Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Η ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΛΙΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙ...ΘΥΜΩΣΕΙ!-ENEΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΤΟΞΟ: MΕΓΕΘΟΣ ΣΕΙΣΜΟΥ 6,4

 


Η ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΛΙΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙ...ΘΥΜΩΣΕΙ!-ENEΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΤΟΞΟ: MΕΓΕΘΟΣ ΣΕΙΣΜΟΥ 6,4
Η Αφρικανική λιθοσφαιρική πλάκα έχει θυμώσει για τα καλά και μας συμπιέζει!
Μετά το ελληνικό τόξο (σεισμοί Κρήτης), σειρά πήρε το Κυπριακό, με βραδινό σεισμό Μ=6,4, σε βάθος περίπου 35 χλμ. στο θαλάσσιο χώρο ΒΔ της Κύπρου. Ακολούθησαν μερικοί μικροί μετασεισμοί, αισθητός σε όλη την ανατολική Μεσόγειο, δεν αναφέρθηκαν μεγάλες βλάβες.
Iordanis Dimitriadis
Το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 03:08 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρός σεισμός μεγέθους M=6.1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.
Ο σεισμός είχε επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, 50 χιλιόμετρα δυτικά -βορειοδυτικά της Πόλης Χρυσοχούς και εστιακό βάθος 25 χιλιόμετρα. Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο, ιδιαίτερα στην επαρχία Πάφου. Έγινε επίσης αισθητός/αντιληπτός σε όλη την ανατολική Μεσόγειο. Μέχρι τις 05:30 έχει σημειωθεί σειρά μη-αισθητών μετασεισμών, με μέγιστο μέγεθος 3.1 στην κλίμακα Ρίχτερ.
Το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης www.gsd-seismology.org.cy και http://www.moa.gov.cy/gsd και στο λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes
Athena
GSD-SEISMOLOGY.ORG.CY
Athena

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου