Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Σοβαρά επεισόδια στον Πειραιά μεταξύ μεταναστών και προσφύγων - Άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά

- Τα σοβαρά επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα και πρόσφυγες έχουν τραυματιστεί
- Οι Λιμενικοί έφτασαν στο σημείο και δεν κατάφεραν να τους ηρεμήσουν – Έχουν επιστρατεύσει τα ΜΑΤ
- Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον Πειραιά περίπου 5.800 πρόσφυγες και μετανάστες
- Νωρίτερα αλληλέγγυοι μαζί με πλήθος προσφύγων είχαν φύγει από τον Πειραιά και είχαν διαδηλώσει στο κέντρο της Αθήνας











το λιμάνι του Πειραιά μετατράπηκε σε πεδίο μάχης ανάμεσα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες που πιάστηκαν στα χέρια.
Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, πρόσφυγες και μετανάστες για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους άρχισαν να διαπληκτίζονται στο λιμάνι του Πειραιά. Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και ξεκίνησαν σοβαρά επεισόδια.


Πρόσφυγες και μετανάστες πετούσαν ξύλα και πέτρες ο ένας στον άλλον, ενώ λίγο αργότερα πιάστηκαν και στα χέρια. Μάλιστα, στις μάχες σώμα με σώμα, πολλές φορές κάποιοι κινδύνευσαν να πέσουν και στη θάλασσα.



Από τα επεισόδια προς το παρόν έχουν τραυματιστεί πρόσφυγες, αλλά ακόμα δεν υπάρχει πληροφορία για τον ακριβή αριθμό των τραυματιών.


Άμεση ήταν η παρέμβαση των αντρών του Λιμενικού, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο, αλλά δεν μπορούσαν να ηρεμήσουν την κατάσταση από τους χιλιάδες εξαγριωμένους πρόσφυγες και μετανάστες.


Για το λόγο αυτό στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν μετά από λίγο και δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίοι δεν επενέβησαν άμεσα. Πρώτα οι αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν τις οικογένειες των προσφύγων και εν συνεχεία διέλυσαν τα επεισόδια.
Η κατάσταση πάντως στον Πειραιά είναι έκρυθμη με αποτέλεσμα τα επεισόδια μεταξύ μεταναστών να είναι καθημερινά.
Βουλιάζει από πρόσφυγες και μετανάστες το λιμάνι του Πειραιά
Τους 5.800 φθάνουν πλέον οι μετανάστες και πρόσφυγες που διαμένουν στο λιμάνι του Πειραιά, η μετακίνηση των οποίων προς τα κέντρα φιλοξενίας, φαίνεται ότι θα καθυστερήσει εκ νέου.
Παρά το γεγονός ότι σε χθεσινή έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας είχε αποφασισθεί η διανομή από σήμερα ενημερωτικών φυλλαδίων προς τους πρόσφυγες και μετανάστες με τα οποία θα εξηγούσαν για ποιο λόγο θα έπρεπε να μετακινηθούν στα κέντρα φιλοξενίας με τη βοήθεια μεταφραστών, κάτι τέτοιο δεν έγινε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιπλέον χώρος που είχε αποφασιστεί να δοθεί στον Ελαιώνα ακόμα δεν είναι έτοιμος όπως και αυτός της Κυλλήνης χωρητικότητας 1300 ατόμων.
Αύριο το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσουν δύο πλοία ωστόσο δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό αν θα μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου