Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΠΑΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ Πέμπτη 7 Απρίλη

ΠΑΜΕ
Γραμματεία Κεφαλονιάς – Ιθάκης
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Πέμπτη 7 Απρίλη όλοι και όλες στην 24ωρη απεργία στο Δημόσιο.
Όλοι κι όλες στην πικετοφορία της Πέμπτης 31/3 7 μμ στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης !!
Όλοι και όλες στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Απαιτούμε, βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί: "Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο".
Έχουμε τεράστιο χρέος απέναντι στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε τα μέτρα-σφαγείο της κυβέρνησης να μην περάσουν.

Κανένας και καμία δεν πρέπει να δεχθεί την καταστολή, νέα μέτρα περιορισμού της λαϊκής πάλης με αφορμή τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Τέτοιες ενέργειες χρησιμοποιούνται για να μπαίνουν οι λαοί στο γύψο και για νέες αιματηρές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.
Τώρα είναι η ώρα του αγώνα!
  • Να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος που κατεδαφίζει την Κοινωνική Ασφάλιση.
  • Να μην επιτρέψουμε οι συντάξεις μας να γίνουν επίδομα πτωχοκομείου.
  • Να μην αφήσουμε η Κοινωνική Ασφάλιση να γίνει τροφή στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων Υγείας. Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, δημόσια και υποχρεωτική για όλους.
  • Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία, που λεηλάτησαν τα Ταμεία, που είναι υπεύθυνοι για την κρίση. Κάτω τα χέρια από το εφάπαξ.
  • Όχι στο νέο αντιδραστικό νόμο για τη Δημόσια Διοίκηση (ν. 4369/16), όχι στη νέα τιμωρητική αξιολόγηση που συνδέεται με το μισθό, το βαθμό, τις υποχρεωτικές μετατάξεις αλλά και τις απολύσεις.
  • Όχι στο νέο μισθολόγιο (ν. 4354/15) και στις νέες περικοπές. Κάλυψη των απωλειών τώρα. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων.
  • Να μη περάσουν τα σχέδιά τους για το νέο Φορολογικό. Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%. 
  • Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας, σταθερή και μόνιμη δουλειάς για όλους!
  • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
  • Όχι στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια. Όχι σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις.
Η απεργία που έχουμε μπροστά μας, αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν, θα είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση με την κυβέρνηση και τους συμμάχους της, τον ΣΕΒ, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Γίνεται σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει τα μέτρα-λαιμητόμο στη Βουλή.
Οι τακτικισμοί της κυβέρνησης, η βρώμικη προπαγάνδα της δεν ξεγελάει πια κανέναν. Όλοι γνωρίζουμε πλέον, πολύ καλά, τι σημαίνει η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και τα αποτελέσματά της. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ήρθε να αποτελειώσει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενοι.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε δημόσιο υπάλληλο, σε κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο να κάνει την επιτυχία της απεργίας δική του υπόθεση.
Το τελικό νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που έρχεται τις επόμενες μέρες είναι ακόμα πιο άθλιο από το αρχικό σχέδιο. Διαλύει ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, τσακίζει νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, δεν εξαιρεί κανέναν κλάδο!
Η κυβερνητική προπαγάνδα των κόκκινων γραμμών έχει σβήσει προ πολλού! Το τελικό σχέδιο έχει τη στήριξη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, συνολικά των εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων!
Κάθε σωματείο, κάθε δημόσιος υπάλληλος να πάρει την υπόθεση του αγώνα στα χέρια του. Ν’ ανοίξει μέτωπο στην κυβερνητική πολιτική, στις απαιτήσεις των δανειστών και της ΕΕ που από τη μια φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες μας και από την άλλη δίνουν νέα προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους για ν’ αυξήσουν την κερδοφορία τους.
Καμιά εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ αλλά και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες των μεγάλων Ομοσπονδιών του Δημοσίου. Εξαγγέλλουν με ένα mail ή με μια ανακοίνωση την απεργία και στην πράξη δεν κάνουν τίποτα για την επιτυχία της. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε παιχνίδι υπονόμευσης των απεργιακών αγώνων.
Απαιτούμε Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις σε όλους τους χώρους, για να ενημερωθούν και να αποφασίσουν την κλιμάκωση του αγώνα οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.
Συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με τα σωματεία του αγώνα. Συνδικάτα ταξικά όχι κυβερνητικά. Ούτε μια ώρα χαμένη για την οργάνωση της απεργίας.
Με τους μαζικούς μαχητικούς αγώνες μας το προηγούμενο διάστημα, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, οι αγρότες, η νεολαία, κάναμε καθαρή την απόφασή μας: Ο νόμος-λαιμητόμος να μην περάσει στη Βουλή!
Χωρίς αυτούς τους αγώνες τα μέτρα ήδη θα είχαν ψηφιστεί και θα ήταν πολύ χειρότερα. Η συμμαχία του εργαζόμενου λαού έδειξε τη δύναμή της. Οι αγώνες μας φέρνουν αποτελέσματα. Σας καλούμε να τους φτάσουμε μέχρι το τέλος!
Καλούμε πρωτοβάθμια σωματεία και συνδικαλιστές να οργανώσουν με σχέδιο την απεργία και τα συλλαλητήρια στο χώρο ευθύνης τους. Να αξιοποιήσουν κάθε μορφή πάλης και παρέμβασης.
Όλες αυτές τις ημέρες, μέχρι την 24ωρη απεργία, αλλά και μετά από αυτήν να μην τους αφήσουμε σε "χλωρό κλαρί". Να νιώσουν την πίεση των εργαζομένων.
Μόνο με ανυπότακτο αγώνα μπορούμε να τα καταφέρουμε!
  • Πέμπτη 31 Μάρτη 7 μμ στο Αργοστόλι κλιμακώνουμε πικετοφορία στο Εργατικό Κέντρο.
  • Συμμετέχουμε - στηρίζουμε τη μεγάλη πορεία αγώνα ενάντια στην ανεργία, από Πάτρα σε Αθήνα και συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο στις 10 Απρίλη στο Σύνταγμα.
  • Κλιμακώνουμε με 48ωρη απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το σφαγείο των αντιλαϊκών μέτρων.
Μπορούμε, έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε το δίκιο μας!

Αργοστόλι 29/3/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου