Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Ελπιδοφόρα μηνύματα από τον Πρωθυπουργό σ' ομιλία του για την προώθηση του τουρισμού!


Την ικανοποίηση του δήλωσε ότι ένιωσε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριακός Μητσοτάκης σ' ομιλία του χτες για την προώθηση του Ελληνικού τουρισμού με τα σχετικά ενθαρρυντικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) με την ύφεση στην Ελλάδα στο 0,9% που μόλις ανακοινώθηκε για το πρώτο τρίμηνο του έτους καθώς η αντίστοιχη ύφεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν... 3,8%.

Όπως ανάλυσε ο Πρωθυπουργός η αρχή του έτους 2020 (τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο) συνάντησε την Ελληνική οικονομία με μεγάλη οικονομική αναπτυξιακή "ορμή" αλλά και ο αρνητικός Μάρτιος, λόγω του διεθνούς ξεσπάσματος της κρίσης του Κοροναϊού, δεν τόσο άσχημος όσο τον περιμέναμε.

Όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όλοι αναμένουμε όπως είναι λογικό μειωμένο αριθμό τουριστών για φέτος αλλά η κυβέρνηση θα αναλάβει την τωρινή υπό συνθήκες διεθνούς κρίσης διαφήμιση αλλά και την μελλοντική προώθηση του Ελληνικού τουρισμού, την ενίσχυση και όσο είναι δυνατόν διαφύλαξη των θέσεων εργασίας των εργαζομένων του τουρισμού, την ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού καθώς και τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια όλων μας. 

Τέλος, όλοι ελπίζουμε σε μια καλύτερη πορεία από το τρίτο τρίμηνο τους έτους (δηλαδή από τον Ιούλιο) και μετά (ειδικά το 2021 αν όπως αναμένεται θα έχει βρεθεί εμβόλιο ή θεραπεία για το Κοροναϊό) καθώς η ύφεση το δεύτερο τρίμηνο που περάσαμε με το αναγκαστικό για λόγους δημόσιας υγείας μερικό κλείσιμο της οικονομίας (lockdown) θα είναι προφανώς δύσκολο.

Σπύρος Καγκάδης

1 σχόλιο:

  1. … «με τα σχετικά ενθαρρυντικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) με την ύφεση στην Ελλάδα στο 0,9% που μόλις ανακοινώθηκε για το πρώτο τρίμηνο του έτους καθώς η αντίστοιχη ύφεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν... 3,8%.».

    Για να μου πει κανείς ορέ που κάνω λάθος:
    Όταες παρομοιάσουμε τη «πανδημία» με νια φωτιά που εξαπλώνεται σε ένα κάμπο και καίει τα χωράφια των αλλουνώνε αλλά και το δικό μας που ήδη είναι καμένο και κάμουμε μετά σύγκριση με τη ζημιά στα άλλα χωράφια τί συμπέρασμα θα βγάλουμε ?
    Ότι είμαστε μάγκες γιατί έχουμε πάθει τη μικρότερη ζημιά ??

    Ορέ επικοινωνούμε εγκεφαλικά ?
    Για είμαι θεόκουρλος ?

    Κουά κα κα κακά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή