Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

5+1 εντυπωσιακές βίλες φτιαγμένες από κοντέινερ - Μία από αυτές στην Κεφαλονιά

Πηγή: iefimerida.gr - 5+1 εντυπωσιακές βίλες φτιαγμένες από κοντέινερ - Μία από αυτές στην Κεφαλονιά

 



Η χρήση των κλασικών κοντέινερ μεταφοράς προϊόντων για την κατασκευή minimal design σπιτιών είναι πολύ μεγάλη, ανερχόμενη τάση στην αρχιτεκτονική.


Από μονοκατοικίες και πολυτελείς βίλες, μέχρι κτίρια γραφείων και ξενοδοχειακά συγκροτήματα, το μεταλλικό εμπορευματοκιβώτιο έχει γίνει η πρώτη ύλη για τη δημιουργία χώρων υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας που είναι παράλληλα ευέλικτα στην κατασκευή και πλήρως αντισεισμικά.

Στο μυαλό μας έχουμε ταυτίσει τα κοντέινερ με εργοταξιακές, άσχημες κατασκευές ή με τους προσωρινούς καταυλισμούς για σεισμόπληκτους. Λάθος. Το παρεξηγημένο κοντέινερ, όπως θα δείτε στο αφιέρωμα που ακολουθεί, είναι μια έξυπνη πρώτη ύλη που μπορεί να δημιουργήσει εντυπωσιακά αρχιτεκτονήματα με ιδιαίτερο ντιζάιν και πρωτοποριακό χαρακτήρα. Τα σπίτια από κοντέινερ, μικρές βίλες βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, είτε εξωτερικά κρατούν το μεταλλικό στυλ τους δίνοντας έναν hi-tech χαρακτήρα στο οίκημα, είτε επενδύονται με θερμοπρόσοψη και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ότι εσωτερικά η κατασκευή έχει ολοκληρωθεί με τη χρήση εμπορευματοκιβωτίων. Όπως κι αν έχει πρόκειται για κατασκευές που ρίχνουν πολύ το κόστος, προσφέροντας όμως άνεση, εργονομία και λειτουργικότητα.






Δύο κοντέινερ ενωμένα δημιουργούν μια μίιμαλ κατοικία με εντυπωσιακή βεράντα από ξίλο τικ στην Πολωνία - Φωτογραφία: Wiercinski studio

Portable cabin στην Πολωνία, τoυ Αdam Wiercinski/Wiercinski studio

Το σπίτι αυτό στην πόλη Πόζναν της Πολωνίας αποτελείται από δύο υπερυψωμένα containers που τοποθετήθηκαν προσωρινά σε ένα οικόπεδο πλάι στο πάρκο Szelagowski, συνθέτοντας ένα λειτουργικό καταφύγιο που δεν στερείται καθόλου τις ανέσεις μιας τυπικής πολυτελούς design κατοικίας. Οι ιδιοκτήτες της διαρκώς μετακινούμενης καμπίνας 55 τμ είναι άνθρωποι που λατρεύουν τη νομαδική ζωή, να ταξιδεύουν διαρκώς και να αλλάζουν συχνά τόπο κατοικίας. Μιας και εργάζονται από το σπίτι, οι διαρκείς μετακινήσεις είναι εφικτές και αποτελούν μια διέξοδο από τις δεσμεύσεις της σύγχρονης ζωής.



Τα κοντέινερ στηρίζονται πάνω σε γερούς μεταλλικούς δοκούς - Φωτογραφία: Wiercinski studio

Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου