Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Τι θα γίνει με την ενισχυτική διδασκαλία???? ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙς?


Ανακοίνωση
του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης για τις προσλήψεις στην Ενισχυτική Διδασκαλία
29.12.2016
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις για το πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια. Προηγουμένως «κόπηκαν» τα Γυμνάσια Πάστρας και Σάμης από κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας και ισχύει η συνδιδασκαλία μεταξύ των σχολείων Κεφαλονιάς-Ιθάκης(!!!).
Ποια είναι τα αποτελέσματα; Μπόρεσε το Υπουργείο Παιδείας και η τοπική Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να προσλάβουν σε ορισμένους κλάδους λιγότερο προσωπικό, οδηγώντας σε παραιτήσεις συνάδελφους (κάτι που ουσιαστικά παραβιάζει τον πίνακα) και ελαστικοποιώντας τις εργασιακές σχέσεις όσων προσλήφθηκαν (πχ με το να πηγαινοέρχονται από Κεφαλονιά σε Ιθάκη και το αντίστροφο). Εν τέλει, συμπτύσσονται κενά. Ας μην ξεχνάμε ότι στο κανονικό πρόγραμμα των νησιών μας λείπουν ακόμη 18 εκπαιδευτικοί. Την ίδια ώρα πολλοί αναπληρωτές και άνεργοι εκπαιδευτικοί στο νησί μας αναζητούν ώρες διδασκαλίας. Και όσοι προσλαμβάνονται θα χρειαστεί, όπως και την περσινή χρονιά να μετακινούνται από τη μια άκρη του νομού στην άλλη, με δεδομένο τις μεγάλες αποστάσεις, τις προβληματικές χερσαίες συγκοινωνίες και την απουσία τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την Ιθάκη. Στην πράξη διευρύνεται κάθε χρόνο και περισσότερο η ελαστικότητα στις εργασιακές σχέσεις. Ταυτόχρονα, οι καταργήσεις των κέντρων στα περιφερειακά σχολεία, υποχρεώνουν τους μαθητές, όπως της περιοχής Ελειού – Πρόννων στην περίπτωση της Πάστρας, να μετακινούνται προς το Αργοστόλι ή αλλού και τελικά να μη εγγραφούν όσοι οι μαθητές έχουν πραγματική ανάγκη. Σημειώνουμε ότι για την Πάστρα αίτηση για ενισχυτική είχαν κάνει 36 μαθητές,

η μεγάλη δηλαδή πλειοψηφία του σχολείου. Αποδεικνύεται ότι αυτό που ονομάζεται «εξορθολογισμός δαπανών» και το στηρίζει και αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, σημαίνει περικοπές μαθημάτων, ανεργία, δύσκολες εργασιακές συνθήκες, αδιαφανείς διαδικασίες και μια συνεχιζόμενη αδικία για τους εκπαιδευτικούς.
Απαιτούμε να λειτουργήσει άμεσα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (στα Λύκεια) για την οποία δεν ακούγεται τίποτε και η Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα Γυμνάσια, καλύπτοντας κάθε περιοχή με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, έτσι ώστε να είναι προσιτή για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη.
Στοιχεία επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου