Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Βασικά σημεία αίτησης-Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλήνιες ΓΕΛ 2017

Υπενθυμίζεται ότι η προσθεμία υποβολής της Αίτησης- Δήλωσης λήγει την  Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, που είναι πάρα πολύ σύντομα και δημιρουγεί προβλήματα στους υποψήφιους εν όψει και των σχολικών εκδρομών. Για το λόγο αυτό και η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει παράταση της προθεσμίας, αλλά δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα κάποια αντίδραση από το Υπουργείο Παιδείας.
Στο  επισυναπτόμενο έγγραφο των οδηγιών υπάρχει η παραπομπή στο Dropbox, όπου έχουμε ανεβάσει τα αρχεία με τις βάσεις του 2016 ανά Επιστημονικό Πεδίο στο Μηχανογραφικό του 2017, όπως θα διαμορφωθεί με τις αλλαγές ή ανακοινώσεις αλλαγών, τις οποίες έχουμε συμπεριλάβει στα αρχεία αυτά [2  νέα και μοναδικά πανεπιστημιακά τμήματα Τουρισμού, τα 9 τμήματα ΤΕΙ  που είχαν χαρακτηριστεί ως μεταβατικά με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» και θα καταργούνταν και που επανέρχονται στο Μηχανογραφικό από φέτος και επισήμανση  για την αναμενόμενη ψήφιση του άρθρου 58 του  Ν/Σ του Υπουργείου Ναυτιλίας για την εισαγωγή σπουδαστών στις Σχολές του Λιμενικού Σώματος με Πανελλήνιες Εξετάσεις κτλ).

Με εκτίμηση,
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ &
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ
ΠΗΓΗ  http://www.portoni.gr/2017/02/22/βασικά-σημεία-αίτησης-δήλωσης-συμμετ/




1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ  &
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ  ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ- ΔΗΛΩΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ (ΜΑΘΗΤΩΝ & ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ) ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΩΝ  ΓΙΑ ΤΙΣ
ΠΑΝΕΛΛAΔΙΚΕΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2017
2. ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ  ΑΝΑΠΗΡΙΑ  & ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ  Ή  ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ
3. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΕΣ
ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ  (5% ΤΩΝ ΕΙΣΑΚΤΕΩΝ)

Για οποιαδή-ποτε περαι- τέρω απορία   ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνή-σετε μαζί μας  ή  να μας
επισκεφθείτε:

ΚΕ.ΣΥ.Π.
Αργοστολίου
Μίνωος 3 (στενό ΔΕΗ)
Τηλέφωνο:
26710 26374 Email: kesypkef@sch.gr
Δευτέρα – Παρασκευή:  08.30–15.00
Απογεύματα: κατόπιν  ραντεβού


Σύμβουλοι ΣΕΠ:
Δ. Ζαβιτσιάνος
Κ. Πετρούτσου
   1. Η ΑΙΤΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ & ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ:

ΜΑΘΗΤΕΣ  ΄Η ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΓΕ.Λ  ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ  ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2017.  Με την Αίτηση-Δήλωση οι υποψήφιοι αυτοί δηλώνουν:
















2. → Αν ο υποψήφιος δηλώσει ότι θα εξεταστεί σε μάθημα και δεν προσέλθει στην εξέταση, θεωρείται ότι πήρε γραπτό βαθμό ΜΗΔΕΝ (0).
Τα μόρια για κάθε επιστημονικό πεδίο προκύπτουν από τους Γραπτούς Βαθμούς των τεσσάρων (04) ΜΟΝΟ μαθημάτων του πεδίου και τους συντελεστές βαρύτητας των δύο μαθημάτων που έχουν οριστεί για το πεδίο αυτό.
Για να λάβει μέρος στη διαδικασία επιλογής θα πρέπει να συμμετάσχει στην εξέταση ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΟΣ (01) ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ στις πανελλήνιες εξετάσεις.



3. Αν ο υποψήφιος παρότι υπέβαλε Αίτηση- Δήλωση, μετανιώσει και δεν συμμετάσχει τελικά στις εξετάσεις, δεν θα μπει στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ίδιο έτος, διατηρώντας το δικαίωμα να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις οποιοδήποτε επόμενο έτος.


4. ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ – ΔΗΛΩΣΗΣ :
ΤΡΙΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – ΠΕΜΠΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ  2017


5. ΔΕΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ
 6. ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: Αν δεν είναι ο μαθητής σίγουρος ότι θα δηλώσει στο Μηχανογραφικό του τμήματα που απαιτούν Ειδικό/ά  Μάθημα/τα  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ, όταν θα δίνει τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αν θα τα εξεταστεί ή όχι. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. Το αντίστροφο δεν ισχύει: Δηλαδή, αν δεν τα δηλώσει τώρα τα Ειδικά Μαθήματα, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ.


 7. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ /ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ/ ΣΧΟΛΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ & ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ: Απαιτούνται προκαταρκτικές δοκιμασίες ή/και υγειονομικές εξετάσεις & θα πρέπει να υποβληθεί ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ  ΄Η ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΚΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ.

8. ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΙΣΑΓΩΓΗ  ΣΤΑ  ΤΜΗΜΑΤΑ  Τ.Ε.Φ.Α.Α.:   Απαιτείται συμμετοχή στις αθλητικές δοκιμασίες

9. Οι υποψήφιοι μαθητές με αναπηρία & ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση πρέπει να καταθέσουν στο Λύκειό τους τα σχετικά δικαιολογητικά ΜΕΧΡΙ 2  ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, ενώ οι απόφοιτοι ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ.
10. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ  - ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ  ΑΠΟ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ έχουν ήδη πι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου