Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

«Φρούριο» η Αθήνα, περιμένει το Μπαράκ Ομπάμα

Αθήνα
Στην Αθήνα καταφθάνει την Τρίτη ο απερχόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα. Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για τις δύο ημέρες της παραμονής του στην Αθήνα, ενώ απαγορεύτηκαν οι σε μεγάλο μέρος του κέντρου της πόλης και τη Βουλιαγμένη όπου θα διαμείνει.
Η απαγόρευση συγκεντρώσεων ισχύει από τα ξημερώματα της Τρίτης ώς το απόγευμα της Τετάρτης. Καλύπτει το κέντρο της Αθήνας και περιμετρικά σε μεγάλη ακτίνα, καθώς και όλες τις διαδρομές που θα ακολουθήσει κατά τις μετακινήσεις του, από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τον Αστέρα της Βουλιαγμένης, όπου και θα διαμείνει.

Κανένα δρομολόγιο δε θα πραγματοποιηθεί από και προς το αεροδρόμιο από τις 10:20 πμ ώς τις 11:20, ενώ θα κλείσουν οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Ακρόπολη και Συγγρού - Φιξ.

Ουσιαστικά, το μόνο κομμάτι της Αθήνας στο οποίο δεν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις και πορείες, είναι η Ομόνοια και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, αλλά και εκεί θα επιτηρούνται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Κανονικά θα κυκλοφορούν την Τρίτη οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ οι εργαζόμενοι στο Μετρό και το Τραμ θα πραγματοποιήσουν κανονικά τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει και έτσι οι συρμοί του Μετρό και του Τραμ θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί.
Εξαιτίας της αδυναμίας προσέλευσης μαθητών και εκπαιδευτικών, λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύσουν για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα, κλειστά θα παραμείνουν μία σειρά από σχολεία στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων.
Καθόλη τη διάρκεια της επίσκεψης επί ποδός θα βρίσκονται 3.000 - 4.000 αστυνομικοί από ειδικές δυνάμεις, ΜΑΤ, υπηρεσιών τάξης και ασφάλειας, ενώ θα συνδράμουν και περισσότεροι από 500 αμερικανοί πράκτορες.
Τις προηγούμενες ημέρες οι Αμερικανοί σε συνεργασία με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξέτασαν εξονυχιστικά τους χώρους όπου αναμένεται να κινηθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Επιπλέον σε κάθε μετακίνηση οι δρόμοι θα κλείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ σε κομβικά σημεία θα βρίσκονται ελεύθεροι σκοπευτές και «μυστικοί» αστυνομικοί.
Γενικότερα, «διαβολοβδομάδα» περιμένει την ΕΛ.ΑΣ., λόγω της επίσκεψης Ομπάμα και της καθιερωμένης πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου 48 ώρες αργότερα.
Στόχος των Αρχών οι κινητοποιήσεις να γίνουν απρόσκοπτα, καθώς εικόνες από τυχόν επεισόδια θα μεταδοθούν σε όλον τον κόσμο και θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο για τη χώρα.
Αυτό θα είναι μια καλή πρόβα τζενεράλε για την Πέμπτη το απόγευμα που το κέντρο της Αθήνας θα «κλείσει» εκ νέου λόγω της πορείας προς την πρεσβεία των ΗΠΑ για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Newsroom ΔΟΛ - &  in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου