Επειδή μου άνοιξε η όρεξη με αυτά βλέπω (την ωραία Ελένη Θυμήθηκα) και που διαβάζω, να πιάσουμε λίγο το ταξίδι επιστροφής του Τηλέμαχου, να το κάμουμε ποιο αληθινό κατά το δυνατόν βέβαια και να αγριέψουμε το φίλο Γεώργιο να βαράει πιο δυνατά τσι ελιές?
Φεύγει λοιπόν το πλεούμενο του Τηλέμαχου από την Πύλο και περνά τη Χαλκίδα, τους Κρουνούς, φτάνοντας στη Φειά ή Φεές που είναι στη περιοχή Ζαχάρως- Κατάκωλου, όπου τον πιάνει νύχτα. Ωραία μέχρι εδώ. Η περιοχή λοιπόν της Ζαχάρως - Κυλλήνης την εποχή του Ομήρου έχει άλλη γεωγραφική όψη μιας και τώρα έχει αλλάξει από τις προσχώσεως του Αλφειού. Ίσως και ο λόφος του φρουρίου της Κυλλήνης ήταν νησί και στη περιοχή του Καϊάφα διαπιστωμένα υπήρχαν 3-4 νησάκια αι Θόαι νήσοι που τις μπλέξαμε με τις Εχινάδες. Και να το πάρουμε ανάποδα τώρα: Αφού η Αθηνά έχει προειδοποιήσει τον Τηλέμαχο για την ενέδρα σε συγκεκριμένο νησί (Δασκαλιό) γιατί να του πεί να προσέχει τα νησάκια Θόες? Απλά υπήρχε όχι ο κίνδυνος των μνηστήρων αλλά πειρατών, που ήταν ότι πιο συνηθισμένο για την εποχή και τον προστάτευε έτσι από κάθε άλλον κίνδυνο. Η Οξειά λοιπόν σαν ενέδρα με αυτή την ανάλυση αποκλείεται διά παντός. Από Κατάκολο λοιπόν μέχρι κόλπο Σάμης είναι περίπου 8 ώρες με τα πλοία της εποχής, που με ούριο άνεμο κάνουν περίπου 6 μίλια την ώρα μια ταχύτητα που επιτρέπει στο Τηλέμαχο να είναι χαράματα εκεί. Τώρα από εκεί και κάτω τον πηγαίνετε όπου εσείς νομίζετε. Δε τα θέλω δα και όλα δικά μου, έχουμε και λίγο ευγένεια. Για σας φίλοι.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ,, ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΕΛΙΟΑΖΕΜΑ,, ΑΠΛΑ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ!!,,, ΟΛΑ ΚΑΛΑ ,,ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑ,,ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΙΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΟΛΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ,, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ,, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΣΤΕΡΙΔΑ ,,ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΦΑΡΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΙΘΑΚΗ,, ¨"ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΝΗΣΙΟΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΗΤΑΝ,,ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΜΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,", ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΙΟ Η ΑΣΤΕΡΙΔΑ,,ΤΟΤΕ Η ΙΘΑΚΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΜΕ!!,, ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΜΕΣΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΣΑΜΗΣ??? ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΩΡΕΙΑ ΣΑΜΗ=ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΙΘΑΚΗ=ΙΘΑΚΗ ,,, ΤΟΤΕ Η ΕΝΕΔΡΑ ΗΤΑΝ ΒΛΑΚΩΔΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΙΟ!! ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΑΝ!
Επειδή σου απάντησα σε άλλο σχόλιο για την Ζάκυνθο αλλά μάλον δε το διάβασες φίλε Poros στο επαναλαμβάνω: Ε τώρα φίλε Σάκη μη το παίρνουμε και με το μοιρογνωμόνιο που ακριβώς ήταν η αρχαία Ήλιδα από Ολυμπία και κάτω οι Επειοί ονομάστηκαν Ηλείοι, αν δε κάνω λάθος. Αλλά να ξεπεράσουμε το σκόπελο δέχομαι τις Εχίνες στη σημερινή τοποθεσία. Για τα πιο πάνω που γράφεις συμφωνώ και εγώ.
Όσο για τον φίλο Poros θα του απαντήσω ότι δεν εξαφάνισα τη Ζάκυνθο για να την κάνω Δουλίχιο, γιατί πάλι κάποιο νησί θα μας λείψει. Και φυσικά από τις αρχαίες Φερές φαίνονται όλα τα νησιά που περιγράφει ο ύμνος στον Απόλλωνα. (Κατευθείαν στο καλάθι με πέταξες ορέ, θα στο φυλάω για αργότερα) Χα χα χα.
Δύσκολο το μάζεμα της ελιάς και άμα βάλει και κρύα βράστα. Μέχρι αρκετά μεγάλος (ου πολύ) την έκανα λέγοντας ότι γεννήθηκα ψαράς και δεν ξέρω, αλλά με στριμώξανε και μένα. Τώρα βέβαια έγινε και ασύμφορο λόγω τιμής. Μόνο για το σπίτι και να πα να απαυτωθεί. Εσύ βέβαια τράβα ζόρι μέχρι να φωνάξεις, άσε την Ιθάκη να είναι όπου να είναι! Χα χα χα χα. Καλή απόδοση φίλε. Οι δικές μου είναι προίκα ορέ και όσο έλεα δε τσι θέλω μου τσι πασάρανε μαζί με τη νύφη! Αναποδιασμένος κόσμος βρε παιδί μου!!
Κοίτα να δείς Γεώργιε και εγώ μέσα από θεωρίες δουλεύω, άμα είναι σαλάτα εμένα με ξέρουνε aris αυτούς θα πούνε κόπανους, Χουά χα χα χα χα. Όμως κάποιες κατά τις γνώσεις μας τεκμηριωμένες κατά το δυνατόν τοποθετήσεις τις προσέχω. Για προσπάθησε να αναλύσεις τη λέξη –Ζάκυνθος,- έχει δύο συνθετικά. Μπορείς? «Και εγώ δε το σκέφτηκα αλλά το διάβασα, δε θέλω να στο παίζω «ξύπνιος») Δε ξέρω αν είναι μαλακ… αλλά πολύ προχωρημένο μου φαίνεται και οι ανατροπές από κάτι τέτοια έρχονται. Το μόνο σίγουρο που έρχεται βέβαια είναι εκειό το γεωτρύπανο. Χα χα χα χα χα.
ΕΓΩ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΤΕΚΜΗΡΙΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΝΑ ΑΝΑΡΤΩ ΤΡΕΛΑ ΣΕΝΑΡΙΑ,,ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΟΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ,, ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΤΡΕΛΟ,, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΙΣΩΣ ΠΑΡΑΚΙΝΔΥΝΕΥΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ,, ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΝΑ ΜΕ ΠΙΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ,, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΡΕΛΟ ΚΑΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΛΕΝΕ ΚΑΜΟΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!, ΙΣΩΣ ΑΠΛΑ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΛΥΣΗ ΤΟΝ ΓΡΙΦΟ! ΕΞΑΛΟΥ ΤΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ!
οταν δεν ξέρω κάτι ρωτάτω την ΠΟΥΤ@Ν@ ΤΗΝ ΓΚΟΥΓΚΛΕ ,, ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΑ ΕΞΗΣ!!
Η Ζάκυνθος, γνωστή διεθνώς και με το όνομα "Τζάντε", ή Φιόρο του Λεβάντε (= Άνθος της Ανατολής) κατά τους Βενετσιάνους, Οι κάτοικοί της καλούνται Ζακύνθιοι, ή Ζακυνθινοί.
"Υρία", ένα από τα αρχαία ονόματα του νησιού της Ζακύνθου.
Η Ζάκυνθος, την οποία ο Όμηρος αναφέρει σαν Υλήεσσα δηλαδή δασώδη, πήρε το όνομά της από τον πρώτο εποικιστή της τον Ζάκυνθο γιο του Βασιλιά της Φρυγίας Δάρδανου. Στην συνέχεια την κατέκτησε ο Αρκείσιος, απόγονος του βασιλιά της Κεφαλονιάς Κέφαλου, πατέρας του Λαέρτη, και παππού του Οδυσσέα. Έτσι περιήλθε η Ζάκυνθος στο Βασίλειο του Οδυσσέα ο οποίος συμμετείχε με δώδεκα πλοία στον Τρωικό πόλεμο. Μετά την επιστροφή του όμως και τον φόνο των μνηστήρων από τους οποίους είκοσι ήταν από την Ζάκυνθο, οι Ζακυνθινοί επαναστάτησαν και απέσπασαν το νησί τους από το Βασίλειο του Οδυσσέα. Με τα χρόνια ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής εγκαθιδρύθηκε στη Ζάκυνθο νέο πολίτευμα, η Δημοκρατία. Ίσως κατά την εποχή εκείνη οι Ζακυνθινοί να ίδρυσαν ομώνυμη αποικία στην Ιβηρική χερσόννησο. Στους Περσικούς πολέμους η Ζάκυνθος έμεινε ουδέτερη ενώ στον Πελοποννησιακό πόλεμο εμπλέκεται σαν σύμμαχος των Αθηναίων. ΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Τ ΤΡΕΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕΛΟΝΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΕΙΣΜΟΥΣ Στην ιστορία της Ζακύνθου αναφέρονται πολλοί καταστροφικοί σεισμοί όπως αυτός του 1469 μ.Χ. Ο σεισμός του 1514 ο οποίος κατακρήμνισε το νότιο τμήμα της αρχαίας πρωτεύουσας και του Κάστρου δημιουργώντας το χάσμα ανάμεσα στον λόφο της Μπόχαλης και του λόφου του Αγ. Ηλία. καθώς και ο σεισμός του 1622 όταν χωρίστηκε το ακρωτήριο Αγ. Σώστης από το νησί της Ζακύνθου σχηματίζοντας το ομώνυμο νησάκι στον κόλπο του Λαγανά. Το 1742 συνέβη τρομερός σεισμός και η γη σειόταν για ένα ολόκληρο έτος από τους μετασεισμούς. Τρομεροί χαρακτηρίζονται και οι σεισμοί των ετών 1768, 1809, 1820, 1840, 1893, 1912. Ισχυρότερος όλων - και πιο πρόσφατος - ήταν ο σεισμός της 12ης Αυγούστου του 1953, που εκτιμάται ότι ήταν μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ[3]. Ισοπεδώθηκαν σχεδόν όλα τα κτήρια του νησιού εκτός από την εκκλησία του Αγ. Διονυσίου, το κτήριο της Εθνικής Τράπεζας και το σχολείο της συνοικίας του Άμμου στην πρωτεύουσα, που ήταν κτισμένα αντισεισμικά. Αυτό έδωσε αφορμή να θεσπισθούν αυστηρότατοι κανονισμοί δόμησης των νέων κτηρίων και να κτίζονται όλα αντισεισμικά με την χρήση άφθονου σιδήρου για το οπλισμένο σκυρόδεμα που αποτελεί τον φέροντα σκελετό τους. Έτσι στους σεισμούς των δεκαετιών του 1980 και 1990 που έφθασαν μέχρι και 6,2 Ρίχτερ, καθώς και στους τελευταίους σεισμούς του Απριλίου 2006 που γίνονταν καθημερινά για ένα μήνα περίπου φθάνοντας σε μέγεθος μέχρι και 5,9 Ρίχτερ οι ζημιές στα καινούργια κτήρια ήταν ελάχιστες
Επειδή μου άνοιξε η όρεξη με αυτά βλέπω (την ωραία Ελένη Θυμήθηκα) και που διαβάζω,
ΑπάντησηΔιαγραφήνα πιάσουμε λίγο το ταξίδι επιστροφής του Τηλέμαχου, να το κάμουμε ποιο αληθινό κατά το δυνατόν βέβαια και να αγριέψουμε το φίλο Γεώργιο να βαράει πιο δυνατά τσι ελιές?
Φεύγει λοιπόν το πλεούμενο του Τηλέμαχου από την Πύλο και περνά τη Χαλκίδα, τους Κρουνούς, φτάνοντας στη Φειά ή Φεές που είναι στη περιοχή Ζαχάρως- Κατάκωλου, όπου τον πιάνει νύχτα.
Ωραία μέχρι εδώ.
Η περιοχή λοιπόν της Ζαχάρως - Κυλλήνης την εποχή του Ομήρου έχει άλλη γεωγραφική όψη μιας και τώρα έχει αλλάξει από τις προσχώσεως του Αλφειού.
Ίσως και ο λόφος του φρουρίου της Κυλλήνης ήταν νησί και στη περιοχή του Καϊάφα διαπιστωμένα υπήρχαν 3-4 νησάκια αι Θόαι νήσοι που τις μπλέξαμε με τις Εχινάδες.
Και να το πάρουμε ανάποδα τώρα:
Αφού η Αθηνά έχει προειδοποιήσει τον Τηλέμαχο για την ενέδρα σε συγκεκριμένο νησί (Δασκαλιό) γιατί να του πεί να προσέχει τα νησάκια Θόες?
Απλά υπήρχε όχι ο κίνδυνος των μνηστήρων αλλά πειρατών, που ήταν ότι πιο συνηθισμένο για την εποχή και τον προστάτευε έτσι από κάθε άλλον κίνδυνο.
Η Οξειά λοιπόν σαν ενέδρα με αυτή την ανάλυση αποκλείεται διά παντός.
Από Κατάκολο λοιπόν μέχρι κόλπο Σάμης είναι περίπου 8 ώρες με τα πλοία της εποχής, που με ούριο άνεμο κάνουν περίπου 6 μίλια την ώρα μια ταχύτητα που επιτρέπει στο Τηλέμαχο να είναι χαράματα εκεί.
Τώρα από εκεί και κάτω τον πηγαίνετε όπου εσείς νομίζετε. Δε τα θέλω δα και όλα δικά μου, έχουμε και λίγο ευγένεια.
Για σας φίλοι.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ,, ΔΥΣΚΟΛΟ ΤΟ ΕΛΙΟΑΖΕΜΑ,, ΑΠΛΑ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ!!,,,
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΛΑ ΚΑΛΑ ,,ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑ,,ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΙΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΟΛΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ,, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ,, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΑΣΤΕΡΙΔΑ ,,ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΦΑΡΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΙΘΑΚΗ,, ¨"ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΝΗΣΙΟΤΙΚΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΗΤΑΝ,,ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ
ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΜΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,", ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΙΟ Η ΑΣΤΕΡΙΔΑ,,ΤΟΤΕ Η ΙΘΑΚΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΜΕ!!,, ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΙΟ
ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΜΕΣΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΣΑΜΗΣ???
ΚΑΙ ΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΕΩΡΕΙΑ ΣΑΜΗ=ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΙΘΑΚΗ=ΙΘΑΚΗ ,,, ΤΟΤΕ Η ΕΝΕΔΡΑ ΗΤΑΝ ΒΛΑΚΩΔΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΙΟ!! ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΑΝ!
Επειδή σου απάντησα σε άλλο σχόλιο για την Ζάκυνθο αλλά μάλον δε το διάβασες φίλε Poros στο επαναλαμβάνω:
ΔιαγραφήΕ τώρα φίλε Σάκη μη το παίρνουμε και με το μοιρογνωμόνιο που ακριβώς ήταν η αρχαία Ήλιδα από Ολυμπία και κάτω οι Επειοί ονομάστηκαν Ηλείοι, αν δε κάνω λάθος.
Αλλά να ξεπεράσουμε το σκόπελο δέχομαι τις Εχίνες στη σημερινή τοποθεσία.
Για τα πιο πάνω που γράφεις συμφωνώ και εγώ.
Όσο για τον φίλο Poros θα του απαντήσω ότι δεν εξαφάνισα τη Ζάκυνθο για να την κάνω Δουλίχιο, γιατί πάλι κάποιο νησί θα μας λείψει.
Και φυσικά από τις αρχαίες Φερές φαίνονται όλα τα νησιά που περιγράφει ο ύμνος στον Απόλλωνα.
(Κατευθείαν στο καλάθι με πέταξες ορέ, θα στο φυλάω για αργότερα) Χα χα χα.
Δύσκολο το μάζεμα της ελιάς και άμα βάλει και κρύα βράστα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέχρι αρκετά μεγάλος (ου πολύ) την έκανα λέγοντας ότι γεννήθηκα ψαράς και δεν ξέρω, αλλά με στριμώξανε και μένα.
Τώρα βέβαια έγινε και ασύμφορο λόγω τιμής.
Μόνο για το σπίτι και να πα να απαυτωθεί.
Εσύ βέβαια τράβα ζόρι μέχρι να φωνάξεις, άσε την Ιθάκη να είναι όπου να είναι! Χα χα χα χα.
Καλή απόδοση φίλε.
Οι δικές μου είναι προίκα ορέ και όσο έλεα δε τσι θέλω μου τσι πασάρανε μαζί με τη νύφη!
Αναποδιασμένος κόσμος βρε παιδί μου!!
Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΙΚΑ,,ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤ ΑΠΟ ΤΟ ΘΙΑΚΙ,,,,, (ΧΟΡΓΟΤΑ)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΧΕΡΙ,,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ!
για την Ζακυνθο το είδα!,, αλλά η Ομηρική Ζακυνθος πρέπει να εινια η ιδιά με την τωρινή,,! δεν πιστευω να τα εχουμε κάνει τόσο πολύ Σαλάτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοίτα να δείς Γεώργιε και εγώ μέσα από θεωρίες δουλεύω, άμα είναι σαλάτα εμένα με ξέρουνε aris αυτούς θα πούνε κόπανους, Χουά χα χα χα χα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμως κάποιες κατά τις γνώσεις μας τεκμηριωμένες κατά το δυνατόν τοποθετήσεις τις προσέχω.
Για προσπάθησε να αναλύσεις τη λέξη –Ζάκυνθος,- έχει δύο συνθετικά. Μπορείς?
«Και εγώ δε το σκέφτηκα αλλά το διάβασα, δε θέλω να στο παίζω «ξύπνιος»)
Δε ξέρω αν είναι μαλακ… αλλά πολύ προχωρημένο μου φαίνεται και οι ανατροπές από κάτι τέτοια έρχονται.
Το μόνο σίγουρο που έρχεται βέβαια είναι εκειό το γεωτρύπανο.
Χα χα χα χα χα.
ΕΓΩ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΙΔΙΚΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΝ ΤΕΚΜΗΡΙΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΝΑ ΑΝΑΡΤΩ ΤΡΕΛΑ ΣΕΝΑΡΙΑ,,ΔΙΟΤΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΡΕΛΟΚΕΦΑΛΟΝΙΤΙΚΗ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ,, ΕΤΟΙΜΑΖΩ
ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΤΡΕΛΟ,, ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ,
ΙΣΩΣ ΠΑΡΑΚΙΝΔΥΝΕΥΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ,, ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΝΑ ΜΕ ΠΙΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΜΟΝΟΚΟΥΠΕΣ,, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΡΕΛΟ ΚΑΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΛΕΝΕ ΚΑΜΟΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!, ΙΣΩΣ ΑΠΛΑ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΛΥΣΗ ΤΟΝ ΓΡΙΦΟ!
ΕΞΑΛΟΥ ΤΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΕΝ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ!
οταν δεν ξέρω κάτι ρωτάτω την ΠΟΥΤ@Ν@ ΤΗΝ ΓΚΟΥΓΚΛΕ ,, ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΤΑ ΕΞΗΣ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Ζάκυνθος, γνωστή διεθνώς και με το όνομα "Τζάντε", ή Φιόρο του Λεβάντε (= Άνθος της Ανατολής) κατά τους Βενετσιάνους,
Οι κάτοικοί της καλούνται Ζακύνθιοι, ή Ζακυνθινοί.
"Υρία", ένα από τα αρχαία ονόματα του νησιού της Ζακύνθου.
Η Ζάκυνθος, την οποία ο Όμηρος αναφέρει σαν Υλήεσσα δηλαδή δασώδη, πήρε το όνομά της από τον πρώτο εποικιστή της τον Ζάκυνθο γιο του Βασιλιά της Φρυγίας Δάρδανου. Στην συνέχεια την κατέκτησε ο Αρκείσιος, απόγονος του βασιλιά της Κεφαλονιάς Κέφαλου, πατέρας του Λαέρτη, και παππού του Οδυσσέα. Έτσι περιήλθε η Ζάκυνθος στο Βασίλειο του Οδυσσέα ο οποίος συμμετείχε με δώδεκα πλοία στον Τρωικό πόλεμο. Μετά την επιστροφή του όμως και τον φόνο των μνηστήρων από τους οποίους είκοσι ήταν από την Ζάκυνθο, οι Ζακυνθινοί επαναστάτησαν και απέσπασαν το νησί τους από το Βασίλειο του Οδυσσέα. Με τα χρόνια ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής εγκαθιδρύθηκε στη Ζάκυνθο νέο πολίτευμα, η Δημοκρατία. Ίσως κατά την εποχή εκείνη οι Ζακυνθινοί να ίδρυσαν ομώνυμη αποικία στην Ιβηρική χερσόννησο. Στους Περσικούς πολέμους η Ζάκυνθος έμεινε ουδέτερη ενώ στον Πελοποννησιακό πόλεμο εμπλέκεται σαν σύμμαχος των Αθηναίων. ΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Τ ΤΡΕΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ ΜΕΛΟΝΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΕΙΣΜΟΥΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτην ιστορία της Ζακύνθου αναφέρονται πολλοί καταστροφικοί σεισμοί όπως αυτός του 1469 μ.Χ. Ο σεισμός του 1514 ο οποίος κατακρήμνισε το νότιο τμήμα της αρχαίας πρωτεύουσας και του Κάστρου δημιουργώντας το χάσμα ανάμεσα στον λόφο της Μπόχαλης και του λόφου του Αγ. Ηλία. καθώς και ο σεισμός του 1622 όταν χωρίστηκε το ακρωτήριο Αγ. Σώστης από το νησί της Ζακύνθου σχηματίζοντας το ομώνυμο νησάκι στον κόλπο του Λαγανά. Το 1742 συνέβη τρομερός σεισμός και η γη σειόταν για ένα ολόκληρο έτος από τους μετασεισμούς. Τρομεροί χαρακτηρίζονται και οι σεισμοί των ετών 1768, 1809, 1820, 1840, 1893, 1912. Ισχυρότερος όλων - και πιο πρόσφατος - ήταν ο σεισμός της 12ης Αυγούστου του 1953, που εκτιμάται ότι ήταν μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ[3]. Ισοπεδώθηκαν σχεδόν όλα τα κτήρια του νησιού εκτός από την εκκλησία του Αγ. Διονυσίου, το κτήριο της Εθνικής Τράπεζας και το σχολείο της συνοικίας του Άμμου στην πρωτεύουσα, που ήταν κτισμένα αντισεισμικά. Αυτό έδωσε αφορμή να θεσπισθούν αυστηρότατοι κανονισμοί δόμησης των νέων κτηρίων και να κτίζονται όλα αντισεισμικά με την χρήση άφθονου σιδήρου για το οπλισμένο σκυρόδεμα που αποτελεί τον φέροντα σκελετό τους. Έτσι στους σεισμούς των δεκαετιών του 1980 και 1990 που έφθασαν μέχρι και 6,2 Ρίχτερ, καθώς και στους τελευταίους σεισμούς του Απριλίου 2006 που γίνονταν καθημερινά για ένα μήνα περίπου φθάνοντας σε μέγεθος μέχρι και 5,9 Ρίχτερ οι ζημιές στα καινούργια κτήρια ήταν ελάχιστες