Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Yπάρχει ένα ηλιακό κέντρο λατρείας στην περιοχη μας?

 

Γιωργος Γκιαφης
12 και τα χιλιομετρα του πραγματικου τηλεμαχειου https://porosvress.blogspot.com/2016/11/12.html
Οι 12 σταθμοι του Οδυσσεα
POROSVRESS.BLOGSPOT.COM
Οι 12 σταθμοι του Οδυσσεα
Οι 12 σταθμοι του Οδυσσεα

Ξέρω ότι είναι ένα ηλιακό κέντρο λατρείας γιατί υπάρχουν σκαλισμένοι ογκόλιθοι που σηματοδοτούν τα ηλιοστάσια κατά την ανατολή και τη δύση του ηλίου καθώς και την Ισημερία.
Σε αυτό το κέντρο λατρείας, υπάρχει ένα τρίγωνο χαραγμένο σε έναν μεγάλο ογκόλιθο που μου πήρε μήνες για να καταλάβω. Έδειχνε βορειοανατολικά, πέρα από την ανατολή του ηλίου.
Αφού διάβασα για τα μινωικά ιερά κορυφών, έμαθα ότι οι Μινωίτες σημάδεψαν τα ηλιοστάσια καθώς και την ελικοειδή ανατολή του αστέρα Αρκτούρου. Χρησιμοποίησα λογισμικό προσομοίωσης πλανητών με τη θέση gps και την τοπογραφία του Google Earth για να δω πότε το αστέρι Αρκτούρος αναδύθηκε τελευταία φορά σε εκείνο το σημείο του ορίζοντα και μπορώ με σιγουριά να το χρονολογήσω γύρω στο 1850 π.Χ. Αυτή η ημερομηνία ταιριάζει με μια προηγούμενη έρευνα πεδίου όπου βρέθηκαν κεραμικά από εκείνη την περίοδο (και μεταγενέστερες περιόδους) κοντά. Αυτό το κέντρο πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε για τουλάχιστον επτά αιώνες κατά την Εποχή του Χαλκού.
Δοκίμασα την ίδια μέθοδο σε ένα ήδη εξερευνημένο και τεκμηριωμένο νεκροταφείο της εποχής του χαλκού που ανακάλυψα ότι σηματοδοτεί επίσης τα ηλιοστάσια με τους τάφους του. Τα αποτελέσματα ταιριάζουν με αυτό που οι αρχαιολόγοι κατέληξαν ότι είναι η ημερομηνία του νεκροταφείου. Η μέθοδός μου ήταν καλή.
Στη Νοτιοδυτική Κεφαλονιά υπήρχε ένα πολύ μεγάλο κέντρο της Εποχής του Χαλκού. Όσο περισσότερα μαθαίνω γι' αυτό, τόσο περισσότερες ομοιότητες βλέπω με τις αστρονομικές αλληγορίες στην Οδύσσεια. Η Οδύσσεια χρησιμοποιεί ένα παραμύθι για να περιγράψει αλληγορίες. Ήταν πάντα ένας γρίφος.
Για παράδειγμα, το χοιροτροφείο του Ευμαίου είναι μια αλληγορία που αντιπροσωπεύει ένα ηλιακό ημερολόγιο. Έξω υπήρχαν 360 αρσενικά γουρούνια, 4 μοχθηρά σκυλιά και ο Εύμαιος που εμπόδισε τα σκυλιά να επιτεθούν στον Οδυσσέα. 360+4+1= 365 ημέρες σε ένα ηλιακό έτος. (Χρησιμοποιούσαν επίσης ένα σεληνιακό έτος - περιγράφεται επίσης.)
Η λέξη «Ιθάκη» μου φαίνεται τώρα ότι σημαίνει Ιθυ-άκι, μια κορυφή απέναντι που οδηγεί. Από το κέντρο λατρείας που ανακάλυψα, χρησιμοποιώντας πλανητικές προσομοιώσεις, βλέπω το φεγγάρι της εποχής του χαλκού να δύει περίπου κάθε δύο δεκαετίες σε μια μοναδική κορυφή στον ορίζοντα - Το φεγγάρι δεν θα δύσει ποτέ πιο νοτιοδυτικά από εκείνο το σημείο. Στο νεκροταφείο που ανέφερα προηγουμένως, ο ήλιος δύει στην ίδια κορυφή κάθε δώδεκα μήνες στο χειμερινό ηλιοστάσιο - την εορτή του Απόλλωνα.
Αυτοί είναι οι κύριοι αριθμοί της Οδύσσειας. Ποιος έλειπε για δύο δεκαετίες; Ποιος συνδέεται πάντα με τον αριθμό δώδεκα (δώδεκα πλοία, έριξε βέλος μέσα από δώδεκα κεφάλια τσεκούρι = ο ήλιος που περνάει από δώδεκα μήνες)
Σύμπτωση?
Νόστος = η επιστροφή του ηλιακού ήρωα, η επιστροφή του ήλιου, η επιστροφή του φωτός, η αυξανόμενη μέρα μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο... μια λύτρωση, μια αναγέννηση. Αυτά είναι τα φαινομενικά και κρυφά θέματα της Οδύσσειας.
Ήταν πάντα ένας γρίφος/αλληγορία.
Υπάρχουν περισσότερα στην ιστορία... Θα περιγράψω την επόμενη φορά.
Νομίζω ότι ξέρω πού θάφτηκε.
Θα δούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου