλευτούν το όνομα της, που όπως και να το κάνεις είναι γνωστό παγκοσμίως.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Notis Nidriotis είπε...
Πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι οι Ιθακήσιοι είναι οι πραγματικοί απόγονοι του Οδυσσέα. Με την Κάθοδο των Δωριέων, οι Ιθακήσιοι διώχτηκαν από την πατρίδα τους, που ήταν η σημερινή Λευκάδα και μετακόμισαν στην Ομ. Σάμη,παίρνοντας μαζί τους με ότι περιουσιακό στοιχείο μπόρεσαν να μεταφέρουν και το όνομά τους και την Ιστορία τους και τα τιμαλφή τους και την παράδοσή τους και τη δόξα τους.
Η Ιθάκη ήταν α) μόνη και βορειοδυτικότερη όλων, β) η σημερινή Ιθάκη και η σημερινή Κεφαλονιά είναι δίδυμα νησιά από υπάρξεώς τους, άρα δεν μπορεί να είναι η Ιθάκη γ) Η Ιθάκη ήταν στο ενδιάμεσο της διαδρομής Θεσπρωτίας και Δουλίχιου, άρα συμφωνεί με το πρώτο, δ) τα δίδυμα Δουλιχιόν τε Σάμη τε και το τελευταίο η δασώδης Ζάκυνθος βρίσκονται απέναντι από την Ηλεία, σε αντίθεση με την Ομ. Ιθάκη που είναι απόμακρη από την Ηλεία ε) Η σειρά των νησιών είναι από ΒΔ προς ΝΑ, Ιθάκη - τα δίδυμα Δουλίχιόν τε Σάμη τε και τελευταία η Ζάκυνθος. Αυτή η γεωγραφική τοποθέτηση ταυτίζεται με την περιγραφή που κάνει ο Βιργίλιος στην Αινειάδα του. Από Κρήτη ερχόμενος συναντά τη Ζάκυνθο, αμέσως μετά τα δίδυμα Dulichiumque Sameque και τέλος την Ιθάκη και το Νήριτο του μισητού Οδυσσέα!Αυτές οι καθαρές περιγραφές που μας δίνει ο Όμηρος και επιβεβαιώνει ο Βιργίλιος, αν θέλαμε να τα τοποθετήσουμε στο Χάρτη, αβίαστα η Ομηρική Ιθάκη τοποθετείται στη Λευκάδα, η Σάμη στο Θιάκι (με Αστερίδα το Αρκούδι, που είναι ακριβές αντίγραφο της Ομηρικής περιγραφής και είναι στο διάμεσο Ιθάκης - Σάμης) , το Δουλίχιο στην Κεφαλονιά και τελευταία η Ζάκυνθος. Προσοχή, μην ξεχνάμε ότι ερευνούμε τον Όμηρο κι όχι τον Στράβωνα ή τον Απολλόδωρο ή τον Διονύσιο τον Περιηγητή ή οποιονδήποτε άλλον! Βασική αρχή της Επιστημονικής έρευνας!
ΝΩΝΤΑΣ ΓΑΖΗΣ
Nodas Gazis είπε...
Μετά απ' αυτήν την απίστευτη Δημοσιότητα σε Παγκόσμια Κλίμακα, μετά από τις πομπώδεις εμφανίσεις και τις Γεωλογικές έρευνες για τυχόν ύπαρξης ενός ρυακιού μεταξύ Παλικής και υπόλοιπης Κεφαλονιάς, που χωρίς καμία ένδειξη έγραψε κάποτε ο Στράβων και χωρίς καμία βιβλιογραφική παραπομπή, ήδη κατέρευσε αυτή η θεωρία. Δικαιωθήκαμε λοιπόν όσοι την αντικρούσαμε από την αρχή. Σαφώς ουδέποτε υπήρξε νησί η Παλική. Το πιό παράλογο είναι ότι ένα υποτιθέμενο ρυάκι δημιούργησε μία πομπώδη θεωρία (ενώ κάποιοι ψάζνουν για Υδατάνθρακες), κορόϊδεψαν το Λαό της Παλικής και κυρίως την Παγκόσμια Επιστημονική Κοινότητα και την ίδια στιγμή παραβλέπουν ένα τεράστιο Πορθμό που αποτελείται από 2 Λιμνοθάλασσες, ένα Δίαυλο για τα πλοία και δύο εγκαταλειμένες Αλυκές και μιας τεράστιας έκτασης 22.500 στρ. ή 22.5 τετραγωνικών χιλιομέτρων όχι απλά τον διαγράφουμε και δεν τον υπολογίζουμε αλλά τον θεωρούμε ως μη υπάρχοντα και χαρακτηρίζουμε την Λευκάδα ως χερσόνησο της Ακαρνανίας, την ίδια στιγμή που το φανταστικό ρυάκι το ανάγουμε σε Πορθμό, εκεί που το υψόμετρο είναι 184 μ. από την θάλασσα! Αυτά είναι ιστοριούλες για παιδάκια!!! Ήδη αυτή η θεωρία μπήκε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας!

ΑΝ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΥΠΗΡΞΕ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ....
Η απόσταση από το χοιροστάσιο του Ευμαίου μέχρι το παλάτι ήταν 1,5 χλμ. λένε οι ερευνητές Ιθάκη είναι η Κεφαλονιά, ή τουλάχιστον ένα τμή...
GREEKGENETICS.BLOGSPOT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου