Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Τα τρία (κύρια) κακά της μοίρας μας…

Τα τρία (κύρια) κακά της μοίρας μας…
Το κακό πρέπει να’ σαι ικανός να το εντοπίσεις και διατεθειμένος να το αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά αλλιώς σε αφανίζει, πόσο μάλλον αν τα κακά που ταλανίζουν την Ελλάδα είναι τρία: Διαφθορά, απεργίες, φοροδιαφυγή!
Από τη γένεση του σύγχρονου ελληνικού κράτους αυτά τα τρία κακά δυναμιτίζουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης της χώρας.

Με θλίβει το γεγονός ότι ο Νεοέλληνας αδυνατεί να αντιληφθεί τις αιτίες που τον έχουν οδηγήσει στη σημερινή του κατάντια. Ποτέ δεν φταίει ο ίδιος και τα βάζει πάντα με τους άλλους ως υπαίτιους του δράματός του!
Διάβαζα προ ημερών έρευνες για τη διαφθορά, τις απεργίες και τη φοροδιαφυγή και ψυχοπλακώθηκα γιατί αντί να βελτιωνόμαστε, είτε παραμένουμε στάσιμοι, είτε παίρνουμε την κατιούσα!
Η Καθημερινή σε πρόσφατο δημοσίευμά της ανέφερε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις πιο διεφθαρμένες χώρες της Ευρώπης βάσει του δείκτη που αντικατοπτρίζει την αντίληψη που υπάρχει για τη διαφθορά σε όλο το φάσμα του δημοσίου τομέα και βασίζεται στην ανάλυση ειδικών οργανισμών για τη διαφθορά στο δημόσιο. Με 44 πόντους η Ελλάδα βρίσκεται μαζί με χώρες όπως η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Ρουμανία, η Ουγγαρία, η Κροατία, η Σλοβακία, η Μάλτα, η Τσεχία και η Κύπρος».
Στο δημοσίευμα τονιζόταν επίσης ότι «σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, Άγγελο Συρίγο, στην χώρα έχει επανέλθει το φαινόμενο της μικροδιαφθοράς, της καταβολής, δηλαδή, μικρών ποσών σε δημόσιες υπηρεσίες με στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτηση. Ο κ. Συρίγος πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια έδειχνε ότι είχε μειωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης, ωστόσο μοιάζει να επανέρχεται».
Πέραν, όμως, από τη διαφθορά στο δημόσιο τομέα υπάρχει και η διαφθορά του πολιτικού κόσμου! Και ο χρηματισμός δεν είναι η μόνη μορφή διαφθοράς. Ένας πολιτικός είναι διεφθαρμένος όταν δεν κάνει σωστά τη δουλειά του δηλαδή όταν επεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης, όταν διορίζει τους δικούς του στο δημόσιο, όταν κάνει στραβά μάτια σε παρατυπίες, όταν, σε τελευταία ανάλυση, ΔΕΝ βάζει πρώτο το δημόσιο συμφέρον.
Το δεύτερο κακό που μαστίζει την Ελλάδα είναι οι απεργίες. Δεν είμαι εναντίον των απεργιών (όταν αυτές προασπίζουν πραγματικά τα συμφέροντα των εργαζομένων) αλλά στην Ελλάδα έχει παραγίνει το κακό και αυτό δεν το λέω εγώ αλλά τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.
Στην περίοδο πριν από την έναρξη της κρίσης, το 2008, στην Ελλάδα έγιναν 325 απεργίες, τη στιγμή που, για παράδειγμα, στην Ολλανδία έγιναν 17, στην Ιρλανδία, Πορτογαλία και Μάλτα 21, στη Γερμανία 25 και για να έρθουμε στους γείτονες στην Ιταλία 105, στη Γαλλία 120 και στην Ισπανία 158.
Και αν νομίζετε ότι έχουμε βάλει μυαλό, κάνετε λάθος. Μέσα στη βαθειά οικονομική κρίση το 2011 είχαμε 445 απεργίες και το 2013 δύο λιγότερες (!) 443.
Και ερχόμαστε στο τρίτο κακό της μοίρας μας. Τη φοροδιαφυγή.
Ο Έλληνας θέλει τα πάντα από το κράτος αλλά να μην πληρώνει τσακιστή δεκάρα στην εφορία!
Είναι απίστευτη η εφευρετικότητα του Έλληνα φοροφυγάδα. Αρκεί να διαβάσετε τα τρία από τα πολλά παραδείγματα που ανέφερε στο εβδομαδιαίο δελτίο του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ):
  • Σε καφετέρια ο πελάτης επιμένει για απόδειξη όταν του έχουν πει ότι το μηχάνημα (POS) είναι χαλασμένο και προσπαθούν να το φτιάξουν. Όταν ο πελάτης γίνεται λίγο πιο φορτικός, του φέρνουν μία απόδειξη από διπλανό μαγαζί, που, σύμφωνα με την ένδειξη, δραστηριοποιείται σε «Βιβλία-Χαρτικά»!
  • Κάποιος παραγγέλνει ζευγάρια παπούτσια από την Κίνα. Παραλαμβάνει παπούτσια για το δεξί πόδι μόνο. Στο δελτίο αποστολής γράφει, «για δειγματισμό». Λίγες μέρες μετά, παραλαμβάνει και τα αριστερά κομμάτια με την ένδειξη, «για δειγματισμό»! (σ.σ.: τα δείγματα δεν φορολογούνται).
  • Εστιατόριο ταχυφαγίας προσφέρει έκπτωση 10% σε όποιον πληρώνει μετρητοίς και χωρίς απόδειξη!
Αυτά συμβαίνουν στην ταλαίπωρη Ελλάδα. Να μην απορούμε, λοιπόν, για την κατάντια μας. Τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχουμε εμείς και μετά οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, οι Άγγλοι και δεν ξέρω ποιοι άλλοι.
Τα κεντρικά γραφεία της παγκόσμιας φορολογικής τρέλας βρίσκονται στην Ελλάδα.  
Αυτά για σήμερα. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα να περνάτε καλά και να μην ξεχνάτε ότι εσείς κρατάτε την τύχη της Ελλάδας στα χέρια σας. Αν την αφήσετε και πέσει θα σας παρασύρει…

  • Οποιοδήποτε σχόλιό σας μπορείτε να το στείλετε στο ΜΜΕ που φιλοξενεί το δημοσίευμα ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση georgemessaris@gmail.com και εγώ θα το μεταβιβάσω.
  • Τελευταία παραγωγή ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ του Γιώργου Μεσσάρη: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ –  ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ. Για να αποκτήσετε το DVD επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.omegadocumentaries.com η επικοινωνήσετε με τον ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου