Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
POROSNEWS

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ --- ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ                                                        21/11/2016

                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το τελευταίο  διάστημα δεχόμαστε παράπονα Δημοτών μας για καύση στερεών απορριμμάτων και ιδιαίτερα πλαστικών, ελαστικών και άλλων επικίνδυνων για την υγεία στερεών υλικών, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της πεδιάδας της Κρανιάς.
Η περιοχή αυτή, βρίσκεται κοντά στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης του  Αργοστολίου, με κίνδυνο οι αθλητές και οι περιπατητές στο άλσος του Κουτάβου, να αναγκάζονται να εισπνέουν συχνά, επικίνδυνες για την υγεία χημικές ουσίες.    
Ως γνωστόν, η ανεξέλεγκτη καύση πλαστικών και σκουπιδιών απαγορεύεται.
Απελευθερώνονται  στην ατμόσφαιρα  διάφορες  βλαβερές ουσίες όπως διοξίνες  κ.λ.π.  Ιδιαίτερα όταν υπάρχει άπνοια και υγρασία αυτές επικάθονται στα χόρτα, στο έδαφος, στο νερό και εύκολα πλέον περνούν στην τροφική αλυσίδα. Πρόκειται για ιδιαίτερα επικίνδυνες ενώσεις, κάποιες από τις οποίες είναι  βλαβερές ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες.

Η Υγεία το ανθρώπου  μπορεί να κινδυνεύει από τις παραπάνω ουσίες  μέσω του αέρα που αναπνέει, ή και μέσω των προϊόντων που καταναλώνει, όταν αυτές εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα.
Τα στερεά αυτά απόβλητα θα πρέπει να παίρνουν την  επιβεβλημένη  πορεία, μέσω του όποιου πιστοποιημένου συστήματος διαχείρισης και να μην καταλήγουν καιόμενα,  στο  περιβάλλον  και την τροφή μας.
Τα ελαστικά αυτοκινήτων με το ανάλογο εναλλακτικό σύστημα, τα ανακυκλώσιμα πλαστικά στους κάδους ανακύκλωσης της ΕΔΑΚΙ ΟΤΑ Α.Ε & για τα λοιπά στο χώρο διαχείρισης αποβλήτων στο ΧΥΤΥ στην Παλοστή.
Καλούνται οι πολίτες, σε μια ενεργή προσπάθεια για την αποτροπή της παράνομης και ανεξέλεγκτης καύσης των στερεών αποβλήτων και ιδιαίτερα των πλαστικών.


                                                                           

                                                                   Ο Α/Δήμαρχος Καθημερινότητας                                                                              Σπυρίδων Ματιάτος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου