Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ,τεταρτη,3-6-2020 ,14:00 μμ (κατόπιν απόφασης Δ.Σ του Συλλόγου μας)



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ,τεταρτη,3-6-2020 ,14:00 μμ (κατόπιν απόφασης Δ.Σ του Συλλόγου μας)

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,
Σας παραθέτω την τοποθέτησή μου ως Οργανωτική Γραμματέας του Δ.Σ του Συλλόγου μας όσον αφορά τα χρονίζοντα και λιμνάζοντα προβλήματα του κλάδου μας που έχουν καταγραφεί και στα Πρακτικά των Συνεδριάσεων του Διοικητικού μας Συμβουλίου.

Κε Δήμαρχε,
Η παρουσία μου ,σήμερα, ως εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων δεν είναι εθιμοτυπική ,αλλά θα εξαρτηθεί από την παρουσίαση των προβλημάτων του κλάδου μας με τη δέσμευση και τη θέση που θα πάρετε ως Δημοτική Αρχή, εάν θα παραμείνει εθιμοτυπική η συνάντηση μεταξύ Συλλόγου και Δημοτικής Αρχής  και να μην αποβεί άκαρπη. Τα προβλήματα των εργαζομένων παραμένουν χρονίζοντα και λιμνάζοντα εδώ και πολλά χρόνια. Ως εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ έχω τοποθετηθεί από το 2011 έως σήμερα, τόσο μέσω συνεδριάσεων του Δ.Σ του Συλλόγου μας, σε Γενικές Συνελεύσεις και Δημοτικά Συμβούλια.

1ο θεμα:  ο Ο.Ε.Υ του Δήμου
Με αφορμή τη σύσταση του νέου Ο.Ε.Υ οι καθαρίστριες Α'/θμιας και Β'/θμιας Εκπαίδευσης βρίσκονται σε ομηρία χρόνων με κατάπτυστες συμβάσεις ομηρίας. Σε συνέχεια των χρόνιων κινητοποιήσεων των εργαζομένων καθαριστριών στα σχολεία,εντος και εκτος Δημοτικών Συμβουλίων αλλα και εν μέσω πανδημίας του κωρονοιού και προσφάτως στις 12-05-2020 , ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ήταν και είναι η ένταξή τους ως Τακτικό Προσωπικό με Σχέση Εργασίας Αορίστου Χρόνου και με τη σύσταση ισάριθμων οργανικών θέσεων Μόνιμου Προσωπικού (κατέχουν, άλλωστε, τις οργανικές τους θέσεις άνω των 15 ετών ως εργαζόμενες στο Δήμο Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα σχολεία). Στην 4η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 23-01-2019 με τη σχετική τροποποίηση του Ο.Ε.Υ του Δήμου, ισάριθμων οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού για συνέχιση υλοποίησης στο Πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" ως τακτικό προσωπικό τον εν λόγω αίτημα ψηφίστηκε ομόφωνα. 
Επιπρόσθετα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 11ης Μαρτίου του 2020 πέρασε ομόφωνα η αναγκαιότητα μονιμοποίησης των εργαζομένων καθαριστριών στα σχολεία. 
Εξάλλου στην συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο, κο Τσιλιμιδό στις 12-5-2020 δεσμεύτηκε από πλευράς Δημοτικής Αρχής ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την ένταξη των Καθαριστριών στον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ). 

Ζητάμε, λοιπόν, να μας διαβεβαιώσετε ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα φέρετε το ανωτέρω θέμα για να λήξει αυτή η επαίσχυντη εργασιακή ομηρία των συναδέλφων μας και μελών του Συλλόγου μας. Ζητάμε να ενταχθούν ως τακτικό προσωπικό στον νέο Ο.Ε.Υ με πλήρωση νέων θέσεων σε Σχολικούς Τροχονόμους Α'/Θμιας (σήμερα,εργάζονται ελάχιστοι τον αριθμό , με "Συμβάσεις Εθελοντικής Εργασίας " των 176 ευρώ) και να ενταχθούν ως Εργαζόμενοι Καθαριστές/στριες στα Δημοτικά Κτίρια είτε ως σχολικοί φύλακες.
Επίσης, οι εργαζόμενοι στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς με πάνω από 10 χρόνια εργασιακής επισφάλειας που εργάζονται μέσω Προγράμματος ΕΣΠΑ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 

2ο θεμα: οι επιπλέον πληρωμές των Καθαριστριών Α'/Θμιας και Β'/Θμιας Εκπαίδευσης με βάση το ΦΕΚ 27-05-2020 σε αναλογία με τις αίθουσες που κάλυπταν το άνοιγμα των σχολείων . Πότε θα πληρωθούν και με ποιό ποσόν που αναλογεί σε κάθε αίθουσα βάσει του Κανονισμού του Υπουργείου Παιδείας 

3ο θεμα: όχι στις ιδιωτικοποιήσεις 
είμαστε πολιτικά και συνδικαλιστικά κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε σκέψη ή απόπειρα εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής για ιδιωτικοποιήσεις Δομών και Υπηρεσιών του Δήμου και με αφορμή την περίοδο της πανδημίας του κωρονοιου.. Οι εργολάβοι δεν έχουν καμία δουλειά στο Δήμο ενάντια στην εργασία των υπαλλήλων και τα διασφαλισμένα εργασιακά και όχι μόνο , δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν υπάρχει χρήμα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και θα υπάρχει για τους εργολάβους και τις ιδιωτικές εταιρείες? 
Η πανδημία του κωρονοιού έδειξε τις ελλείψεις προσωπικού στο Δήμο αφού έχουν να γίνουν προσλήψεις Τακτικού Προσωπικού πριν το 2000, καθώς το ότι δεν προβήκατε ως Δημοτική Αρχή σε προσλήψεις Έκτακτου Προσωπικού λόγω πανδημίας. 

4ο θέμα:Εργαζόμενοι στην πρώην ΕΔΑΚΙ
Με βάση τον Νόμο 4685 του 2020 για το Περιβάλλον όπου οι συνέπειες θα είναι τεράστιες για το Λαό και τους Εργαζόμενους, με το άρθρο 85 γίνεται εκχώρηση στον Ιδιωτικό Τομέα να μισθώνει από τον Δήμο Απορριμματοφόρα και κάθε είδους οχήματα , τα Πλυντήρια Κάδων και γενικά όλο το σύστημα λειτουργίας αποκομμιδής. Ζητάμε οι Εργαζόμενοι της πρώην ΕΔΑΚΙ  να περάσουν στο Δήμο ως εργαζόμενοι , οι οποίοι από ιδρύσεως Διαδημοτικής το 1984 μέχρι την ιδιωτικοποιηση της σε ΕΔΑΚΙ εργάζονταν αδιάλειπτα στο Δήμο. 

5ο θεμα: οδηγοι οχημάτων
Ασφάλεια για την κίνηση των αυτοκινήτων του Δήμου όπως οι νόμοι προβλέπουν για την κίνηση των οχημάτων. 

6ο θεμα: ασφάλεια και υγεία στην εργασία
τα περισσότερα προβλήματα ανακύπτουν από τη μη τήρηση της υπουργικής Απόφασης 43726/2019: "παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας σε Υπαλλήλους ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού και των Νομικών Προσώπων αυτών και μέτρα προληπτικής ιατρικής" . 
Παλαιότερες Αρχές αλλά και η νέα Δημοτική Αρχή δεν έχει υλοποιήσει όσα η ανωτέρω Υπουργική Απόφαση ορίζει. Δεν έχουν χορηγηθεί ποτέ τα ΜΑΠ σε εργαζόμενο με την ανάληψη των καθηκόντων του, ενω οι προδιαγραφές των ΜΑΠ δεν είναι οι ενδεικνυόμενες για την κάθε ειδικότητα και δεν χορηγούνται όλα τα είδη ΜΑΠ με τις όποιες καθυστερήσεις χρόνων. Επιπλέον , η συχνότητα της χορήγησής τους έχει κενά π.χ σε μάσκες ημισείας προσώπου για κάθε εβδομάδα- δεν έχει δοθεί ποτέ αυτό το είδος κλπ. Ο τεχνικός ασφαλείας μαζί με τον Γιατρό Εργασίας πρέπει να καταρτίζουν γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου που θα πρέπει να αναρτηθεί στο ΣΕΠΕ και απο την οποία μπορεί να προκύψει και η ανάγκη χορήγησης επιπλέον ΜΑΠ. 
Ομοίως για τη χορήγηση γάλακτος οι ίδιες καθυστερήσεις. 

7ο θέμα:
να αναφέρουμε ότι για τα συνεργεία του Δήμου χρονίζει η επίλυση προβλημάτων που αφορούν την υγεία των Εργαζομένων ,αφου η ύπαρξη περιττωμάτων από τρωκτικά στα ΤΟΛ και εγκαταλελειμμένες αποθήκες του Δήμου μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες. Εάν προσθέσουμε και τις έκτακτες ανάγκες σε ΜΑΠ λόγω κωρονοιού το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο και οι εργαζόμενοι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο. Ζητούμε να χορηγούν οι Προϊστάμενοι μια μέρα άδεια στους εργαζόμενους για ιατρικές εξετάσεις. 

8ο θεμα: 
ζητάμε να μεταφέρετε στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ το καθολικό αίτημα των εργαζομένων στους Δήμους για τη χορήγηση επιδόματος κορονοϊού ,αλλά και ότι δεν θα γίνουν δεκτά τα σενάρια για μειώσεις μισθών από την Κυβέρνηση. Να πάρει θέση η ΚΕΔΕ για καμία ιδιωτικοποίηση με εργολάβους και εταιρείες Δομών και Υπηρεσιών στους Δήμους, να πάρει θέση να μην καταργηθεί το Επίδομα Ανθυγιεινής Εργασίας καθώς και τα Β.Α.Ε . Παίρνοντας την πολιτική ευθύνη ζητάμε να τα μεταφέρετε στην ΚΕΔΕ ως ζητήματα τεράστιας σημασίας για τους εργαζόμενους. 

9ο θέμα:
ζητούμε σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο να τοποθετείται ο Σύλλογός μας για θέματα που αφορούν τους Εργαζόμενους όποτε κριθεί αναγκαίο και όπως βεβαίως ορίζεται από την πρόσκληση πού δίδεται στο Σύλλογο στη Συνεδρίαση κάθε Δημοτικού Συμβουλίου

10ο θέμα: 
Ο Γ.Γ. Γραμματέας του Δήμου να περιοριστεί αμιγώς στα Καθήκοντά του. 

11ο θεμα: ΚΕΔΗΚΕ
το υπάρχον προσωπικό της ΚΕΔΗΚΕ να μεταφερθεί στον Δήμο ως εργαζόμενοι με τα ίδια εργασιακά δικαιώματα και καθήκοντα που απορρέουν από τις θέσεις ευθύνης τους.

Ε.Διονυσάτου
Οργανωτική Γραμματέας του Συλλόγου Δημ.Υπαλλήλων Κεφ/νιας και Ιθάκης

Σημ.: Η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας δεν ήταν διεκδικητική στα προβλήματα των Εργαζομένων κατα τη συνάντηση με τον Δήμαρχο

Αργοστόλι, 04-06-2020



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου